![]() |
cubase 5 problem
Pre nedelju da dana uocio sam u cubase 5 mixeru problem na svakom kanalu pise "no panner" tamo gde treba da stoji ona crtica koja se pomera misem levo i desno za panovanje, sem kad ucitam neki vst instrument onda je na tom kanalu normalno.
U vst connections (F4) sve stoji normalno inputs-"stereo in" i outputs-"stereo out" medjutim kad pod presets odaberem stereo sve se normalizuje samo sto nepise vise "stereo in i out" nego samo "stereo" , pa onda na kanalu nekog vst instrumenta pise no bus pa moram da odaberem na stereo i sve tako i svaki put isto kad startujem cubase 5. Mislio sam da je softwerski zabrljao dal cubase ili sam windows xp pa sam sve reinstalirao i windows i cubase medjutim sve isto :banghead: cudno sta bi to moglo da bude ? |
Re: cubase 5 problem
hmmmm niko nezna kako se ovo resava :shock::confused:
|
no panner ti pise cak i kada stavis audio kanal(bez sampla, loop-a), aj probaj ako nisi, add audio track, i onda desni klik na panner i odaberi stereo balance panner
|
Quote:
totalno sam zbunjen nikad mi se to nije desavalo jos sam sve lepo nanovo instalirao :banghead: |
a sta ce ti na tom stereo in-u panner? to je onaj stereo in sto stoji po default-u, za njega pricas? ako snimas nesto, samo ti otvori audio kanal i snimaj u njega.
|
no panner ti izbacuje pod dva uslova - ako nisi kanal poslao nigde, u neku grupu ili master; ili ako si poslao mono kanal u mono grupu odnosno mono master out. To su činjenice, a ti sad razaberi šta od ta dva kod tebe pravi zabunu
|
2 Attachment(s)
neznam ljudi evo najbolje pogledajte sami,neznam kako se izbacuju vece slike ali mislim da se vidi nasta mislim
|
pa lepo sam ti rekao, koji ce ti taj default stereo in? a na drugim audio kanalima lepo imas panner i uzivaj!
|
ne čačkaj ništa, nije kvar, sve je ok. Audio IN kanali su samo merenje fizičkih ulaza na kartu, a ne pada mi na pamet šta bi ti trebalo da panuješ master out?
|
OK znam da mi ni ne treba audio in i panovanje na masteru ali me ipak kopka sto je tako ,trebalo bi po normalno i na masteru, pa me nervira
|
All times are GMT +1. The time now is 07:38 AM. |