![]() |
Pop rock aran?man
Evo, pop rock aran?man nove pjesme, trenutno se pi?e tekst, a na refren djelu pred kraj se snima solo. Konačan uradak, kroz cca 15-tak dana, melodija na gitari, odnosno stringsima jest melodija pjevanja
http://www.box.net/shared/z1lrcsqt1p |
Re: Pop rock aran?man
Ova gitara sa tremalo efektom zvuci kao greska/bug. Sinhronizuj ga sa tempom pesme. Ove clean gitare (funky?) su mi malo previse "in the face". Probaj neku drugu boju ili ubi srednje? Groove mi se svidja :)
|
Tnx na komentaru, ne znam kak ti ovo zvuči ko bug, meni zvuči upravo psihodelično kak sam i htio, ne dobijam takav efekt ako ga sinhroniziram s tempom. Na funky gitare sam već naviknuo, vjerujem da neće doći tolko do izra?aja dok u pjesmu sjedne vokal.
|
Meni se cini da ce da se sudaraju sa vokalom. Bar ih panuj? Mada, realno dok ne ubacis vokal sve je ovo prica napamet.
Sto se psihodelije tice, cool, samo je odradi bolje. Zvuci "trapavo". Bez smisla nekako? Nadam se da me razumes? |
Budem vidio ?ta ću moćči odraditi od toga. Ako maknem srednje s ritam gitare, dobijem nekakav muljav sound, s kojim nisam prezadovoljan. Dok vokal sjedne preko gitare, planiram da će ostati samo psihodelični efekt, koji će se isticati na trenutke, vidjet ćemo...
|
Probaj. Iz iskustva znam da to uglavnom napravi zbrku :) Kako si snimao gitare? Ako si preko nekog simulatora nadji bolju clean farbu od ove. Ova zvuci nesto izmedju direktno snimljene gitare i piezza? :) Manje basova u samom setapu tona ti treba, po mom misljenju. Za takvu vrstu gitara samo onakav "sparkly" zvuk ala fener + singlovi + maple vrat po mogutsvtu + fener pojacalce sa manje masova vise visokih i srednjih :) ja bi bar to tako uradio.
|
All times are GMT +1. The time now is 04:14 AM. |