![]() |
eksperimenti
Koja je najčudnija/najneuobičajenija stvar koju si ikada uradio na nekom snimanju/miksu (u smislu postavke mikrofona, tretmana instrumenata, izvođačkih zahteva itd.)? Naravno, čudna ili neuobičajena u odnosu na konkretno vreme i konkretan materijal?
Pozdrav, Vasa |
Re: eksperimenti
Quote:
|
Quote:
Ipak, dra?e bi mi bilo da sam pročitao pone?to o nekoj neobičnoj akciji koja je urodila plodom :wink: Pozdrav, Vasa |
Quote:
U studiu Akvarius radio sam grupu ciji gitarista nije mogao da izvede "psihodelicni" solo koji sam ja tada zeleo. Nakon sat vremena rada na solu covek je bio potpuno "mrtav" verovatno nerazumevajuci sta od njega zelim. Na kraju "mucenja" gitarosa sam poslao u kafanu i kazao mu da dodje za sat vremena. Zatim sam sa vise-kanalca (govorim naravno o analognom vremenu) prebacio njegov solo na dvokanalni magnetofon tako da sam imao "sampl". Zatim sam povezao wheel Eventide harmonajzera sa Otari 24-voro-kanalnim magnetofonom te sam imao mogucnost da kontinualnim pichovanjem wheel-a menjam brzinu 24-voro kanalca. Ludacki :grin:!!! Nakon toga pustio sam playback sola sa dvokanalca i usnimavao ga na novi kanal Otari-a pritom eksperimentisuci sa brzinom tape-a. Trebalo mi je jedno 45min. da dodjem do nekog smislenog matisa pichovanja. Solo koji sam dobio je neverovatno slajdovanje gitariste i za to vreme potpuno nejasno kako se do toga doslo 8-). Zao mi je sto tada nisam imao kameru pri ruci da usnimim kako izgelda kada samo sa dva prsta "skrecujem" Otarijev "traktora":wink:. |
jel to vezivanje preko CV-a ?
|
Pozdrav g. Habicu, postavicu pitanje ovde, da ne otvaram novu temu:
Zasto producenti teraju muzicare da sviraju bezbroj puta jedno isto? Ton je namesten, muzicar je odsvirao tacno, sto sad mora da svira ponovo... ponovo, ponovo? Sta u stvari producent zeli da cuje, i kako zna da je cuo to sto hoce? |
Quote:
Pozdrav! |
da
|
Quote:
|
Quote:
|