Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Avid / Digi zavera ?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34495)

DaBear 11-07-2010 10:15 AM

Avid / Digi zavera ??

skoro sam na par mesta (na webu) nasao teorije da XVX rade za Digidesign i da je cela ova skorasnja epizoda sa "besplatnim" plugovima izrezirana od strane Digija/Avida da poveca prodaju hardwera (HD i LE)
Ako se uzme da sigurno ima $15-20,000 razbijenog softwera za PTools, onda potrositi par somica za HD ili par stotina za LE nije mnogo.
I kad na kraju Avid rasproda sav svoj hardware iz magacina - izbacice nesto novo, nijedan od ovih plugova nece raditi na tome, sve ce morato da se pre-registruje, itd itd..

Kao prilog u teoriji ide podatak da je sam Digi procureo plugove davno za njihov stari sistem, da bi se prodavao
(Ja na mom MIX sistemu imam oko $50.000 plugova - po ondasnjim cenama, od pre 8 godina)

interesantno....

Takodje, vec ima kompanija koje izbacuju iLok kao sistem zastite..

OFF 11-07-2010 11:01 AM

Re: Avid / Digi zavera ??

a cek, glupo pitanje........... one hardware emulacije koje teraju HD i van PT okruzenja.... da li isto vredi i za TDM pluginse, odnosno mora li da se ima accel card da bi terao te XVX TDM (ako postoje)....ili je sve RTAS?

DaBear 11-07-2010 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 282603)
a cek, glupo pitanje........... one hardware emulacije koje teraju HD i van PT okruzenja.... da li isto vredi i za TDM pluginse, odnosno mora li da se ima accel card da bi terao te XVX TDM (ako postoje)....ili je sve RTAS?

pa tzv HD crack ne radi kako treba (jos uvek, koliko znam)...ima tu i neka veza sa hardwerom i im DSP kartama.
pojavio se nedavno i "besplatni" total production toolkit za LE (128 traka, surround, mp3 opcija i jos stosta) ali ne radi...za sad
U principu, za mali studio i kucne producente, LE i Mac 8core, sa svim ovim (mega) plugovima - ne treba nista bolje. Jos da se prosiri broj kanala i eto radosti.
Samo delay compenzacija da se radi "na uvo / oko / rucno" i eto...

jel ima nekome da radi to prosirenje za LE ?

branoy 11-07-2010 02:07 PM

a sta je ovo Focusrite Liquid Mix HD 1.2 TDM MAC OSX INTEL ? i to se pojavilo.. i s cim to radi?? hehe

DaBear 11-07-2010 06:22 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 282608)
a sta je ovo Focusrite Liquid Mix HD 1.2 TDM MAC OSX INTEL ? i to se pojavilo.. i s cim to radi?? hehe

samo sa Pro Tools HD. Ali nje neko ludilo...ok su simulacije, a i prilicno je jeftin za broj plugova koji dolaze sa njim (oko ?300)

branoy 12-07-2010 02:06 AM

ahaa da bear.. ok ok ;)) hehe

DADDY Z 12-07-2010 03:42 PM

sorry ali ova teorija ne pije vodu...momci su kreknuli sve što ima Ilok zaštitu za MAC a bogami sad kreću i na ostale...spominje se i TC i UAD....niko neće biti pošteđen !!!

google 12-07-2010 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 282648)
sad kreću i na ostale...spominje se i TC i UAD....

To se spominje bar 10 godina... Vec je ostarila generacija koja je cekala da se krekuje uad.

DaBear 12-07-2010 04:34 PM

kod hardware-a ce ici malo teze..kao sto se pokazalo sa Pro Tools HD koji (IPAK) treba hardware i DSP kartice da bi radio kako treba...UAD isto, sigurno ima nekih stvari koje nece raditi kako treba.

Avid/ Pro Tools treba da izbaci nesto novo uskoro...6 meseci / godinu dana...u medjuvremenu daju preko 50% popust na HD ko predje sa LE na HD...
Kad izdje novi softvare - stavljam glavu da NIJEDAN od krakovanih plugova nece raditi na njemu !

DADDY Z 12-07-2010 09:09 PM

Quote:

Originally Posted by google
To se spominje bar 10 godina... Vec je ostarila generacija koja je cekala da se krekuje uad.

ovi momci su novi na sceni i mada sam i ja skeptičan po pitanju dsp kartica,moram im priznati da su vrlo mnogo uradili za malo vremena,a ujedno su i jedini kojima je po?lo za rukom ono ?to nije mnogima pre njih

Quote:

Originally Posted by DaBear
...Avid/ Pro Tools treba da izbaci nesto novo uskoro...6 meseci / godinu dana...u medjuvremenu daju preko 50% popust na HD ko predje sa LE na HD...
Kad izdje novi softvare - stavljam glavu da NIJEDAN od krakovanih plugova nece raditi na njemu !...

to će verovatno biti tako,ali mi cela priča o zaveri ne vuče na njihovu stranu,nego vi?e recimo na Steve Jobsa,po?to su svi krekovi samo za MAC (ako uop?te ima zavere)

All times are GMT +1. The time now is 04:51 PM.