Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   moze li sa externog harda...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34607)

OFF 23-07-2010 10:21 AM

moze li sa externog harda...?

.... nakacenog preko USB2.0 na laptop da se vuku biblioteke za kontakt i ostale VSTe..... Nemam dovoljno prostora na internom hardu... Da li je sporije samo pri ucitavanju ili ce se i kasnije odraziti na performanse?

DaBear 23-07-2010 10:32 AM

Re: moze li sa externog harda...?

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 283294)
.... nakacenog preko USB2.0 na laptop da se vuku biblioteke za kontakt i ostale VSTe..... Nemam dovoljno prostora na internom hardu... Da li je sporije samo pri ucitavanju ili ce se i kasnije odraziti na performanse?

ne bi trebalo da bude problema. Ja vucem Battery sa external drive-a, ono jes da je fire wire, ali treba da je ok.
Inace, u studiju imam 4 x USB drajva sa sound FX (za filmove) koji rade super..(samo sto se sa njih, kad se nadje sound, odmah iskopira na drugi drajv gde je sesion (takodje externi)

silicon science 23-07-2010 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 283294)

Ja tako radim, imam externi hard i oridjinal Native Instruments complete... Kontakt sve zvuke vuche u ram, tako da ti od toga zavisi. Sto vece library uvuces... znas i sam. Moj MacBook sa 1 giga rama gura sve to nekako, battery, kontakt... mada kad povucem neke orkestre onda bude panike. Freeze kanala ti tu ne pomaze, i dalje ostaje zauzet ram... Tako se odrazava na performanse, jer kad ti pojede memoriju ondak nema prostora za rad

DaBear 23-07-2010 01:55 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 283309)
Ja tako radim, imam externi hard i oridjinal Native Instruments complete... Kontakt sve zvuke vuche u ram, tako da ti od toga zavisi. Sto vece library uvuces... znas i sam. Moj MacBook sa 1 giga rama gura sve to nekako, battery, kontakt... mada kad povucem neke orkestre onda bude panike. Freeze kanala ti tu ne pomaze, i dalje ostaje zauzet ram... Tako se odrazava na performanse, jer kad ti pojede memoriju ondak nema prostora za rad

kako ja radim , da izbegnem gusenje...
kad sam siguran oko neke linije / beat-a ili sta vec..odma' prebacim u audio. MIDI traku mutiram i sakrijem (ako mi zatreba posle),,
i sve vreme radim sa audio onda..seckam , lepim...

silicon science 23-07-2010 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 283318)
kako ja radim , da izbegnem gusenje...
kad sam siguran oko neke linije / beat-a ili sta vec..odma' prebacim u audio. MIDI traku mutiram i sakrijem (ako mi zatreba posle),,
i sve vreme radim sa audio onda..seckam , lepim...

I ja isto :):)

Mika Technika 23-07-2010 02:21 PM

ja volim midi

Rhino 24-07-2010 03:51 AM

i ja volim midi, sve do kraja aranzmana...:) Mada od kad kompovi imaju dovoljno muskulature nije toliko bitno.. (osim u omnisphere/trilian kombinacijama kod mene)... Tu moze da zapne, zbog xp 32bit jbg..

bubu 15-08-2010 11:55 PM

da ne otvaram drugu temu.. pitanje je skoro jednako.. da li je bolje uzeti firewire hard disk na kojem ce mi biti svi vst ili da uzmem firewire zvucnu karticu ? kad bi jedno bilo firewire drugo bi onda bilo usb(samo jedan firewire ulaz na laptopu jeld), pa me zanima sto je isplativije firewire zvucna ili hard. i da li sta pomaze oko brzine kad se oni eksterni hardovi spoje prek dva usba posto imaju ona dva prikljucka?

All times are GMT +1. The time now is 09:13 AM.