![]() |
Is It Love
Ovo je najnovija stvar na kojoj radimo, pa bi dobro do?le sve sugestije u vidu snimke/aran?mana zvuka...
Hvala http://www.box.net/shared/rcujvfo65s |
Re: Is It Love
nisam neki expert, ali za moj ukus:
prejaka gitara mozda i neki drugaciji verb, ovaj mi zvuci kao one igranke u skolskim salama :wink: bubanj je mnogo pozadi kad krene refren, noga malo kilava, mlitava i prelazi malo "jeftini" sto bi neki rekli, dobos se na nekim mestima utapa skroz. mozda mi je sve previse MONO za moj ukus, nema nista levo desno sve u centru... eto nemo se ljutis, kazem, po mom ukusu |
Svidja mi se atmosfera pesme, kao i vokal, bas je hipi!:)..Produkciju ne bih komentarisao.
A sto se tiče aranzmana, kao da pesma očajnički traži string orkestar. Ne običan "tepih" kako ga neki nazivaju, već fino odradjenu orkestraciju i aranzman gudača, po mogućstvu živih, ali pošto je to manje moguće, onda nekog dobrog plaga, da sve to bude realisticno, i jos jednom kazem dobro osmišljeno vodjenje glasova u gudačima. Na odmet ne bi bila ni organa kao i klavir. I onaj uvod na samom početku (gitara), suvise jednostavno zvuci, promenio bih, tj dodao neke malo lepse harmonije i samim tim napravio lepsi harmonski obrt-a ako vec hoces tu temu, tj. te harmonske veze, treba dopuniti aranzman jos nekim instrumentom... Sve u svemu fina pesmica:wink: eto toliko od mene. pozz |
Hvala na komentarima. Ovo zapravo nije gotova pjesma, a miks jo? manje, zapravo su samo fejderi malo poravnati i to je to. Znači jo? itekako treba bubanj doraditi i slično jer se negdje i glas kolje sa gitarom (na bridge-u), a bilo je raznih ideja, pa čak i za stringse, ali smo odustali nekako od njih. Evo verzija sa stringsima, i to ba? kako ka?e?, ne tepih nego neki vi?eglasni aran?man:
http://www.box.net/shared/hknb2b1cmr |
Quote:
|
Dobra ti je stvar, produkcija je sirova, i dobro se uklapa u ovaj ?anr, po mojem ukusu ne treba ničeg vi?e, a pogotovo ne orkestracije. Simpatično, pitko i pjevno:)
|
Gitara je u svakom slucaju malo pre glasna...
Trebao bi jos neki instrument u pozadini koji bi popunjavao harmoniju...strings, organ!?!... |
Quote:
|
Odlično! Svaka čast, ovo je stvarno dobro. Ima li jo??
|
Quote:
Ja bih vokal snimao malo blize, ili bih promenuo mikrofon, ovo ne radi posao, fali detalja. Mozda mu intonacija ne odgovara? Probajte snimiti za probu istu pesmu u razlicitom tonalitetu, pa odaberite tonalitet gde vokal zvuci zanimljivo... Prilicno je jednolican, otpevan mlako. Quote:
Bubanj bi trebao da bude glasniji. Bas je nejasan. Quote:
Quote:
Treba, ipak i jedan stereo zvuk. Najbolje je da to bude gitara, a mozes nasnimiti i cinele, to isto zna lepo da izadje... Nista te ne kosta da malo eksperimentises. Quote:
String ne treba, a ovaj sto sam cuo je bas los. Neces dobiti da pesma zvuci punije, samo ce zamutiti ostatak benda. Bolje je da snimis stereo gitaru i mali rasiris bubanj... |
All times are GMT +1. The time now is 02:12 AM. |