Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Slu?alice za mixanje??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33903)

Hepek 06-05-2010 08:51 AM

Slu?alice za mixanje???

Pozdrav ljudi, moram poceti da dobar dio posla sto se tiče mixanja odradim na slu?alicam, jer sam se preselio u mali stan i jos ozenio:da:. do sada sam koristio slusalice samo za snimanje instrumenata, za mix skoro pa nikako, e sad mi treba preporuka koje slusalice da kupim, cifru koju bi mogao izdvojiti je do 100e, ali ne mora biti tako moze preporuka za skuplje slusalice.

Pozdrav svima:wink:

google 06-05-2010 09:16 AM

Re: Slu?alice za mixanje???

Mislim da se ne moze raditi miks sa slusalicama, tako da uzmi nesto sto nije skupo, nije mnogo vazno sta, jer neces nista uraditi ni na vrhunskom modelu ni na jeftinom, tako da je jeftini pametnije uzeti.

alavuk 06-05-2010 09:32 AM

:banghead: imas pivo od mene google

Bockie 06-05-2010 09:52 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 278642)
Mislim da se ne moze raditi miks sa slusalicama, tako da uzmi nesto sto nije skupo, nije mnogo vazno sta, jer neces nista uraditi ni na vrhunskom modelu ni na jeftinom, tako da je jeftini pametnije uzeti.

Google,jesi li radio mix na sluskama ikad? Sto ne moze? Negde pise?

Evo ja prvi mixam na Audiotehnica ATH-M50.
Imas tu i Beyer-ove DT770,880 itd... AKG-K240 sam isto dugo koristio dok nisam ove cuo ali odlicna sluska. Ima i k271 itd,odlicne... Sennheiser ima odlicnih modela!
Ultrasone ima prebrutalnu PRO seriju,to izuva kako radi...
Vecina nabrojanog je oko 150-160 evra i koji to monitori za te pare rade bolje,ako covek treba sa tim parama kako - tako da resi iole upotrebljiv monitoring...?

darkstar 06-05-2010 11:22 AM

+1 za audiotehnica ATH-M50.

Meni se najvise svidjaju, izmedju akg 271 i akg 141 i beyera

percival 06-05-2010 12:06 PM

Ako vec moras mixati na slusalicama,svakako probaj ovo.Ja sam probao sa DT770 pro i svakako ima smisla.
http://www.jeroenbreebaart.com/audio_vst_isone_pro.htm

radsoul 06-05-2010 12:12 PM

Takodje glas za audiotehnica ATH-M50.

boggy 06-05-2010 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 278645)
.....Sto ne moze?

Najvise zbog toga sto ne zadovoljavaju elementarne psihoakusticke uslove za miksanje koji su neophodni ogromnoj vecini profesionalaca ili amatera. Za miksanje su neophodne refleksije sobe (difuzne ili ne... svejedno... neke!) da bi se obezbedila kakva takva translatornost miksa. Slusalice obezbedjuju prividno "anechoic" uslove slusanja, i zbog nekih razloga... covek se ne snalazi (sto se miksanja tice) sa takvim monitoringom. Za proveru mogu da pomognu.... ali za miksanje ne... u najvecem broju slucajeva ljudi nisu u stanju da to urade kako valja na slusalicama... makar bili u stanju da urade na standardnom monitoringu.. makar i pokusavali... vezbali.... sta god... mrka kapa... ne ide im.
Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 278645)
.... Negde pise?

Nisam video da igde to pise, gornje objasnjenje sam srocio na osnovu iskustava drugih ljudi koji se bave miksanjem profesionalno (ja to ne umem)... i na osnovu (mog) poznavanja neophodnih uslova koje prostorija mora zadovoljiti da bi obezbedila olaksanu translatornost miksa.

pozdrav

bogi

euphoric 06-05-2010 03:50 PM

i jos jedan glas za ATH-M50 ..

Ekstra dobre sluske.Jedine dostojne mixinga na sluskama (prema mom misljenju, naravno)...

Pozdrav ;)

Bockie 06-05-2010 03:56 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 278671)
Najvise zbog toga sto ne zadovoljavaju elementarne psihoakusticke uslove za miksanje koji su neophodni ogromnoj vecini profesionalaca ili amatera. Za miksanje su neophodne refleksije sobe (difuzne ili ne... svejedno... neke!) da bi se obezbedila kakva takva translatornost miksa. Slusalice obezbedjuju prividno "anechoic" uslove slusanja, i zbog nekih razloga... covek se ne snalazi (sto se miksanja tice) sa takvim monitoringom. Za proveru mogu da pomognu.... ali za miksanje ne... u najvecem broju slucajeva ljudi nisu u stanju da to urade kako valja na slusalicama... makar bili u stanju da urade na standardnom monitoringu.. makar i pokusavali... vezbali.... sta god... mrka kapa... ne ide im.

Nisam video da igde to pise, gornje objasnjenje sam srocio na osnovu iskustava drugih ljudi koji se bave miksanjem profesionalno (ja to ne umem)... i na osnovu (mog) poznavanja neophodnih uslova koje prostorija mora zadovoljiti da bi obezbedila olaksanu translatornost miksa.

pozdrav

bogi

Naravno...

Naravno da je monitoring neophodan,ali pricamo o prelaznom usputnom resenju,dok se isti ne nabavi...

Ipak,ATH-M50 kaze,recimo:

<object width="480" height="385">

<embed src="http://www.youtube.com/v/Obvkn7V6nbU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></object>

Nije Bog zna sta, ali svira...

All times are GMT +1. The time now is 04:45 PM.