![]() |
QRD sa pregradama, mora li?
Sredjujem sobu za snimanje (da ne kazem gluvu sobu), i zelim da uradim jedan ili 2 QRDa. Ima li smisla samo spajati izrezane drvene (OSB) ploce po matrici lepljenjem, ili su neophodne komore? Ako jesu, moraju li biti aluminijumske, ili mogu biti od nekog tankog drvenog derivata (tanke ploce npr lesonita)
|
Re: QRD sa pregradama, mora li?
Quote:
Primer za ovo drugo imas na mom forumu u threadu "DIY Diffusor" pozdrav bogi |
Nisam razumeo 'jedno i drugo'....... Znaci li to 'sa i bez' pregrada ili 'metalne i drvene' pregrade?
Fala |
?to je veći prime number difuzora, to je manja potreba za pregradama (finovima).
Mislim da je svejedno da li je od lima ili tankog medijapana |
Quote:
Sto se tice reda difuzora i potrebe za pregradama... pa... rekao bih pre da nece "avion da padne" ako nema pregrada ili ako su pregrades deblje od 1mm... drugim recima nece se cuti neka drasticna razlika. pozdrav bogi |
Hvala, to me je zanimalo. Veliki mi je cim sa pregradama, ovako je puno jednostavnije. Imam nekog viska materijala, pa bih malo majstorisao, :wink:.
|
ok, okaci fotke onda kad zavrsis ;)
|
Jel nije osb malo grub na rezovima za QRD? Sigurno ce to da radi posao,ali sam malo skeptican sto se tice estetike.
|
Imas pravo, ali cu smisliti nesto. mozda na celo da stavim onu fabricki rezanu stranu:)
|
Quote:
za one koji nemaju budzet za furniranu ivericu je idealno... Sto se difuzora tice i koriscenja za slaganje jedno do drugog... nisam bas siguran u uspesnost te rabote.... posto kod OSB, kako smo iskusili, mnogo vise varira debljina materijala nego kod MDF E sad... estetika... nemam nista protiv... problem je samo sto mnogo vise kosta. OSB je jeftiniji i od sirovog MDF, valjda je samo sirova iverica jeftinija od OSB. pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 02:48 PM. |