![]() |
Ram
Molim pomoc kolega s Rumskog, buduci da po kompjuterskim forumima bas nisam a znam da ovdje ima strucnih ljudi;
Na kompu imam 2 x 512 RAM Kingmax DDR400. Nedavno sam kupio jos toliko, potpuno isti tip i proizvodjac. RAM radi u dual modu. Stare plocice su bile na 1. i 3. slotu (narancasti). Pa reko da nove stavim na 2. i 4. (ljubicasti). Stavim, nakon par minuta rada se komp zamrzava. Radi i ako stare RAMove stavim na 1. i 2., nove na 3. i 4., ali opet zamrzava. Bez pravila, nekad nece ni upaliti ... O cem se tu radi? Na 1GB, kako je bilo, radi bez greske. Ima rjesenja? Procesor je P4 2.8, maticna Gigabyte. |
Re: Ram
Stavi prvo jedan od ta dva nova memorijska čipa u kompjuter, pa vidi kako radi samo sa njim. Moguće je da je jedan od njih neispravan, ili da postoji neka nekompatibilnost, mada je ovo drugo manje verovatno.
|
Sve memorije su ispravne, stare su radile dobro u 1. i 3., nove isto. Evo sad sam otkrio, cini se da je problem u 2. slotu. Sve dok RAM nije u njemu, sve je ok. Vidjet cu kako ce se ponasati sa 1.5GB. Za sad radi bez problema.
|
ne bi bio prvi da otkrijes da imas mem. slotove koji ne rade ili pci slotove koji su neupotrebljivi jer se u njih nista ne moze staviti. Dizajneri i inzenjeri cesto ne saradjuju bas najbolje... Ako su svi moduli ispravni i ako si locirao falicni slot, mozes samo da 'ukrupnis' memoriju i koristis samo dva slota.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:56 AM. |