![]() |
iPad DAW control surface
1 Attachment(s)
http://www.saitarasoftware.com/Site/AC-7_Pro.html
Sad ce da krenu ozbiljne aplikacije za iPad..od muzickih, pa na dalje..ima vec i super app koji radi kao remote controller za ceo AV sistem itd... |
Re: iPad DAW control surface
samo je bilo pitanje vremena :) jos ako bude radio kako treba (Jog wheel) lele.
|
Dojajchano. Jos kad naprave aplikacije tipa Lemur kontrolera (koji kosta previshe) i tako toga ima da bude fantazy.
|
jel moze da se j**e preko tog ipad-a ?
|
1 Attachment(s)
Bice izuvanje...mogucnosti su ogromne, a interface (iPad) je jeftin i zgodan za upotrebu.
Evo jedne aplikacije koja kontrolise home automation (svetla / grejanje / muzika / tv itd po kuci....) |
Philips vec dosta dugo ima uredjaj ove namene,"PRONTO,WIFI remote contoler,programabilnih funkcija i gui-a.Kod mene u firmi su ih koristili za sisteme "Pametnih Kuca",neshto slicno ovome ali postoji vec godinama...
|
aha,tesko da ustanes da odes do prekidaca na zidu da ugasis svetlo jednom dnevno :banghead:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Naravno da postoji vec goinama. ja sam instalirao vec preko 10 sistema koji kontrolisu sve i svasta. Philips jeste bio pomak pre par godina u odnosu na Creston i AMX sisteme. Philips remote i kontroler su oko ?1500-?2000 PLUS programiranje (ja uzimam jos toliko, minimum)..do su Creston i AMX preko ?10.000.. iPad je ?450 !! Software - sitno, desetine dolara..neki controller dodatak ce biti oko $100 - 200 ..Kad se sve sabere, razlika u ceni OGROMNA. Na iPadu mozes da gledas iternet,slike muziku..itd na Philipsu samo kontrolises TV, music server, zavese, itd...i ima samo RSS feed..znaci nema web itd..i ima ogroma display u odnosu na Philips-a. Philips je 5 incha.. Sve se vrti oko cene i izgleda..a iPad tu kida!! za Vaska - tu se ne radi p JEDNOM prekidacu, nego o kombinaciji vise raznih svetlosnih izvora koji cine "scenu". Naravno, 90% kuca to jos nema kod nas..ovde je vec normalna stvar. I time pravis "moods" zato se i zove mood lighting...kombinacije za gledanje TV, citanje, party, vecera, kooloranje...itd. Ali to je vec druga prica. Light design... |
I ne samo osvetljenje,mogu se isprogramirati kompletni scenariji osmisljeni i u presete kojima je moguce kontrolisati gotovo sve sto napaja struja u kuci,zgradi,trznom centru-od venecijanera,klime,zalivanja trave,kafe aparata....i kontrola svega preko jednog jedinog ekrana...zaista kao u sf filmovima koje smo gledali davnih dana...
Spomenuo sam philips jer me i-pad potsetio na amx i pronto.Za cenu koju kosta ce svakako napraviti revoluciju kucne WIFI tehnologije |
Quote:
Philips ima "macros" -red funkcja isprogramiran da reaguje na jedan pritisak dugmeta. Na primer "watch TV" - sistem upali AV amp/receiver, upali satelitet/kabl box, upali TV/plasmu, prebaci sve na odgovarajuce inputs (amp/ plasma..) i izbaci ti page sa TV stanicama koje imaju logo umesto da ukucavas broj 01, 02, 101, ili sta vec.. cak moze i da ti zatvori zavese ako ces mrak i da ti ugasi / dimuje svetlo..sve odjednom. |
All times are GMT +1. The time now is 06:41 PM. |