![]() |
Cubase 5 - pucketanje na exportovanom wav-u
Izgubih pola dana pokusavajuci da utvrdim u cemu je problem...
Prilikom preslusavanja vokala procesiranog u Cubase-u,sve zvuci ok. Ali kada hocu da ga exportujem,u exportovanom wav-u se pojavljuju pucketanja,zvakanja itd... Zanimljivo,ako ga exportujem metodom "realtime export" onda je sve ok. Cak i kada uklonim sve plug-inove koji su bili stavljeni na vokal,kao i na Masteru na exportovanom wav-u su i dalje pucketanja,zvakanja,... Do sada sam radio u Nuendu 3 i ne secam se da sam imao slican problem... HELPPPP!!! :banghead: :) |
Re: Cubase 5 - pucketanje na exportovanom wav-u
Posmatraj cpu usage za vrijeme izvoza. Vidi da li se zabija do 100 %, pa javi.
|
Desava se nekad da iako je plug na "bypass", bude nekih sranja, ali ne vidim sad da li si ih skroz sklonio ili bypassovao...
|
Quote:
|
Quote:
Postoje samo plug-inovi na drugim kanalima nevezano za vokal. A oni su mute-ovani prilikom exportovanja vokala. |
Quote:
Hmm... Drajveri... ...Asio... ...Pogledaj i latenciju,mozda je na minimumu,pa ti ne treba tokom mixanja,mozes da je povecas maximalno,rasteretice sistem... Jel win XP...? Pomogne po nekad da u system properties (desni klik u my comp.) odes na advanced => performance => settings i prebacis na background services ili obratno... meni je jednom i to pomoglo,doduse ne sa cubaseom,ali mislim da je isti problem bio... |
potpuno cudno... obicno je obrnuto... kada pustas uzivo ,cujes pucketanja i sl. ,ako je preopterecen CPU,ali si miran jer znas da kada exportujes,bice sve ok,nece biti pucketanja i sl...
A ovde sada potpuno drugacije... Sve je u redu uzivo,CPU na stabilnih 45-50%,a u exportovanom wav-u gomila sr*nja... |
Kako exportujes? Format , bita,herca?
|
nije latencija... povecao sam... ne pomaze.
24 bit wav,44.100 Win XP |
Ja sam imao te pojave dok nisam uskladio na 1212m drivere prema njihovom uputstvu o deinstalaciji starih i redoslijedu instalacije novih fajlova drajvera i dok sam imao malo cpu.
Radi besprijekorno na Win 7 / CuBase 5 i na potpuno niskoj latenciji. |
All times are GMT +1. The time now is 05:55 AM. |