Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   QRD sa pregradama, mora li? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35094)

OFF 09-09-2010 06:26 PM

QRD sa pregradama, mora li?

Sredjujem sobu za snimanje (da ne kazem gluvu sobu), i zelim da uradim jedan ili 2 QRDa. Ima li smisla samo spajati izrezane drvene (OSB) ploce po matrici lepljenjem, ili su neophodne komore? Ako jesu, moraju li biti aluminijumske, ili mogu biti od nekog tankog drvenog derivata (tanke ploce npr lesonita)

boggy 09-09-2010 06:35 PM

Re: QRD sa pregradama, mora li?

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 286725)
........ Ima li smisla samo spajati izrezane drvene (OSB) ploce po matrici lepljenjem, ili su neophodne komore? Ako jesu, moraju li biti aluminijumske, ili mogu biti od nekog tankog drvenog derivata (tanke ploce npr lesonita)

Moze i jedno i drugo.

Primer za ovo drugo imas na mom forumu u threadu "DIY Diffusor"

pozdrav

bogi

OFF 09-09-2010 08:31 PM

Nisam razumeo 'jedno i drugo'....... Znaci li to 'sa i bez' pregrada ili 'metalne i drvene' pregrade?

Fala

analog 09-09-2010 09:12 PM

?to je veći prime number difuzora, to je manja potreba za pregradama (finovima).
Mislim da je svejedno da li je od lima ili tankog medijapana

boggy 10-09-2010 03:21 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 286731)
Nisam razumeo 'jedno i drugo'....... Znaci li to 'sa i bez' pregrada ili 'metalne i drvene' pregrade?

Fala

moze i sa.... i bez... i metalne... i drvene... ili krace... i jedno i drugo! :D :p

Sto se tice reda difuzora i potrebe za pregradama... pa... rekao bih pre da nece "avion da padne" ako nema pregrada ili ako su pregrades deblje od 1mm... drugim recima nece se cuti neka drasticna razlika.

pozdrav

bogi

OFF 10-09-2010 09:13 AM

Hvala, to me je zanimalo. Veliki mi je cim sa pregradama, ovako je puno jednostavnije. Imam nekog viska materijala, pa bih malo majstorisao, :wink:.

analog 10-09-2010 06:08 PM

ok, okaci fotke onda kad zavrsis ;)

quake2 10-09-2010 06:42 PM

Jel nije osb malo grub na rezovima za QRD? Sigurno ce to da radi posao,ali sam malo skeptican sto se tice estetike.

OFF 10-09-2010 08:13 PM

Imas pravo, ali cu smisliti nesto. mozda na celo da stavim onu fabricki rezanu stranu:)

boggy 11-09-2010 07:53 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 286793)
Jel nije osb malo grub na rezovima za QRD? Sigurno ce to da radi posao,ali sam malo skeptican sto se tice estetike.

Ceo jedan (ili dva) studija smo uradili od OSB, definitivno je najjeftinije pravo drvo u velikim kolicinama u "plocastom materijalu" a istovremeno sa jako malo primesa lepka...

za one koji nemaju budzet za furniranu ivericu je idealno...

Sto se difuzora tice i koriscenja za slaganje jedno do drugog... nisam bas siguran u uspesnost te rabote.... posto kod OSB, kako smo iskusili, mnogo vise varira debljina materijala nego kod MDF

E sad... estetika... nemam nista protiv... problem je samo sto mnogo vise kosta. OSB je jeftiniji i od sirovog MDF, valjda je samo sirova iverica jeftinija od OSB.

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 02:48 PM.