Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Tascam FW1082 problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34671)

tomycrosound 29-07-2010 10:13 PM

Tascam FW1082 problem

1 Attachment(s)
Ni?ta nisam instalirao ni brisao, a odjednom mi zvuk počeo da zatrzava, ili jednostavno prestane da svira; i to ne u DAW, već npr pustim mp3 i onda u po' pjesme stane i zvuk tj nijedan player ne svira. Restart.
Reinstalirao driver tascama, promjenio FW na njemu, mjenjao onu latenciju i dalje zafrkk.

Drugu stvar ?to ne mogu skontat, ako sam u "Computer" modu, nikako iz cubase ne mogu dobit monitor van, dakle kada snimam, da mi mikrofon izlazi na slu??. To mogu postić jedino u MON MIX/BOTH modu. Ne znam mora li to tako.

I treća stvar koju povezujem s mixerom, npr guitar ring preko cubase ne mogu dobit vani u realnom vremenu. Googlao, tra?io, na?ao sva?ta, ali ni?ta kod mene ne pali.

I jedno oftopic; ne mogu točno da pohvatam, u Wavelab, ?to predstavljaju dvije crvene linije između dvije standardne na voometru?
slika?

Bockie 30-07-2010 11:11 AM

Re: Tascam FW1082 problem

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 283842)
Ništa nisam instalirao ni brisao, a odjednom mi zvuk počeo da zatrzava, ili jednostavno prestane da svira; i to ne u DAW, već npr pustim mp3 i onda u po' pjesme stane i zvuk tj nijedan player ne svira. Restart.
Reinstalirao driver tascama, promjenio FW na njemu, mjenjao onu latenciju i dalje zafrkk.

Drugu stvar što ne mogu skontat, ako sam u "Computer" modu, nikako iz cubase ne mogu dobit monitor van, dakle kada snimam, da mi mikrofon izlazi na slušš. To mogu postić jedino u MON MIX/BOTH modu. Ne znam mora li to tako.

I treća stvar koju povezujem s mixerom, npr guitar ring preko cubase ne mogu dobit vani u realnom vremenu. Googlao, tražio, našao svašta, ali ništa kod mene ne pali.

I jedno oftopic; ne mogu točno da pohvatam, u Wavelab, što predstavljaju dvije crvene linije između dvije standardne na voometru?
slika?

Pa standardna procedura za ovakve probleme je sledeca:

1. Proveris upu'stvo. (FAQ,itd...) (ujedno proveri compatibility list za FW chipsete ako ima...)
2. Skines sa sajta proizvodjaca najnoviji driver.
3. Probas sve to na drugom racunaru.
4. Napises mali supportu tascama.
5. Obratis se ovlascenom dileru od kog si kupio proizvod za pomoc.

Wavelab... Trebalo bi da je neki RMS power ili slicno...

Poz'

Elf 30-07-2010 11:35 AM

Jes' RMS... :D

tomycrosound 30-07-2010 11:41 AM

1. naravno da nema ni?ta (radilo po godine bez problema)
2. jedini driver za win7, instalirao ponovo
3. problematično, gotovo nemoguće
4. ...
5. ... reklamacija? A da probam reinstalirat windowse?

Moram otvorit jedan univerzalni theard, imam hrpu pitanja nevezanih jedan za drugo :-)

Bockie 30-07-2010 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 283863)
5. ... reklamacija? A da probam reinstalirat windowse?

probaj, ako je izvodljivo...

Quote:

Originally Posted by Elf (Post 283862)
Jes' RMS...

A, 'bem li ga, koristim osciloskop u mixu i pikmetar kad usnimavam. Formalno proverim rms kad zavrsim post... Tako da mi gomila sarenih trepcucih gluposti samo unosi nervozu i ne koristim to...:D

Elf 30-07-2010 02:23 PM

Ma ja moram zbog elektronike da gledam dosta u RMS...napucavanje nivoa i to...
Mada sam prvi za prekid "loudness war-a"... :D

@topic

Imao sam tog Tascama,i nisam bio zadovoljan bash...mislim,kontrola je ok,ali kao interfejs...moj iskreni savet je da probash da ga prodash.

Uzdravlje!

tomycrosound 30-07-2010 02:49 PM

a nema dugo da sam ga kupio..
Koje su mane kao interface, ?to ne valja?

Elf 30-07-2010 03:30 PM

Preampi su bili loshi, odnos signal/shum im bash nije bio najbolji...i konverzija je chesto imala problema,tj jittere...

Kao kontroler je bio skroz korektan...

tomycrosound 30-07-2010 03:59 PM

mo?e? li usporedit preamp njegov i na emu 0404usb zvučnoj karti?

Elf 30-07-2010 05:00 PM

Ne,nazhalost.
Nisam nikad imao kontakt sa E-MU-om.

All times are GMT +1. The time now is 11:23 PM.