Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Malo o monitorima (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34477)

blags 08-07-2010 11:11 AM

Malo o monitorima

Ima li neko da se bavi ovim nimalo zahvalnim poslom?Koje miksere,monitore,ekvilajzere koristite?

blags 09-07-2010 10:01 PM

Re: Malo o monitorima

Niko?

spidermusic 10-07-2010 01:01 PM

Povremeno bude i takvih poslova. Kao monitore cesto koristim HK audio PR:O 15 ili PR:O 12, kao EQ DBX 231, ili Behringer Ultragraph pro FBQ 3102, a kao mixer Allen&Heath GL 2400. Sve to radi dosta solidno, s obzirom na vrstu posla i klijetelu sa kojom radim.

Bockie 12-07-2010 01:05 PM

Quote:

HK audio PR:O 15 ili PR:O 12
Da, da, ovo stvarno kristalno cisto radi...! Odlicna kutija...

Arthur 13-07-2010 12:13 AM

u principu ne volim time da se bavim, nalazim da je dosta stresniji i izazovniji posao od FOH-a. Najlepša iskustva sam imao sa SkyMusicovim Cube sistemom, Yamahinim mixerom i Mackie digitalnim EQ, ne sećam se tačne oznake

magnum 14-07-2010 12:42 PM

Ja, licno koristim in-ear monitoring Shure psm-400, mislim da je mnogo bolje sto se tice zvuka a i prakticnije nego da se tegle kutije. Sto se tice kutija mislim da su ove HK audio pro vrlo korektne !!!!

bole 16-07-2010 10:46 AM

evo blags , ja se bavim ovim nezahvalnim poslom !

u vecini slucajeva yamaha m 3000 , dbx eq 2231 , lab grupen fp 1000, floor monitori i side fill pasivni bi amp by andjelko i aleksandar perinovic

radilo se i sa sonudcraftom mh3, gdje je floor mon bio mayer , martin , a side fill eaw , plus senn i shure in ear ovi

iskustva razlicita , zavisi ko je kad i kako raspolozen , gdje se svira , sa cim se radi ...

nezahvalnije puno nego foh miksanje , imas muzicare kojima trebas ugoditi , ako imas 10 mon linija , dodje ti kao 10 razglasa, iskusniji , stariji bendovi , sastavi, bilo nasi ili strani su jako zahvalni , tacno zanaju sta hoce i nema puno muke i nauke , doduse vecina ... ima jedan jako star ali jako naporan, nezahvalan

Arthur 16-07-2010 12:11 PM

...i odaziva se na ime Canee :D

blags 16-07-2010 09:31 PM

Quote:

Originally Posted by bole (Post 282853)
evo blags , ja se bavim ovim nezahvalnim poslom !

u vecini slucajeva yamaha m 3000 , dbx eq 2231 , lab grupen fp 1000, floor monitori i side fill pasivni bi amp by andjelko i aleksandar perinovic

radilo se i sa sonudcraftom mh3, gdje je floor mon bio mayer , martin , a side fill eaw , plus senn i shure in ear ovi

iskustva razlicita , zavisi ko je kad i kako raspolozen , gdje se svira , sa cim se radi ...

nezahvalnije puno nego foh miksanje , imas muzicare kojima trebas ugoditi , ako imas 10 mon linija , dodje ti kao 10 razglasa, iskusniji , stariji bendovi , sastavi, bilo nasi ili strani su jako zahvalni , tacno zanaju sta hoce i nema puno muke i nauke , doduse vecina ... ima jedan jako star ali jako naporan, nezahvalan

Hmmm interesantno.Oprema na kojoj radis slici opremi na kojoj ja radim .Kako to:confused::):):):):)
A sto se gore pomenutog tice:
JEN,DVA,TRI,JEN,DVA,TRI.NESTAJEM,JEBO TE.LADNO NESTAJEM.
I sve ovo kaze dok se ja pentram po merdevinama.Mog`o sam glavu izgubiti sto od smjeha,sto zbog promasene precke na merdevinama.

Edi Prog 04-08-2010 10:47 AM

Meni je osobno lak?e zadovoljiti 5-6 muzičara nego 1000-2000 posjetitelja. Ako pazi? na detalje i muzičare monitoring je prilično jednostavno raditi.
Jedna od najlak?ih ga?a koje sam u ?ivotu radio bilo je raditi monitoring Bajagi, vrlo vrlo profesionalni muzičari sa kojima je komunikacija odlična.

All times are GMT +1. The time now is 11:15 PM.