Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase and Easy Drummer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36143)

Carduel 12-12-2010 08:26 PM

Cubase and Easy Drummer

Pozdrav svima,

poku?ao sam u cubase-u napraviti ritam na bubnju s easy drummerom ali koliko sam primjetio dolazi do nekih popratnih tonova kada se reproducira taj midi fajl.

Npr. uzmem gotov midi s easy-og panela i prebacim ga u cubase pa nakon toga jo? nekoliko njih i prilikom reprodukcije de?ava mi se da se čuje taj ne?eljeni udarac. Uglavnom je primjetan na br?im dijelovima (sito dvojka i trojka).

Da li je netko imao ovaj problem i kako ga rije?iti? Mo?da ne?to nije dobro uskla?đeno u programima?

don corleone 13-12-2010 12:29 AM

Re: Cubase and Easy Drummer

Jel mislis na EZDrummer ili je ovo nesto novo? :)

Carduel 13-12-2010 12:45 AM

Quote:

Originally Posted by don corleone (Post 293678)
Jel mislis na EZDrummer ili je ovo nesto novo? :)

Da, ba? na taj! Malo sam krivo napisao! Početniku se ne zamjera nadam se! :grin:

LAMPASH 13-12-2010 12:48 AM

Quote:

Originally Posted by Carduel (Post 293657)
Pozdrav svima,

pokušao sam u cubase-u napraviti ritam na bubnju s easy drummerom ali koliko sam primjetio dolazi do nekih popratnih tonova kada se reproducira taj midi fajl.

Npr. uzmem gotov midi s easy-og panela i prebacim ga u cubase pa nakon toga još nekoliko njih i prilikom reprodukcije dešava mi se da se čuje taj neželjeni udarac. Uglavnom je primjetan na bržim dijelovima (sito dvojka i trojka).

Da li je netko imao ovaj problem i kako ga riješiti? Možda nešto nije dobro usklašđeno u programima?

Ja te ne razumem, cekaj, da li je problem sledeci:uzmes neki midi loop i ubacis ga u midi kanal i kada ga pustis cujes neke nezeljene udarce? Kakvi su to nezeljeni udarci?

psionic 13-12-2010 12:11 PM

S obzirom da si vec rekao da si pocetnik - predpostavicu da je u pitanju pocetnicka greska - jesi li onemogucio da ti paralelno sa midi trakom koja okida EZDrummer, krece i sam EZ da svira isti taj ritam ? Probaj da, kada startujes Cubase plejbek, otvoris EZ plugin i stopiras ga - na STOP.

Ti drumeri obicno pokrenu i sami svoj interni sekvencer kada se pritisne SPACE za pocetak plejbeka u Cubaseu, dok su ovako, kad cubase "stoji", kao - stopirani i to ume da unese zabunu.

Inovative_kg 13-12-2010 08:20 PM

Da, s tim sto bi se to desilo samo u slucaju da on pusti playback dok slusa preview ritma u EZdrummeru. Njegov engine se ne trigeruje kao onaj dosadni kod BFD-a :D . Pre ce biti da je prilikom kopiranja midi sekvenci slucajno spustio ili podigao neku notu pa cuje nezeljeni udarac . Najbolje je da udje u midi sekvencu i preko mape provali koji je udarac od tih nezeljenih, obrise ga i to je to :)

psionic 13-12-2010 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by Inovative_kg (Post 293713)
Da, s tim sto bi se to desilo samo u slucaju da on pusti playback dok slusa preview ritma u EZdrummeru. Njegov engine se ne trigeruje kao onaj dosadni kod BFD-a :D . Pre ce biti da je prilikom kopiranja midi sekvenci slucajno spustio ili podigao neku notu pa cuje nezeljeni udarac . Najbolje je da udje u midi sekvencu i preko mape provali koji je udarac od tih nezeljenih, obrise ga i to je to :)

Dobro, ja koristim BFD vecinom, ali koliko se secam i EZ radi isto to ? Ne mora da bude u preview prozoru, ako je vec ucitao neki ritam, on ce se startovati... Zar ne ? Bas cu da probam veceras kad dodjem kuci...

LAMPASH 14-12-2010 08:20 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 293695)
S obzirom da si vec rekao da si pocetnik - predpostavicu da je u pitanju pocetnicka greska - jesi li onemogucio da ti paralelno sa midi trakom koja okida EZDrummer, krece i sam EZ da svira isti taj ritam ? Probaj da, kada startujes Cubase plejbek, otvoris EZ plugin i stopiras ga - na STOP.

Ti drumeri obicno pokrenu i sami svoj interni sekvencer kada se pritisne SPACE za pocetak plejbeka u Cubaseu, dok su ovako, kad cubase "stoji", kao - stopirani i to ume da unese zabunu.

Ne, to se kod EZDrummera ne desava.

Inovative_kg 14-12-2010 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 293714)
Dobro, ja koristim BFD vecinom, ali koliko se secam i EZ radi isto to ? Ne mora da bude u preview prozoru, ako je vec ucitao neki ritam, on ce se startovati... Zar ne ? Bas cu da probam veceras kad dodjem kuci...

Yes, startovace se kad kliknes play u Cubase-u, ali se nece startovati i EZjev player (kao u BFD dok ga ne iskljucis na groove edit :) ), zato kazem da ne moze da odsvira nesto duplo ili pogresno, osim ako neko ne zaboravi da iskljuci play dugmece u samom EZju :)

Carduel 15-12-2010 01:10 PM

Quote:

Originally Posted by Inovative_kg (Post 293762)
Yes, startovace se kad kliknes play u Cubase-u, ali se nece startovati i EZjev player (kao u BFD dok ga ne iskljucis na groove edit :) ), zato kazem da ne moze da odsvira nesto duplo ili pogresno, osim ako neko ne zaboravi da iskljuci play dugmece u samom EZju :)

Hvala svima na trudu ali nisam uspio to rije?iti. Npr. kada ubacim midi iz EZ-a u midi kanal Cubasea i pritisnem play ili space bar on počima s reprodukcijom ali istovremeno se taj prikaz vidi i u EZ-u. Ne razumijem kako da isključim EZ player a da samo Cubase svira ostalo. Gledao sam opcije al ni?ta nisam na?ao. Kad izgasim play u EZ onda nema tona pri reprodukciji kao da sam kliknuo mute.

Pozzz

All times are GMT +1. The time now is 01:50 PM.