![]() |
Avid / Digi zavera ??
skoro sam na par mesta (na webu) nasao teorije da XVX rade za Digidesign i da je cela ova skorasnja epizoda sa "besplatnim" plugovima izrezirana od strane Digija/Avida da poveca prodaju hardwera (HD i LE)
Ako se uzme da sigurno ima $15-20,000 razbijenog softwera za PTools, onda potrositi par somica za HD ili par stotina za LE nije mnogo. I kad na kraju Avid rasproda sav svoj hardware iz magacina - izbacice nesto novo, nijedan od ovih plugova nece raditi na tome, sve ce morato da se pre-registruje, itd itd.. Kao prilog u teoriji ide podatak da je sam Digi procureo plugove davno za njihov stari sistem, da bi se prodavao (Ja na mom MIX sistemu imam oko $50.000 plugova - po ondasnjim cenama, od pre 8 godina) interesantno.... Takodje, vec ima kompanija koje izbacuju iLok kao sistem zastite.. |
Re: Avid / Digi zavera ??
a cek, glupo pitanje........... one hardware emulacije koje teraju HD i van PT okruzenja.... da li isto vredi i za TDM pluginse, odnosno mora li da se ima accel card da bi terao te XVX TDM (ako postoje)....ili je sve RTAS?
|
Quote:
pojavio se nedavno i "besplatni" total production toolkit za LE (128 traka, surround, mp3 opcija i jos stosta) ali ne radi...za sad U principu, za mali studio i kucne producente, LE i Mac 8core, sa svim ovim (mega) plugovima - ne treba nista bolje. Jos da se prosiri broj kanala i eto radosti. Samo delay compenzacija da se radi "na uvo / oko / rucno" i eto... jel ima nekome da radi to prosirenje za LE ? |
a sta je ovo Focusrite Liquid Mix HD 1.2 TDM MAC OSX INTEL ? i to se pojavilo.. i s cim to radi?? hehe
|
Quote:
|
ahaa da bear.. ok ok ;)) hehe
|
sorry ali ova teorija ne pije vodu...momci su kreknuli sve što ima Ilok zaštitu za MAC a bogami sad kreću i na ostale...spominje se i TC i UAD....niko neće biti pošteđen !!!
|
Quote:
|
kod hardware-a ce ici malo teze..kao sto se pokazalo sa Pro Tools HD koji (IPAK) treba hardware i DSP kartice da bi radio kako treba...UAD isto, sigurno ima nekih stvari koje nece raditi kako treba.
Avid/ Pro Tools treba da izbaci nesto novo uskoro...6 meseci / godinu dana...u medjuvremenu daju preko 50% popust na HD ko predje sa LE na HD... Kad izdje novi softvare - stavljam glavu da NIJEDAN od krakovanih plugova nece raditi na njemu ! |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:51 PM. |