Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Da li kupiti? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36705)

Marcus 27-01-2011 03:15 PM

Da li kupiti?

Glupo pitanje jer ovo valja kupit pa šta god bilo :) u pitanju je Korg D32XD imam priliku da ga kupim jeftinije , slušao sam miks moderatora foruma i odlično zvuči,pa me zanima pošto je u pitanju stariji snimač da li je bolje kupiti nešto drugo u istom cijenovnom rangu (mada sumnjam:)) i da li može bolje za toliko novca.A košta 1100 evra.

DaBear 28-01-2011 11:16 AM

Re: Da li kupiti?

Quote:

Originally Posted by Marcus (Post 297636)
Glupo pitanje jer ovo valja kupit pa ?ta god bilo :) u pitanju je Korg D32XD imam priliku da ga kupim jeftinije , slu?ao sam miks moderatora foruma i odlično zvuči,pa me zanima po?to je u pitanju stariji snimač da li je bolje kupiti ne?to drugo u istom cijenovnom rangu (mada sumnjam:)) i da li mo?e bolje za toliko novca.A ko?ta 1100 evra.

jeste dobra cena, ALI ako nemas nekoga ko se razume u popravke i da t je pri ruci ako nesto zataji, onda nemoj.
Sve te nove digitalne sprave su jako teske za servisiranje (nemoze svako da popravlja) i ako rikne neki firmware / os / ili neki chip....trebace meseci dok ne proradi. A SVE je povezano unutra..crkne neki chip, pa nemoze ni mikser ni snimac da radi....
PC i kartica su bolja opcija...a i sigurnija!!!

Marcus 28-01-2011 05:06 PM

Hvala na savjetu al ipak uzimam radio sam u kombinaciji PC-karta uvijek ima neko ograničenje,slab PC,manje ulaza na karti,predpojačalo i sl. mada i ovo ima ograničenja i mana al od 2 zla :) ovo mi je prihvatljivije.Hvala opet

Matoree 28-01-2011 06:17 PM

http://www.soundonsound.com/sos/dec0...korgd324.l.jpg

Cek bre, tebi je ovo manje zlo? :D Jel si ti planirao da mixas na ovome ili samo snimanje?

Marcus 28-01-2011 07:12 PM

A znam al šta da se radi može se sve savladat :),a uzimam i zbog jednog i drugog.

RokStudio 28-01-2011 09:37 PM

Ne luduj... uzmi FF800 za 700 e, na svom starom kompu zameni procesor, ploču, memoriju, hard za 400 e i eto ti mnogo, mnogo boljeg hardvera i softvera nego na tome. Hteo sam i ja to, ali pre jedno 7 godina kad se pojavio, ali sada su kompjuteri bolje re?enje.

OFF 29-01-2011 11:44 AM

to je samo za teren (a i to bih radio sa kompom) i za mesta gde software nije tako jeftin kao kod nas:wink:

pleon 29-01-2011 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by rokstudio (Post 297758)
ne luduj... Uzmi ff800 za 700 e, na svom starom kompu zameni procesor, ploču, memoriju, hard za 400 e i eto ti mnogo, mnogo boljeg hardvera i softvera nego na tome. Hteo sam i ja to, ali pre jedno 7 godina kad se pojavio, ali sada su kompjuteri bolje re?enje.

1+

pleon 29-01-2011 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by RokStudio (Post 297758)
Ne luduj... uzmi FF800 za 700 e, na svom starom kompu zameni procesor, ploču, memoriju, hard za 400 e i eto ti mnogo, mnogo boljeg hardvera i softvera nego na tome. Hteo sam i ja to, ali pre jedno 7 godina kad se pojavio, ali sada su kompjuteri bolje re?enje.

1+:thumbsup:

Surfer 29-01-2011 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by RokStudio (Post 297758)

Samo da dodam da bi bilo jednostavnije da na svom starom kompu zamijeni stari komp i kupi novi.

Marcus, nemoj zaboraviti da je taj Korg 16 bitni ali nije ni to tako lo?e. Radili smo mi i na 8 bita. Ako neće? koristiti puno A/D konverzije nije problem.
Ima prave motorizirane 100mm fadere, ima DSP, ima USB da mo?e? raditi transfere, itd,
Ako ti se sviđa taj način rada super. Za?to da ne

All times are GMT +1. The time now is 07:52 AM.