Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   midi kontroler svira pogre?no (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36934)

herbsmanno1 12-02-2011 06:00 PM

midi kontroler svira pogre?no

koristim infrasonic m48, i u abletonu i u frutiju ma?i tonove za polustepen ili dva. Tj, ja kad osviram c na njemu, virtual keyboard u programu odsvira npr d ili e. Mogao bih to da prihvatim da imam neku ?lj marku, ali i fruity i ableton vide da je to m49, dodu?e ne pi?e infrasonic, ali mislim da je to to. dali mo?da neko zna re?enje? unapred hvala

Neuron 13-02-2011 08:48 PM

Re: midi kontroler svira pogre?no

Quote:

Originally Posted by herbsmanno1 (Post 299161)
koristim infrasonic m48, i u abletonu i u frutiju maši tonove za polustepen ili dva. Tj, ja kad osviram c na njemu, virtual keyboard u programu odsvira npr d ili e. Mogao bih to da prihvatim da imam neku šlj marku, ali i fruity i ableton vide da je to m49, doduše ne piše infrasonic, ali mislim da je to to. dali možda neko zna rešenje? unapred hvala

Hmmm, čudno zaista... Pa pazi ovako, ja iskreno ne poznajem te tvoje klavijature ali imam teoriju u čemu je možda štos... Dakle, čim ti se ista stvar dogadja i u FL Studiju i u Ableton-u verovatno je problem negde van tih programa. Predpostavljam da imas neki drugi programčić koji si dobio uz klavijaturu u kome vršiš sva glavna podešavanja vezano za nju, pa možda negde imaš opciju da "pomeriš" klavijaturu za oktavu više ili niže ili pak da TRANSPONUJES u neki drugi "štim"... Ako nemaš takve opcije u tom programu možda imaš neko dugme na klavijaturi koje si slučajno pritisao. Ne znam, meni to dođe kao neko najrealnije rešenje pa ti sad probaj...

herbsmanno1 03-03-2011 05:37 PM

dobio sam programičić, ali na njemu nema ni?ta slično, niti sam stisnuo neko dugme. na ?alost, jedino re?enje mi je da je "?timujem" pre sviranja, tj. da je pitchujem u samom programu... :(

alavuk 03-03-2011 06:31 PM

nemas key transpose ?

Neuron 04-03-2011 06:20 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 300646)
nemas key transpose ?

IMA Key Transpose!!! Video sam na netu da ga ima! I gotovo sam siguran da u tom grmu leži zeka!

Quote:

Originally Posted by herbsmanno1 (Post 300643)
dobio sam programičić, ali na njemu nema ništa slično, niti sam stisnuo neko dugme. na žalost, jedino rešenje mi je da je "štimujem" pre sviranja, tj. da je pitchujem u samom programu... :(

Hmmm, Pa možda i nisi stisunuo dugme, ali ako je klavijatura potpuno nova, možda je greškom stigla već transponovana (recimo da je onaj što testira proizvode slučajno ili namerno stisnuo dugme pre nego što je kljava stigla do tebe) tako da ipak, probaj... Treba da ti bude "In C" štim... Evo, napravio sam ti sliku sa kojim dugmićem treba eksperimentisati...

P.S. Sorry što je ovako blurry sličica, to je zato što na netu nisam uspeo da pronađem bolju, al šta da se radi, poslužiće svrsi.

All times are GMT +1. The time now is 09:28 AM.