Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   či?ćenje tehnike ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34894)

Arthur 20-08-2010 03:41 AM

či?ćenje tehnike ?

Uzeo sam skoro sebi poprilično matorog Soundcraft Ghosta, koji iako u prilično dobrom elektronskom stanju, na oko ba? i ne ostavlja utisak. Godine kori?ćenja u različitim studijima, ostavile su svoj trag masnoće i prljav?tine po reglerima i potovima. Prijatelj mi je preporučio lika, koji je poku?ao sa alkoholom , pa i acetonom (!?), sa malo uspeha uz mnogo drkanja i tra?i već pristojniju sumu da ga dovede u , po njegovim rečima, ne ba? sjajno stanje.
Mene zanima, čime biste vi poku?ali či?ćenje ovih plastičnih kapica od reglera (fader) i gumenih potova (knob)? Znate li nekoga ko ima iskustva sa ovim stvarima ozbiljnijeg a da me ne bi odrao za tu akciju? Nije mi namera da ga tehničko-elektronski restauriram, jer ga ne nameravam do?ivotno zadr?avati, a i u potpunosti radi sve na njemu ?to meni treba, samo ?elim da se kozmetički sredi da ne izgleda ba? kao starudija u studiju i da mi bude ne?to ugodnije pod prstima kad radim.

boggy 20-08-2010 04:32 AM

Re: či?ćenje tehnike ?

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 285343)
.......
Mene zanima, čime biste vi pokušali čišćenje ovih plastičnih kapica od reglera (fader) i gumenih potova (knob)?.....

plasticne kapice za PC tastaturu sam cistio praskom za masinsko pranje sudova a "krchkao" sam ih u lonchetu na shporetu. Voda mi nije kljucala nego je samo grejana (recimo na "jedinicu")
Posle par sati krchkanja (dolivati vodu koja isparava), uzme se svaka kapica ponaosob i rucno ischetka starom chetkicom za zube ili nekom malom ribacom cetkom.
Ispere u cistoj i mlakoj vodi i stavi na krpu da se susi.

Ovako ne smeju da se peru metalni delovi... ili barem probati na necemu nebitnom kako se ponasa.

Za staru prljavstinu alkohol nije bas sjajan, a aceton nikako ne korititi ...

Samo prashak za sudove ili sta slicno. Ako je nesto sklono rdjanju.. bolje je ne prati ga nicim.

pozdrav

bogi

Era 20-08-2010 10:39 AM

Isto tako,ne dozvoli da te mangupi deru!!!

Maiv 20-08-2010 11:19 AM

Ja koristim ovo:

http://www.am-denmark.com/sort/engel...171/85171.html

...pise na bocici da nema agresivnih kemikalija, alkohola...

namijenjeno je prvenstveno lcd ekranima ali fino cisti masnocu i sa drugih povrsina a ne ostecuje uredjaje...

ne znam jedino hoce li ti to biti dovoljno jako, mozda naspricat pa sa cetkicom za zube

google 20-08-2010 11:33 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 285343)
pa i acetonom (!?),

Ovo ni slucajno.

Ima efikasan nacin, ali prvo probaj to sto su ti savetovali...

Rhino 20-08-2010 02:08 PM

Radio slicne stvari sa obicnim (bijelim) smac proizvodom za ciscenje kucnih aparata:)... Skida sve zivo kao rukom bez ikakvih nezeljenih efekata.

perun 20-08-2010 04:20 PM

Jedina tecnost koju godinama koristimo, koja od starog pravi novo jeste teslanol!!!

Ne znam gde ga ima, mislim u mikro princu.

Pozdrav.

P.s. Nista sem teslanola! Ako prija sslu, svakako nece sjebati ghosta. Usput, ne skida stampu cak ni sa sprava iz 60tih...

Arthur 20-08-2010 05:02 PM

smac proizvod?

@perun
teslanol? mislio sam da je to za kontakte i sl, a ne za masnoće i kozmetiku.. potražiću

perun 20-08-2010 05:23 PM

@perun
teslanol? mislio sam da je to za kontakte i sl, a ne za masnoće i kozmetiku.. potražiću[/quote]

Samo ga kupi i kreni da ribas. Pravi cuda, rekoh ti...

Navuci neke hirurske rukavice, meni je pojeo prste vise puta, obzirom da smo satima ribali stvari. Jebi ga.

boggy 20-08-2010 06:38 PM

Zalepio sam temu

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 01:45 AM.