Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Zoom H4n ili ne?to drugo za snimanje na foh-u? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34851)

Edi Prog 15-08-2010 08:46 PM

Zoom H4n ili ne?to drugo za snimanje na foh-u?

Treba mi kompaktni recorder da mogu snimati out od mixera i sa internim mikrofonima na foh poziciji. Znači 4 kanala.
Treba mi za naknadno preslu?avanje tj za provjeru svojih mixeva, efekata itd...
Klijenti postali zahtjevni :rolleyes:
Zoom H4n se valjda mo?e koristiti i kao USB interface. Funkcionira to normalno?
Razmisljam ga koristiti u nekim slučajevima i za Smaart.

silicon science 16-08-2010 12:33 AM

Re: Zoom H4n ili ne?to drugo za snimanje na foh-u?

Quote:

Originally Posted by Edi Prog (Post 285038)
Treba mi kompaktni recorder da mogu snimati out od mixera i sa internim mikrofonima na foh poziciji. Znači 4 kanala.
Treba mi za naknadno preslušavanje tj za provjeru svojih mixeva, efekata itd...
Klijenti postali zahtjevni :rolleyes:
Zoom H4n se valjda može koristiti i kao USB interface. Funkcionira to normalno?
Razmisljam ga koristiti u nekim slučajevima i za Smaart.

Ja bi ipak malo novaca dodao i uzeo Tascam DR 100.

http://www.google.com/images?q=tasca...w=1584&bih=755

Edi Prog 16-08-2010 10:57 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 285051)
Ja bi ipak malo novaca dodao i uzeo Tascam DR 100.

http://www.google.com/images?q=tasca...w=1584&bih=755

Snima samo 2 kanala, ili mikrofon ili line in.

silicon science 16-08-2010 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by Edi Prog (Post 285064)
Snima samo 2 kanala, ili mikrofon ili line in.

Ozbiljno... Nisam nigde to prochitao.. Jesi li siguran? Chudi me da je tako uradjeno :confused::confused:

Edi Prog 16-08-2010 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 285081)
Ozbiljno... Nisam nigde to prochitao.. Jesi li siguran? Chudi me da je tako uradjeno :confused::confused:

Pro?vrljao sam po manualu i nigdje ne pise da snima 4 kanala, a da snima sigurno bi se na sva zvona hvalili time.
U manualu kod Setting The Input ima 4 opcije:
- Line in
- Build in directonal Mic
- Build in omni Mic
- Xlr Mic in

silicon science 16-08-2010 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by Edi Prog (Post 285083)
Pro?vrljao sam po manualu i nigdje ne pise da snima 4 kanala, a da snima sigurno bi se na sva zvona hvalili time.
U manualu kod Setting The Input ima 4 opcije:
- Line in
- Build in directonal Mic
- Build in omni Mic
- Xlr Mic in

Da, sad sam na nekom forumu procitao... Koji fakap, a bas sam se nalozio na Tascama.... Koliko sam video, za te novce nema alternative Zoom-u...

magnum 16-08-2010 09:59 PM

Ako mene pitas ja bih ti predlozio najnoviji Boss br-800, snima 4 kanala, 8 reprodukuje i 2 kanala za ritam, poseduje ritam masinu, gitarske i bas efekte (GT-10/GT-10B), harmonije su sa VE-20, ima ugradjene kondezatorske mikrofone, dobija se kartica od 1gb, a podrzava kartice do 32gb SDHC, moze da radi i na baterije, sve ovo ti kazem jer za posao za koji ti treba ovaj mozes koristiti i za neko blic snimanje, kosta oko 400-420e, obzirom da Zoom h4 kosta 340e nije lose dodato malo sice i uzeti ovaj Boss ipak je malo ozbiljniji i mocniji !!! Pozz...!!!!

Edi Prog 17-08-2010 09:21 AM

Quote:

Originally Posted by magnum (Post 285102)
Ako mene pitas ja bih ti predlozio najnoviji Boss br-800, snima 4 kanala, 8 reprodukuje i 2 kanala za ritam, poseduje ritam masinu, gitarske i bas efekte (GT-10/GT-10B), harmonije su sa VE-20, ima ugradjene kondezatorske mikrofone, dobija se kartica od 1gb, a podrzava kartice do 32gb SDHC, moze da radi i na baterije, sve ovo ti kazem jer za posao za koji ti treba ovaj mozes koristiti i za neko blic snimanje, kosta oko 400-420e, obzirom da Zoom h4 kosta 340e nije lose dodato malo sice i uzeti ovaj Boss ipak je malo ozbiljniji i mocniji !!! Pozz...!!!!

Dobar savjet ali to je vec prilicno veliki uređaj (289x184mm), ritam ma?ina i efekti su mi nepotrebni. Ako mi treba za snimanje vi?e kanala imam drugu opremu.
Ba? je ideja portable rje?enje koje mogu uvijek sa sobom nosit a da mi ne smeta.

marcos 17-08-2010 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by Edi Prog (Post 285116)
Dobar savjet ali to je vec prilicno veliki uređaj (289x184mm), ritam ma?ina i efekti su mi nepotrebni. Ako mi treba za snimanje vi?e kanala imam drugu opremu.
Ba? je ideja portable rje?enje koje mogu uvijek sa sobom nosit a da mi ne smeta.

a sta je sa onim zoom hd8?.... neznam cijenu ali baci oko/uho

koliko sam shvatio, snima 8 kanala multitracka istovremeno na hard disk...nakon toga mo?e? prebaciti kanale via usb na komp. Mo?e se koristiti i kao kontroler. Ali nije kartica nego samo standalone snimać....

Edi Prog 17-08-2010 10:14 AM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 285119)
a sta je sa onim zoom hd8?.... neznam cijenu ali baci oko/uho

koliko sam shvatio, snima 8 kanala multitracka istovremeno na hard disk...nakon toga mo?e? prebaciti kanale via usb na komp. Mo?e se koristiti i kao kontroler. Ali nije kartica nego samo standalone snimać....

Pa di si čovičino :-)

Ma vec san gore pisa da mi treba nesto mini dimenzija.
Dali netko uopce koristi taj H4n? jel to valja?
Izgleda da drugog izbora nema

All times are GMT +1. The time now is 04:27 AM.