![]() |
Cubase and Easy Drummer
Pozdrav svima,
poku?ao sam u cubase-u napraviti ritam na bubnju s easy drummerom ali koliko sam primjetio dolazi do nekih popratnih tonova kada se reproducira taj midi fajl. Npr. uzmem gotov midi s easy-og panela i prebacim ga u cubase pa nakon toga jo? nekoliko njih i prilikom reprodukcije de?ava mi se da se čuje taj ne?eljeni udarac. Uglavnom je primjetan na br?im dijelovima (sito dvojka i trojka). Da li je netko imao ovaj problem i kako ga rije?iti? Mo?da ne?to nije dobro uskla?đeno u programima? |
Re: Cubase and Easy Drummer
Jel mislis na EZDrummer ili je ovo nesto novo? :)
|
Quote:
|
Quote:
|
S obzirom da si vec rekao da si pocetnik - predpostavicu da je u pitanju pocetnicka greska - jesi li onemogucio da ti paralelno sa midi trakom koja okida EZDrummer, krece i sam EZ da svira isti taj ritam ? Probaj da, kada startujes Cubase plejbek, otvoris EZ plugin i stopiras ga - na STOP.
Ti drumeri obicno pokrenu i sami svoj interni sekvencer kada se pritisne SPACE za pocetak plejbeka u Cubaseu, dok su ovako, kad cubase "stoji", kao - stopirani i to ume da unese zabunu. |
Da, s tim sto bi se to desilo samo u slucaju da on pusti playback dok slusa preview ritma u EZdrummeru. Njegov engine se ne trigeruje kao onaj dosadni kod BFD-a :D . Pre ce biti da je prilikom kopiranja midi sekvenci slucajno spustio ili podigao neku notu pa cuje nezeljeni udarac . Najbolje je da udje u midi sekvencu i preko mape provali koji je udarac od tih nezeljenih, obrise ga i to je to :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote: