Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ProTools pitanje - noobovsko (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36580)

Arthur 20-01-2011 03:45 AM

ProTools pitanje - noobovsko

Kad snimam ne?to, iz vi?e partova, koji se blago preklapaju, uglavnom ne čujem puceve i glitcheve na tim mestima. Čak ponekad i odradim crossfadeove ako bi bude sumnjivo. Ali kad uradim consolidate track, i izvezem takav wav u neki drugi DAW, javljaju se gromoglasni pucevi. Jel ima neki trik il sam si?ao sa uma ? :banghead:

Jan 20-01-2011 04:01 AM

Re: ProTools pitanje - noobovsko

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 296873)
Kad snimam ne?to, iz vi?e partova, koji se blago preklapaju, uglavnom ne čujem puceve i glitcheve na tim mestima. Čak ponekad i odradim crossfadeove ako bi bude sumnjivo. Ali kad uradim consolidate track, i izvezem takav wav u neki drugi DAW, javljaju se gromoglasni pucevi. Jel ima neki trik il sam si?ao sa uma ? :banghead:

Meni stalno stizu projekti iz PT-a od preko, i ja PT koristim samo da consolidujem fajlove i izbacim da miksam u Cubendu ... Uvek prekontrolisem pocetke i krajeve pre konsolidovanja, nikad nisam cuo nijedan puc, kao sto ti kazes, konsolidujem i takodje ne cujem kad uvezem u Cubase nikad...
Sigurno sam jedno 100 pesama tako odradio :S

Arthur 20-01-2011 11:57 AM

pa ne muče mene počeci i krajevi, nego ovi prespoji između tejkova između :(

Bitch 20-01-2011 01:07 PM

ovo nikako ne bi smelo da se desava. Hm.... ne znam sta bi moglo da bude.... jedino da probas da produzis fadeove za ms levo i desno... meni se to desilo samo jednom kada sam exportovao na externi hard, na internom nema frke nikad..... aj bas javi sta se desava

drzox 20-01-2011 02:26 PM

Mozda cu lupiti ,ali sjecam se jos dok sam "cackao "po PT 6 da je imao neku opciju autocrosfade,pa mozda dok su trake u PT on to radi automatski a da mu u comsolidate to nije uvrstenu.Nisam vec godinama na PT ,ali evo kao predlog.

Bitch 20-01-2011 02:49 PM

ne secam se da to ima u PT, znam da Logic to ima

drzox 20-01-2011 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 296927)
ne secam se da to ima u PT, znam da Logic to ima

Sorry u pravu si Bitch ,izvinjavam se na "baljezganju" ,to je bio Logic ,a zakleo bi se da je bio PT ali posto sam od rodjenja na Steinbergu ne sjecam se vise ,svi ostali sequenceri su bili samo 7 dana aktuelni.

Jan 20-01-2011 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 296901)
pa ne muče mene počeci i krajevi, nego ovi prespoji između tejkova između :(

A joj sori, mislis na mestima gde se preklapaju, bilo kasno sinoc :(
Ja uvek crossfade-ujem prvo ako vec nije crossfade-vano u projektu i nema problema posle... Al kapiram da ti i kad crossfadeujes preklope imas glitcheve?

Mozda ima neki preferens da ignorise crossfade-ove prilikom konsolidovanja :S

mikac 04-03-2011 11:56 AM

jel si probao da odradis DC offset pre konsolidovanja? verovatno je fajl rascentriran odo ose (- infinity) pa se javljaju glitchevi.. :shock:

Arthur 04-03-2011 01:54 PM

ma nije dc ofset, u pitanju su klasični pucevi, kad snimaš pa od nekog mesta radiš punc-in, tojest, ubadanje. I sad kad slušam u PT celu pesmu, jedva da ih čujem.. A pošto koristim Elastic Audio, nisam siguran kojim redosledom da radim, prvo consolidovanje pa gašenje elastica ili obrnuto.. enivej, užasno nervira!

All times are GMT +1. The time now is 12:26 AM.