![]() |
multitracker fostex Vf 16
Pozdrav svima! Prvo da kazem da sam amater totalni koji nesto cacka u programima poput Vegasa i Sound forga.Snimam akusticnu muziku iskljucivo,na tamburama i gitarama akusticnim.Skoro sam dobio od drugara digital multitracker Fostex vf 16.Da li bi mi neko mogao pomoci savetima nekim...nesto...bilo sta...kako da krenem sa snimanjem...imam user manual na engleskom,naravno...ponesto razumem ali nedovoljno:(...Pozdrav!
|
Re: multitracker fostex Vf 16
Uh, preopsino je pitanje i cesto postavljaju ovakva ctrl+A pitanja. Jednom sam uporedio to, kao kad udjes u Banku i kazes "a kako i ja da imam para...?"
A kako snimas te acc instrumente,gitare? DI box...? Mikrofon? Koji? Postavka istog/ih? Na 1-2-3...? Nasnimavanje...?... Iscitavaj forum,delove o snimanju,produkciji, prouci dobro to upu'stvo da znas uredjaj, eksperimentisi... |
Quote:
|
Da...
Prvo moras imati neki upotrebljiviji mikrofon. Preporucujem neke za koje mislim da se skoro svuda mogu upotrebiti i da daju odlicne rezultate: Od dinamike je jako fino a da nije preskupo ili shure sm57 (oko 90-100e) ili beta 57(oko 120-130e). Odlicni su za skoro sve zicane instrumente,vokale,itd...! Nije lose ni probati sa entry-level kondenzatorima,cak sta vise - tipa AT2020 (oko100-110e), Rode NT-1(oko 170-180e), SEe-1X (120-130e). Tek tada ce sva dalja prica dobiti smisao... Poz' |
Premjestio sam thread ovdje na primjernije mjesto jer nema neke veze sa dizajnom i konstrukcijom studija.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:00 PM. |