![]() |
Steinberg MR816X (ili CSX)
Pozdrav , spomenuta karta dobija puno pohvala na raznim forumima pa me interesira ima li je ko od članova "rumskog" i kakva su Va?a mi?ljenja o njoj. Treba mi za kvalitetan signal usnimavanja , s tim se dalje ide u profi studio.
Mr816X (cca 650?) , ili vanjski dvokanalni adda converter i vanjski (za početak jedno-kanalni)preamp, znači cca 1500-2000?? Isplati li se razlika cijene u odnosu na kvalitetu? |
Re: Steinberg MR816X (ili CSX)
Imao sam je ja na testu samo nisam zavrsio recenziju jos ...
Evo ti audio fajlovi pa zakljuci sam: http://rapidshare.com/files/38935199...sults.rar.html |
Ima li uopće uzeti steinberg na ex yu prostorima i kolika je cijena?
Ja čekam da dođe u hr, ali još nema nigdje.... a baš popunjava cijenovni prostor između profire 2626 i fireface na koji ciljam, s tim da su po kritikama konverteri bolji od fireface kao i preampovi... :confused: |
Kod nas na tr?i?tu je nema , znači - Austrija Njemačka...:hm:
|
Quote:
Hvala na fajlu.:) |
Rumski treba upravo da postavi recenziju ovog uredjaja ovih dana, pa mozes sacekati (sumanut je radio licno). Koliko se secam Sumanutovih reci, uredjaj i nema bog zna kakve konvertere (merenja su radjena sa rightmark audio testom).
|
Da, dobijao sam cudne rezultate, snr na izlazu nije prelazio 100 dB, a na ulazima je bio oko 90 dB, dal je do konvertora ili do unutrasnje elektronike koja stvara sum, ko ce ga znati, uglavnom to mu je neki odokativni dinamicki opseg uredjaja ...
|
Jel to opet slicna prica kao ona od pre par godina kada je neko takodje izmerio da je semplrejt na Presonus firepod-u 48Khz max iako je setovana na 96Khz. Navodno je to bilo zbog losih drajvera :confused:.
|
Ja to ne bi uzimao. Jednostavno, za oko 500 evra se moze uzeti veoma dobar preamp, samo treba malo uloziti vremena i truda da se sredi. A konvertori ne verujem da su ista bolji od EMU 1212m kartice. Jos ti ostane 30 evra za kablove i sl.
Kada sam kupovao mikrofon, probao sam ga nekoj Steinberg kartici, koja ima svoj preamp. Zvuk koji mozes dobiti sa MCI + emu je sigurno 5 klasa iznad tog Seinberga. A to je ta cena ili malo jeftinije. |
All times are GMT +1. The time now is 07:28 PM. |