Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   pomoc za SAE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35558)

alek019 25-10-2010 09:27 AM

pomoc za SAE

Organizujte se pa otvorite neki račun i neka svaki član uplati OBAVEZNO 1000 (ČLANARINA NAMENSKA) dinara pa sa tim parama mo?ete godi?nje platiti deset ?kolarina na SAE nekim članovima foruma, imate bezbroj mogućnosti i kombinacija kako da nekome pomognete. Nije valjda da kad god se pomenu neke parice svi se stisnu u crnu rupu. Tada bi ovaj forum bio zaista forumčina. razradite ovu temu nekako i pomognite ljudima.

kejkz 25-10-2010 10:06 AM

Re: pomoc za SAE

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289494)
...nekim članovima foruma

Ideja je zanimljiva, altruisticka, ali se postavlja osnovno pitanje i otvora ujedno najveci problem: kojim to clanovima foruma platiti skolarinu? Siguran sam da bi se naslo mnogo vise kandidata nego sto bi bilo novca. A koji kriterijum moze postaviti jedan forum (odnosno u ovom slucaju njegov vlasnik, jer je on glavni za ovakve stvari) za nekoga od ljudi koji forum samo posecuju, a zeleli bi da studiraju nesto vezano za zvuk?
Ja licno sam misljenja da se ovde vec daje dosta, odnosno, da oni koji znaju nesebicno dele svoje znanje, dokle god to ima smisla. I da ovo ustvari izlazi iz okvira foruma. Forum od studiranja nekih od svojih clanova mozda bi imao koristi na duze staze, ako bi to moglo podici kvalitet rada foruma, ali on nikako ne moze imati koristi od samog studiranja nekoga sa njega. Mislim da stipendiranje trebaju obavljati oni kojima tako nesto moze doneti direktnu korist, a to mogu biti studiji, filmski, muzicki, televizijski, svejedno, svuda gde je ovakav profil ljudi potreban, dakle ljudi osposobljenih za rad na profesinalnoj audio opremi. Oni ovako mogu dobiti ne samo sansu, nego i radno iskustvo. Medjutim, to mozda i nije u njihovom interesu, jer bi ih onda morali platiti vise. Klupko zamrseno...
Sve u svemu, siguran sam da bih se lako mogao odreci nekoliko piva da bi neko ko to zasluzuje studirao, ali opet postavljam pitanje sebi i svima drugima, kome?

DaBear 25-10-2010 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289494)
Organizujte se pa otvorite neki račun i neka svaki član uplati OBAVEZNO 1000 (ČLANARINA NAMENSKA) dinara pa sa tim parama mo?ete godi?nje platiti deset ?kolarina na SAE nekim članovima foruma, imate bezbroj mogućnosti i kombinacija kako da nekome pomognete. Nije valjda da kad god se pomenu neke parice svi se stisnu u crnu rupu. Tada bi ovaj forum bio zaista forumčina. razradite ovu temu nekako i pomognite ljudima.

utopija!

a i cemu? I taj neko ce da stuca 2 godine na "tu neku skolu" i opet nema nikakve garancije za posao (a dve godine je stariji)..:(

Bockie 25-10-2010 10:32 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 289496)
siguran sam da bih se lako mogao odreci nekoliko piva

pfff...

E sad ga pretera!

:D

kejkz 25-10-2010 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 289503)
pfff...

E sad ga pretera!

Hej, piva lako, rakije NIKAKO!

diviner 25-10-2010 11:12 AM

Kejkz je objasnio sustinu, pa da se ja ne ponavljam.

Sta god smo pokusali, dozivjelo je neuspjeh, ali to ne znaci da pokusavati necemo dalje. Ukoliko uskoro dobijemo neku sekciju sa kojom ce se moci bolje prezentovati radovi, mozda cemo moci da organizujemo neku nagradu za najboljeg izvodjaca, a ona tada moze biti i skolovanje na SAE.

Bockie 25-10-2010 12:40 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 289504)
Hej, piva lako, rakije NIKAKO!

Uh, sad si se provukao za dlaku...!

Ajd , da ne ispadne da trujem thread, ali mi SAE uopste nije delovao kao da im treba pomoc... (kaze thread "pomoc za SAE")
A i malo je to... ...razumeo bih da je to neka "nasusna" potreba, ali visoko obrazovanje je samo po sebi luxus, pa jos kad kosta kao 3-4 obrazovanja...

alek019 25-10-2010 12:51 PM

Od DaBear-a se dalo očekivati.
Kejkz diplomatski "objasnio stvar" a Diviner "demokratski" podr?ao.
A Big???
"Zar i ti sine (Big) Brute".

Bockie 25-10-2010 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289526)
Od DaBear-a se dalo očekivati.
Kejkz diplomatski "objasnio stvar" a Diviner "demokratski" podr?ao.
A Big???
"Zar i ti sine (Big) Brute".

Sto, pa nisam nista lose rekao...:confused:

alek019 25-10-2010 01:06 PM

Tačno Big, ništa loše nisi reko, al ne reče ni ništa dobro po moj stav.

p.s.

Podmićujem s dva,tri piva ako baš mora. (ako dam gajbu piva, nema za članarinu)

All times are GMT +1. The time now is 02:59 PM.