![]() |
baterry 3 pitanje
koristim cubase 5 i cesto koristim baterry 3 radi kreiranja beat-a
samo sto mi nije jasno kako da stavim neki EQ plugin recimo samo na kick ili na snare...itd? znam da baterry ima svoje efekte i EQ ali ih ne koristim,pa kako recimo da stavim sonalksis EQ a da ne deluje na sve semplove koji su stavljeni u baterry:banghead: vec posebno samo na kick..itd nemoguce da je nemoguce ,bio bi zahvalan da mi to neko objasni :rolleyes: |
Re: baterry 3 pitanje
Quote:
najlaksi i najbrzi nacin - snimi taj kick na audio kanal i onda radi sa njim sta hoces !!:D Inace Battery FX su dovoljno dobri - samo odaberi dobre samplove |
Klikni na kockicu u kojoj je taj kick. Zatim na zalistak "master" u donjem delu battery-a. Na samom master regleru ispod imas padajuci meni na kojem pise ch 1-2. Klikni i stavi nogu na recimo ch 3-4 ili koji vec hoces, i pojavice se kao nova zasebna traka u Nintendu ili Kukubase-u. Dakle nova "audio" traka sa svim insertima i sendovima i radis sa njom sve sto i sa wav-om. Ustvari on vec otvori u startu gomilu praznih traka pa se ovo pojavi na nekoj od tih praznih ili tako nesto, uglavnom ovo je nacin.
Evo ti upu'stvo: http://dl.dropbox.com/u/2806767/battery-31.JPG Jedino sto koristim i dalje sa njega je pitch, a ostalo pogasim, pa plagove normalno bockam redom... Jbg, njegov eq na 2 db izoblicava do neprepoznatljivosti, pa onda uzmem lepo UAD Cambridge i dbx160 za kick i onda to savija rebarca... Pozdrav. |
ok hvala ,ali kad to odradim ne cujem kick kad kliknem na kockicu misem ili hocu da je iskucam , verovatno treba jos nesto da odradim ,bas neznam sa ovim Kukubase drdam ga tek jedno 3 meseca treba jos da naucim cake ,kako sad da cujem zvuk te jedne kockice sa kickom ? ,predpostavljam da je smesno pitanje za nekog ko drzi cubase u malo prstu :wink: :banghead:
|
Quote:
Ima tu mnogo vaznijih stvari da se savlada i nauci pre nego se masis za EQ .. Citaj / gledaj / klikci na svako dugme / prevodi...tako se najbolje uchi !! |
ok provalio sam, sve ide ko podmazano ,mnogo hvala Big Bockie :grin: :beer::mase:
|
1 Attachment(s)
Treba da na mikseru u Cubaseu 5 ukljucis taj novi kanal (npr 3-4) tako sto sa f11 odes na VST listu i tu kliknes na jednu malu kockicu pored insertovanog batterija, da bi se pojavio kanal u mikseti. Pre su se svi kanali automatski pojavljivali, a u cubaseu 5 su samo prva dva aktivna, ostale rucno aktiviras na ovaj nacin
|
Quote:
da bas to sam i uradio,hvala za pomoc jos jednom svima :) |
All times are GMT +1. The time now is 10:08 PM. |