Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Znak-ova soba za snimanje bubnja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36014)

Znak 01-12-2010 08:48 AM

Znak-ova soba za snimanje bubnja

1 Attachment(s)
Mi imamo neki prostor namenjen snimanju bubnjeva, oko 5 x 4 m, izolovan kao ?to se vidi na ilustraciji. Ima li smisla dodati azma ploče kao zavr?ni sloj? ?ta raditi sa prozorom i vratima?

Moderator:
splitovano iz teme "Snimanje bubnja FOTO THREAD"

quake2 01-12-2010 03:33 PM

Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD

Odlicno ste Matori uradili ovo sto se TERMO izolacije tice i za vas nema zime:)...Sto se tice akustike,bojim se da ste totalno promasili.Nego,stosta ce ti o tome pametnije od mene reci Boggy i Nenad ako otvoris lepo novu temu u sekciji "dizajn i konstrukcija studija",da neidemo ovde u totalni offtopic.Pozzzz

Znak 01-12-2010 05:54 PM

Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 292489)
Odlicno ste Matori uradili ovo sto se TERMO izolacije tice i za vas nema zime:)...Sto se tice akustike,bojim se da ste totalno promasili.Nego,stosta ce ti o tome pametnije od mene reci Boggy i Nenad ako otvoris lepo novu temu u sekciji "dizajn i konstrukcija studija",da neidemo ovde u totalni offtopic.Pozzzz

Nije to profi studijska prostorija, zato i ne otvaram posebnu temu i veliku priču o tome, samo sam pitao uzgred kad već pričate o azma pločama. Anyway, zaboravi.

boggy 01-12-2010 06:06 PM

Re: Znak-ova soba za snimanje bubnja

profi ili ne, stiropor treba potpuno izbaciti ako zelite "a" od akustickog tretmana prostorije i ako ne zelite samo termo izolaciju.

pozdrav

bogi

Znak 01-12-2010 06:08 PM

Ali OK, ako moderator tako ka?e.

Dakle, ovo na slici je "zatečeno stanje". Plafon je izolovan na isti način. Ima li neko ideju kako (i da li) se od toga mo?e napraviti prostor bar za amatersko snimanje bubnjeva.

boggy 01-12-2010 06:09 PM

samo stiropor treba napolje.... ostalo mozete po ukusu/budzetu.. platno, gips, osb, azmafon, azma ploce, difuzori .... itd...

pozdrav

bogi

Znak 01-12-2010 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 292517)
samo stiropor treba napolje.... ostalo mozete po ukusu/budzetu.. platno, gips, osb, azmafon, azma ploce, difuzori .... itd...

pozdrav

bogi

Moja ideja je bila da preko ovoga dodamo azmafon + azma ploče + par difuzora. Da li je taj sloj stiropora koji bi ostao ispod svega toga zaista velika smetnja?

boggy 01-12-2010 06:15 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 292518)
....Da li je taj sloj stiropora koji bi ostao ispod svega toga zaista velika smetnja?

Da.

pozdrav

bogi

Znak 01-12-2010 06:22 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 292519)
Da.

pozdrav

bogi

Eh boggy, ba? si nemilosrdan. Ko će sad ono sve skidati...

boggy 01-12-2010 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 292520)
Eh boggy, ba? si nemilosrdan. Ko će sad ono sve skidati...

Evo, jel ce ti biti lakse ako ti se izvinem? :mrgreen:

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 08:25 AM.