![]() |
NAMM 2011: Allen & Heath GS-R24
Allen & Heath GS-R24 u prodaji
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" src="http://www.youtube.com/embed/0zXedmSFE90" allowfullscreen="" width="640" frameborder="0" height="390"></iframe> |
Re: NAMM 2011: Allen & Heath GS-R24
Super mi je ovo.
Da sad otvaram studio, odmah bi to kupio. A možda ga kupim i bez da otvorim studio, haha. Odlična koncepcija, točno to bi ja. A točno to bi i još puno drugih ljudi, zato su ga i napravili. Ljudi žele taj usrani zvuk iz kompjutera prebaciti u analognu domenu bez puno komplikacija, smiksati i snimiti miks natrag u komp. Za one koji snimaju ima preampe i fleksibilan routing i monitoring, za miks iz kompa šalješ preko Adata, procesiraš 30 inputa u analognoj domeni sa analognim parametričkim EQ-om, ima 4 stereo subgrupe za staviti recimo 2 ona Overstayera po 500$ i još šta ko voli, 6 Auxa, motorizirani faderi , tako da nema problema sa recallom, kad sejvaš projekt u Cubase-u ili PT-u, usput sejvaš i projekt u GSr24 i nemaš problema. E, sad , ne znam kako zvuči ali da zvuči bolje od bilo kojeg plugina to je sigurno. A čini mi se da nije puno novaca, oko 6500 Eura. Toliko koštaju one šarene sličice na ekranu koje se zovu Waves Bundle. Aj lajk veri mač. |
jedino što mi je uvek bilo upitno u tim all-in-one akcijama jest sama konverzija, kojeg su ranga ti konverteri unutra, kad ih ima 30 a cela đunta košta 6500e??
|
Ma ja se oko konvertera ne bi brinuo. Ljudi traže dlaku u jajetu, ali činjenica je da današnja tehnologija konverter čipova toliko dobro zvuči da to sigurno nije najslabija karika u ovom mikseru.
I još ako uzmeš da kad kupuješ samostalni konverter, da ti tu plačaš ne samo konverziju nego i svu analogiju prije/poslije konverzije, a ovdje analogna sekcija zapravo dio kanala. I još k tome, kad kupiš neki skupi 8 kanalni konverter, plačaš i kvalitetni wordclock generator, pa tako na 30 kanala ti de facto platiš četiri clocka a koristiš samo jedan (ostali se love na njega), a ovdje imaš samo jedan... Uglavnom... mislim da o konverterima tu unutar miksera ne treba niti razmišljati. Rade! |
mudro zboriš, stari analogašu :) Mada, uzeti 2x alphalink, dobijaš 48 kanala veoma lepog zvuka za under 3k, i još 4-5 za neku drtinu koju valja malko srediti eeeh :)
|
evo sad nešto gledam ovo, izgleda ovo zapravo nema recall ničega osim reglera?? Što je malko hebeno, prozvati mix nedelju dana kasnije, kako vratiti sto u isto stanje, fotoaparatom?
|
Quote:
Nesto mislim... ...vezano za sam.. ...management i poslovanje studija... Zasto sam ubedjen da za trzista za koje je ovo namenjeno nema opcije: "Ej, u ponedeljak me lik zvao da "zashiljim" vokal u trecoj strofi, a masterovali su jos u decembu..."... :confused: |
misliš? ja mislim da je taj virus zakačio celu planetu... evo odgledah i klip ponovo, definitivno je no recall. Znači foto aparat il šta god.
|
|
Quote:
Cuj, u vreme kad sam ja isao po sendvice i motao kablove, imali su "liste", A4 papir, fotokopiran, sa 3 reda po 8 kocki u koje pises sta radis na kom kanalu... Znas ono prvo pise Radio Novi Sad, muzicko snimanje... Tonmajstor:___Taj i taj____ ... Pa vreme na traci,kad je pesma otprilike, i tako... Cak sam ih i sam pravio u Excell-u u to vreme i ucinio se korisnim, jer su ovi vec kopirali 183 kopiju kopije itd... A nije uzimalo vremena... Mozes isto i sam...nacrtas recke na okruglom EQ,itd... A ima neki duh... Da kao radis nesto vazno, znas,ono, na govedjem stolu stoji "neki dokument"... ...:D... Ali stvarno...:D... Imao sam negde neku sliku toga,majku mu.... ************************** E jebi ga Dzoni... Ej, trazila te neka Lady Jelena.... :D :lol: |
All times are GMT +1. The time now is 11:12 PM. |