Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   koji tachno OS kosistite...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34650)

OFF 27-07-2010 08:01 PM

koji tachno OS kosistite...?

Hocu da probam neki 64bit sistem na jednoj particiji, cisto da vidim kompatibilnost softwarea i hardwarea koji imam.. pre nego sto narucim (ako sve uspe) daw sa win7 x64....
znaci, probao bih Win 7, koja verzija je provereno dobra?
ili xp64? :confused:

milos 27-07-2010 08:06 PM

Re: koji tachno OS kosistite...?

Mac OS X Snow Leopard 10.6.4

Sandzama 27-07-2010 08:19 PM

win 7 x64 bilo koja retail verzija. Mislim da te verzije (home, biznis, profesional, ultimate, giga mega...) nemaju puno veze sa audijem.

Mika Technika 27-07-2010 08:39 PM

win 7 x64, imam mali problem sa omnisphere 64bit i trilian 64bit, ali 32bit rade oba

psionic 27-07-2010 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by Sandzama (Post 283698)
win 7 x64 bilo koja retail verzija. Mislim da te verzije (home, biznis, profesional, ultimate, giga mega...) nemaju puno veze sa audijem.

Imaju veze sa ramom koji mogu da iskoriste

Verzije Windowsa i maksimalna kolicina RAMa

A koji problem pravi Omnisphere ? Nisam provalio... Jel u Cubaseu u bitbridgeu ?

Mika Technika 28-07-2010 06:26 PM

omnisphere kao i trilian prave problem sto 64bit stave u hidden files tj. ProgramData(koji je inace hidden) pa dok to nisam provalio, muka ziva, pa onda iskopiraj te 64bit verzije koje su u tom folderu u folder gde mi je vst, pa je radio dok nisam stavio novi update i opet prekopirao sve isto i onda odjednom nema zvuka, inace podize normalno bridge.

psionic 29-07-2010 05:16 AM

To mi mirise na lose odradjenu instalaciju, ili cak bagovit instaler. Oni svaki dan updateuju svoj softver, ja sam napravio folder tipa ...vst\omnisfera\32, a za 64 bit sam stavio ...vst\omnisfera\64 i siguran sam da je sve na svom mestu. Slabo sam i pokretao tu 64bit omnisferu, doduse...

BTW Procitajte tamo u linku i koliko je USER MODE VIRTUAL ADDRESS SPACEa u windowsu bez +3gb switcha i sa +3gb switchem dostupno u 32bit windowsima...

Mika Technika 29-07-2010 02:57 PM

nisi me razumeo, instalacija je dobro prosla, svaki update koji sam uradio, odmah posle toga otvaram omnisphere da proverim da li je sve ok, i bilo je ok, do zadnjeg update-a, i naravno da svaki i 32 i 64 ima svoj folder, a nemam zivaca da opet iz pocetka instaliram

psionic 29-07-2010 03:45 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 283799)
nisi me razumeo, instalacija je dobro prosla, svaki update koji sam uradio, odmah posle toga otvaram omnisphere da proverim da li je sve ok, i bilo je ok, do zadnjeg update-a, i naravno da svaki i 32 i 64 ima svoj folder, a nemam zivaca da opet iz pocetka instaliram

Polako, ne razumem sad... Zar nije problem sto je 64bit verziju .dll ubacio u hidden folder PROGRAM DATA? Ne verujem da ce bez problema raditi ako se samo iskopira .dll bez pripadajucih fajlova iz te lokacije...

Ne mora cela Omnisfera da se reinstalira. Samo update se uradi na prazno i kad se otvori omnisfera trazice svoj folder sa bankama... Ja sam je instalirao jos daaaavno i od onda sam par puta rusio windows, a instalaciju nisam radio nikad od nule...

Mika Technika 30-07-2010 02:44 AM

pazi ovako, banke stoje kao i 32bit verzija tamo gde sam mu i rekao da stavi, a 64bit sam stavlja u taj folder, i ja sam prvo mislio da nece raditi, ali opet sto ne bi, to je samo dll, isto mu dodje odakle ce citati, i onako ne treba tu da stoji jer ga fl ne vidi zato sto sa,m drugi folder tj. prvobitan folder namenio za te stvari i dodelio fl-u da odatle cita.i upravo tako, ja prebacim i on radi, kad na finalnom update-u uradim isto i malo morgen, nema zvuka, sta i kako, ne znam, a i nije frka, bitno da 32bit radi

All times are GMT +1. The time now is 04:11 PM.