![]() |
OS X 10.6.3 ethernet problem...
Nije se desavalo sa 10.5.8 i Leopardom uopste, dok sada sa Snow imam problem kad je registracija Korg Digital & Analog Edition, pojave mi se sve nule kao SYSTEM ID.
Pronasao sam resenje na netu gde se preko EFI studio upise string u com.apple.boot.plist, sto je i resilo problem, ali onda se brise string koji je tamo zbog grafike i onda je ona problem. Pokusavao sam da ostavim oba string-a tamo, ali ne radi nikako, zapravo ja ne umem, ili ethernet prikazuje normalne cifre prilikom registracije Korg-a, ili grafika radi normalno, nikako oba. Neko upucen u slicnu problematiku? |
Re: OS X 10.6.3 ethernet problem...
Ako koristis Chameleon/PC EFI bootloader probaj da bootujes sa EthernetBuiltIn=yes
|
Quote:
Analog edition V1.2.3 Digital edition V1.3.2 |
Probaj na sledeci nacin:
go to /Library/Preferences/SystemConfiguration and copy com.apple.Boot.plist to your desktop (keep the folder open) use UInstaller.app select the OSX HD at the top check "Apply Ethernet EFI string (Time Machine Fix)" AND( ovo ti je najbitnije tj OBA stringa da implementiras jer ce se ethernet string obrisati ako si prvo njega stavio a tek kasnije za vga) check "Apply EFI String for video card", select your video card, if you don't see your card, I can't help you, go to the forum for answers click install go back to /Library/Preferences/SystemConfiguration copy com.apple.Boot.plist to: /Extra/ (replace if there's one already) put the original one from your desktop back into /Library/Preferences/SystemConfiguration back to /Extra/ copy com.apple.Boot.plist to your desktop (due to permission issues) and edit the one on your desktop (change the Timeout number to whatever you want in seconds) (pasted this on any line right after a <string>.....</string>) add: <key>Timeout</key> <string>1</string> <key>-f</key> <string></string> save it and copy it back to /Extra/ Pozdrav |
A da , ja mislio da si na 10.5.8 i na chameleon Rc2...:banghead:
To sto ti je Pure rekao, trebalo bi da upali . Isto tako nema potrebe za EFI stringom za grafiku , samo ubaci string GraphicsEnabler Yes Naravno preduslov je da koristis Chameleon 2.0 RC4 |
I dalje ne radi...
Evo kako izgleda com.apple.boot.plist HTML Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> Taj drugi stopji tu bez nekog razloga, ostavio sam ga, ali ne funkcionise, da bi radio mora da bude na prvom mestu, a onda grafika ne radi... |
http://www.sendspace.com/file/jljwno
Ovaj plist fajl prebaci u /Library/Preferences/SystemConfiguration ( prethodno backupuj ovaj osnovni iz ovog foldera negde) Sada pokreni ovo http://pcwizcomputer.com/index.php?o...=149&Itemid=48 i cekiraj time machine fix i efi string za tvoju grafiku . Videces da ces imati samo jedan " objedinjeni" duzi string nakalemljen na onaj plist fajl u /Library/Preferences/SystemConfiguration . Ovaj plist prebaci u extra folder a onaj osnovni koji si bekapavao vrati u /Library/Preferences/SystemConfiguration . |
Evo sta se desava kad pokrenem UInstaller i kliknem Install:
AppleScript Error Can?t make "0" into type boolean. (-1700) |
Samo da se zahvalim, uspeo sam...
Pokusao sam ovu varijantu, ali nisam uspeo, pa sam onda na svoj plist uradio sve, nakon cega nisam uspeo da dignem sistem, a onda sam iz Win-a taj preradjeni plist stavio na desktop, vratio mij stari, ulogovao se u OS X, pa iskopirao string sa onog koji nije hteo da se podigne, a ostavio sve ostalo i... to je to... :beer: |
All times are GMT +1. The time now is 01:27 PM. |