Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Osnove (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=144)
-   -   Bubanj u cubase (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35012)

mr_eko 01-09-2010 12:36 AM

Bubanj u cubase

Ljudi kako radite bubanj dionicu u cubase...ja odsviram sve u vst, znaci uradim u midiju i vucem VST????sta vi dalje radite, vidim da neki u studio poslije to po kanalima sve stavljaju posebno, tako da im midi sluzi samo kao skica???

tomycrosound 01-09-2010 11:21 PM

Re: Bubanj u cubase

koji vst?
Koristim Superior2, koji sam postavio da se otvara u templateu i kanale sam poredao po mixeru, tj. svaki bubanj izlazi u poseban kanal. Sviram ga preko klavijature (midi) dio po dio...

mr_eko 02-09-2010 08:44 AM

Pa nije bitno koji je vst govorim opcenito jer sam vidio u jednog covjeka u studiu da preko midi kanala (bubnja) dodaje posebno nove kanale gdje ubaciva semplove u waw-u bubnja..naprimjer jedan mu je kanal samo noga i tu ubaciva gdje mu je u midiju noga ubaci sempl i nakraju izbrise mdii kanal ? neznam zasto?.pa me interesuje kako drugi to rade???

Bockie 02-09-2010 09:58 AM

Generalan problem (bar meni) sa VST bubnjevima je sto vecina super zvuci na suvo i onda kako dodajes ostale instrumente bubanj pocinje da "tone" i da muljavi, gubi i sound i dinamiku i slicno... Ne retko stavim i po 2 - 3 kanala sa dodatnim dobosem,npr, jer mi je ponekad on najveci problem...
Iz klasicnog,recimo Addictive-a "izvezes" kanale, naravno da bi koristio mnogo bolje efekte (eq,comp,gate,rev,etc...) od onih koje sam vst instrument ima...

Heavy Jerk 11-09-2010 04:15 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 286173)
Generalan problem (bar meni) sa VST bubnjevima je sto vecina super zvuci na suvo i onda kako dodajes ostale instrumente bubanj pocinje da "tone" i da muljavi, gubi i sound i dinamiku i slicno... Ne retko stavim i po 2 - 3 kanala sa dodatnim dobosem,npr, jer mi je ponekad on najveci problem...
Iz klasicnog,recimo Addictive-a "izvezes" kanale, naravno da bi koristio mnogo bolje efekte (eq,comp,gate,rev,etc...) od onih koje sam vst instrument ima...

To moze biti istinito za npr. EZ drummer i sl., tj. za one koji su vec obojeni, ali npr. Superior2 sadrzi vrhunski usnimljene sirove semplove, sa kojima mozes da radis sta hoces. Ako imas problem sa glasnocom, probaj sa cliper-ima, tipa GClip.

Arthur 11-09-2010 11:44 AM

ja još nisam našao VST koji mi radi bolje od prosečnog kompleta bubnja sa pristojnim i sugestibilnim bubnjarom, u mojem prostoru. Jednostavno, ne kupuje me, tranzijentost, živost, prostori su uglavnom loši, layeri i dalje ne ubedljivi, a o činelama i hajhetima da ne pričam. Dobro je da ćorneš neku valjanu nogu ili podebljanje doboša ako je majstor za bubnjem mlitav a želi svirati death metal., mada u zadnje vreme i to retko radim.

Bockie 11-09-2010 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by Heavy Jerk (Post 286816)
To moze biti istinito za npr. EZ drummer i sl., tj. za one koji su vec obojeni, ali npr. Superior2 sadrzi vrhunski usnimljene sirove semplove, sa kojima mozes da radis sta hoces. Ako imas problem sa glasnocom, probaj sa cliper-ima, tipa GClip.

Ne glasnoca, nego jednostavno je meni to sve nekako mutavo...:cry:

Ali, dobro, superior je verovatno nesto bolji...

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 286831)
ja jo? nisam na?ao VST koji mi radi bolje od prosečnog kompleta bubnja sa pristojnim i sugestibilnim bubnjarom, u mojem prostoru. Jednostavno, ne kupuje me, tranzijentost, ?ivost, prostori su uglavnom lo?i, layeri i dalje ne ubedljivi, a o činelama i hajhetima da ne pričam. Dobro je da ćorne? neku valjanu nogu ili podebljanje dobo?a ako je majstor za bubnjem mlitav a ?eli svirati death metal., mada u zadnje vreme i to retko radim.

:thumbsup:

Bas tako!

newbieOP 14-10-2010 02:40 PM

Ista stvar, do sada Superior2 u miksu najbolje izlazi, iako Big Bockie ima pravo- nema do zivog bubnja, pogotovo sto se tice cinela i hihatova...
Addictive drums ima puno vi?e kitova, mogućnosti, nasuho zvuči super, a u snimci nestaje jos vise...
Superior2 ima jedan jedini kit koji se da jako lijepo isproducirati i vidim da ga masu ljudi koristi...a mislim da je onima koji snimaju live bubanj sve ovo i vise nego smijesno...:)
Ali opet...ako Seal moze cijeli album imati isprogramiran iz Addictive drumsa, o cemu da vise pricamo?:D

STUDIOTON 05-01-2011 10:49 PM

Sve zavisi sta hoces da dobijes.. Nekada recimo ezdrummer sa ex paketima semplova ume da zazvuci bolje u mixu od bilo kog live seta :)

A i mnogo toga je do mixa, tj. Koliko je dobar mixadzija.. sve se da izvuci i napraviti, bitno je samo odabrati dobre vst setove

Sent from my iPhone using Tapatalk

Inovative_kg 13-01-2011 01:51 PM

Quote:

Originally Posted by Heavy Jerk (Post 286816)

Odakle ova informacija da SD sadrzi sirove semplove, gde si procitao ? Cisto me zanima :)

All times are GMT +1. The time now is 03:57 AM.