Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   iPad DAW control surface (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33487)

DaBear 02-04-2010 06:43 AM

iPad DAW control surface

1 Attachment(s)
http://www.saitarasoftware.com/Site/AC-7_Pro.html

Sad ce da krenu ozbiljne aplikacije za iPad..od muzickih, pa na dalje..ima vec i super app koji radi kao remote controller za ceo AV sistem itd...

Bitch 02-04-2010 12:20 PM

Re: iPad DAW control surface

samo je bilo pitanje vremena :) jos ako bude radio kako treba (Jog wheel) lele.

silicon science 02-04-2010 01:12 PM

Dojajchano. Jos kad naprave aplikacije tipa Lemur kontrolera (koji kosta previshe) i tako toga ima da bude fantazy.

alavuk 02-04-2010 02:48 PM

jel moze da se j**e preko tog ipad-a ?

DaBear 02-04-2010 03:36 PM

1 Attachment(s)
Bice izuvanje...mogucnosti su ogromne, a interface (iPad) je jeftin i zgodan za upotrebu.
Evo jedne aplikacije koja kontrolise home automation (svetla / grejanje / muzika / tv itd po kuci....)

alen 02-04-2010 10:21 PM

Philips vec dosta dugo ima uredjaj ove namene,"PRONTO,WIFI remote contoler,programabilnih funkcija i gui-a.Kod mene u firmi su ih koristili za sisteme "Pametnih Kuca",neshto slicno ovome ali postoji vec godinama...

vasko 03-04-2010 10:44 AM

aha,tesko da ustanes da odes do prekidaca na zidu da ugasis svetlo jednom dnevno :banghead:

DaBear 03-04-2010 11:41 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alen (Post 276032)
Philips vec dosta dugo ima uredjaj ove namene,"PRONTO,WIFI remote contoler,programabilnih funkcija i gui-a.Kod mene u firmi su ih koristili za sisteme "Pametnih Kuca",neshto slicno ovome ali postoji vec godinama...

Mislis Pronto TSU-9600 / 9800 ?
Naravno da postoji vec goinama. ja sam instalirao vec preko 10 sistema koji kontrolisu sve i svasta. Philips jeste bio pomak pre par godina u odnosu na Creston i AMX sisteme. Philips remote i kontroler su oko ?1500-?2000 PLUS programiranje (ja uzimam jos toliko, minimum)..do su Creston i AMX preko ?10.000..
iPad je ?450 !! Software - sitno, desetine dolara..neki controller dodatak ce biti oko $100 - 200 ..Kad se sve sabere, razlika u ceni OGROMNA.

Na iPadu mozes da gledas iternet,slike muziku..itd na Philipsu samo kontrolises TV, music server, zavese, itd...i ima samo RSS feed..znaci nema web itd..i ima ogroma display u odnosu na Philips-a. Philips je 5 incha..

Sve se vrti oko cene i izgleda..a iPad tu kida!!

za Vaska - tu se ne radi p JEDNOM prekidacu, nego o kombinaciji vise raznih svetlosnih izvora koji cine "scenu". Naravno, 90% kuca to jos nema kod nas..ovde je vec normalna stvar. I time pravis "moods" zato se i zove mood lighting...kombinacije za gledanje TV, citanje, party, vecera, kooloranje...itd. Ali to je vec druga prica. Light design...

alen 03-04-2010 12:12 PM

I ne samo osvetljenje,mogu se isprogramirati kompletni scenariji osmisljeni i u presete kojima je moguce kontrolisati gotovo sve sto napaja struja u kuci,zgradi,trznom centru-od venecijanera,klime,zalivanja trave,kafe aparata....i kontrola svega preko jednog jedinog ekrana...zaista kao u sf filmovima koje smo gledali davnih dana...
Spomenuo sam philips jer me i-pad potsetio na amx i pronto.Za cenu koju kosta ce svakako napraviti revoluciju kucne WIFI tehnologije

DaBear 03-04-2010 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 276083)
I ne samo osvetljenje,mogu se isprogramirati kompletni scenariji osmisljeni i u presete kojima je moguce kontrolisati gotovo sve sto napaja struja u kuci,zgradi,trznom centru-od venecijanera,klime,zalivanja trave,kafe aparata....i kontrola svega preko jednog jedinog ekrana...zaista kao u sf filmovima koje smo gledali davnih dana...
Spomenuo sam philips jer me i-pad potsetio na amx i pronto.Za cenu koju kosta ce svakako napraviti revoluciju kucne WIFI tehnologije

tacno...samo sto kod takvih instalacija treba provuci kabove od svega do mesta gde je "mozak" sistema. To je najbolje da se radi pre renovacije prostora, jer ima mnogo toga. Zato se ljudi jos uvek ne odluciju lako. A sa wi-fi i IR ne moze bas sve da se resi...treba i CAT5/6 kablova itd...

Philips ima "macros" -red funkcja isprogramiran da reaguje na jedan pritisak dugmeta. Na primer "watch TV" - sistem upali AV amp/receiver, upali satelitet/kabl box, upali TV/plasmu, prebaci sve na odgovarajuce inputs (amp/ plasma..) i izbaci ti page sa TV stanicama koje imaju logo umesto da ukucavas broj 01, 02, 101, ili sta vec..
cak moze i da ti zatvori zavese ako ces mrak i da ti ugasi / dimuje svetlo..sve odjednom.

All times are GMT +1. The time now is 06:41 PM.