![]() |
Drums
malo oko bubnjeva:
- omiljeni drumset, omiljeni snare - mics koje volis mrzis - room mics da ili ne - PZM mics da ili ne - trackovanje sa kompresijom da ili ne - layer-ovanje, triggerovanje da ili ne ...opet rafalno :D pozZ |
Re: Drums
Quote:
-Dobar bubnjar -obozavam Neuman U-47,mrzim Rode -Naravno -Da -Zavisi -Ne |
Quote:
Ne bih da se me?am u va?u intimnu prepisku, ali mene lično zanimaju tvoji favoriti za closeup bas bubnja, dobo?a, tomova i hihata u situacijama u kojima mo?e? da "izvoljeva?". Pa i overheada i room-a. I da - kako konkretno koristi? PZM? Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Nego, taj U47 na bas bubnju - koliko blizu/daleko? Ako ga stavljaš podalje da li kasnije koristiš nekakav gate/expander da smanjiš uticaj ostatka kompleta? Pozdrav |
Quote:
|
Pretpostavljam da ste bubnjeve snimali na sve moguće (i ostale) načine, ali me zanima koja je po vama najbolja varijanta po pitanju onoga što bubnjar čuje u slušalicama:
1. samo klik 2. klik + ranije snimljen pilot (npr. vokal i gitara) 3. cela ritam sekcija istovremeno uz klik u svim slušalicama 4. cela ritam sekcija bez metronoma 5. cela grupa zajedno uz klik 6. cela grupa zajedno bez metronoma 7. ranije urađen demo snimak (sa bubnjevima i svim ostalim instrumentima, overdubovima itd.) 8. nešto osmo Edit: dobrodošla su i mišljenja ostalih forumaša |
O mom slučaju ovo isključivo zavisi od toga šta bubnjar želi i šta mu je bend već pripremio, tojest, na čemu je vežbao. Nedavno sam prvi put imao slučaj sa kompletno MIDI programiranim pilotima, u perfektnom tajmingu, i pokazalo se da bubnjaru jako prija ako mu ugasim klik.
|
Quote:
Tek kad sam probao snimanje sa klikom i uporedio ga sa ?ivim snimcima shvatio sam koliko je "fluidnost" tempa ne samo prihvatljiva već i po?eljna, bar u vrsti muzike koju ja radim. Ali naravno, snimanje bez klika komplikuje upotrebu VST instrumenata. |
Dok se Saša ne uključi, evo par zanimljivih grafikona na tu temu:
http://bobbyowsinski.blogspot.com/20...-to-click.html Inače toplo preporučujem ceo blog ovog lika, pošto je ima baš dobre komentare. Inače, što kaže Arthur - najvažnije je sa čim bubnjar već ima iskustva. Najpogrešnije od svega je kad čovek prvi susret sa klikom doživi u studiju. Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 11:31 AM. |