Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   NAMM 2011: Allen & Heath GS-R24 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36697)

lesha 26-01-2011 04:37 PM

NAMM 2011: Allen & Heath GS-R24

Allen & Heath GS-R24 u prodaji

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" src="http://www.youtube.com/embed/0zXedmSFE90" allowfullscreen="" width="640" frameborder="0" height="390"></iframe>

Surfer 26-01-2011 11:46 PM

Re: NAMM 2011: Allen & Heath GS-R24

Super mi je ovo.
Da sad otvaram studio, odmah bi to kupio.
A možda ga kupim i bez da otvorim studio, haha.
Odlična koncepcija, točno to bi ja.
A točno to bi i još puno drugih ljudi, zato su ga i napravili.
Ljudi žele taj usrani zvuk iz kompjutera prebaciti u analognu domenu bez puno komplikacija, smiksati i snimiti miks natrag u komp.
Za one koji snimaju ima preampe i fleksibilan routing i monitoring, za miks iz kompa šalješ preko Adata, procesiraš 30 inputa u analognoj domeni sa analognim parametričkim EQ-om, ima 4 stereo subgrupe za staviti recimo 2 ona Overstayera po 500$ i još šta ko voli, 6 Auxa, motorizirani faderi , tako da nema problema sa recallom, kad sejvaš projekt u Cubase-u ili PT-u, usput sejvaš i projekt u GSr24 i nemaš problema.

E, sad , ne znam kako zvuči ali da zvuči bolje od bilo kojeg plugina to je sigurno.
A čini mi se da nije puno novaca, oko 6500 Eura.
Toliko koštaju one šarene sličice na ekranu koje se zovu Waves Bundle.

Aj lajk veri mač.

Arthur 27-01-2011 12:44 AM

jedino što mi je uvek bilo upitno u tim all-in-one akcijama jest sama konverzija, kojeg su ranga ti konverteri unutra, kad ih ima 30 a cela đunta košta 6500e??

Shot 27-01-2011 12:55 AM

Ma ja se oko konvertera ne bi brinuo. Ljudi traže dlaku u jajetu, ali činjenica je da današnja tehnologija konverter čipova toliko dobro zvuči da to sigurno nije najslabija karika u ovom mikseru.
I još ako uzmeš da kad kupuješ samostalni konverter, da ti tu plačaš ne samo konverziju nego i svu analogiju prije/poslije konverzije, a ovdje analogna sekcija zapravo dio kanala. I još k tome, kad kupiš neki skupi 8 kanalni konverter, plačaš i kvalitetni wordclock generator, pa tako na 30 kanala ti de facto platiš četiri clocka a koristiš samo jedan (ostali se love na njega), a ovdje imaš samo jedan...
Uglavnom... mislim da o konverterima tu unutar miksera ne treba niti razmišljati. Rade!

Arthur 27-01-2011 12:59 AM

mudro zboriš, stari analogašu :) Mada, uzeti 2x alphalink, dobijaš 48 kanala veoma lepog zvuka za under 3k, i još 4-5 za neku drtinu koju valja malko srediti eeeh :)

Arthur 11-03-2011 02:16 AM

evo sad nešto gledam ovo, izgleda ovo zapravo nema recall ničega osim reglera?? Što je malko hebeno, prozvati mix nedelju dana kasnije, kako vratiti sto u isto stanje, fotoaparatom?

Bockie 11-03-2011 02:38 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 301291)
evo sad nešto gledam ovo, izgleda ovo zapravo nema recall ničega osim reglera?? Što je malko hebeno, prozvati mix nedelju dana kasnije, kako vratiti sto u isto stanje, fotoaparatom?

Nesto mislim... ...vezano za sam.. ...management i poslovanje studija...

Zasto sam ubedjen da za trzista za koje je ovo namenjeno nema opcije:
"Ej, u ponedeljak me lik zvao da "zashiljim" vokal u trecoj strofi, a masterovali su jos u decembu..."... :confused:

Arthur 11-03-2011 02:51 AM

misliš? ja mislim da je taj virus zakačio celu planetu... evo odgledah i klip ponovo, definitivno je no recall. Znači foto aparat il šta god.

DzoniPFC 11-03-2011 03:01 AM

http://www.gearslutz.com/board/new-p...g-ins-vst.html

Bockie 11-03-2011 03:04 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 301293)
misliš? ja mislim da je taj virus zakačio celu planetu... evo odgledah i klip ponovo, definitivno je no recall. Znači foto aparat il šta god.

Cuj, u vreme kad sam ja isao po sendvice i motao kablove, imali su "liste", A4 papir, fotokopiran, sa 3 reda po 8 kocki u koje pises sta radis na kom kanalu... Znas ono prvo pise Radio Novi Sad, muzicko snimanje... Tonmajstor:___Taj i taj____ ... Pa vreme na traci,kad je pesma otprilike, i tako...
Cak sam ih i sam pravio u Excell-u u to vreme i ucinio se korisnim, jer su ovi vec kopirali 183 kopiju kopije itd... A nije uzimalo vremena... Mozes isto i sam...nacrtas recke na okruglom EQ,itd...

A ima neki duh... Da kao radis nesto vazno, znas,ono, na govedjem stolu stoji "neki dokument"... ...:D... Ali stvarno...:D...
Imao sam negde neku sliku toga,majku mu....

E jebi ga Dzoni... Ej, trazila te neka Lady Jelena....

:D :lol:

All times are GMT +1. The time now is 11:12 PM.