![]() |
Debljina apsorbera
Da ne otvaram novi thread postavit cu ovde jos jedno
malo pitanje. Naime na jednom sajtu se spominje kao bitna stvar koristenje razlicitih debljina absorbera na zidovima sa strane u odnosu na one iza zvucnika, sto malo rusi moju koncepciju koja je bila napraviti identicne absorbere na tim pozicijama?! link; http://www.soundcontrolroom.com/guidelines.htm |
Re: Debljina apsorbera
Quote:
pozdrav bogi |
Koji točno odlomak te muči?
Kakav je tvoj specifičan prostor? Kakve identične/uniformirane absorbere ima? točno u mislima? Inače: "Read through all the areas even though it may not be applicable to your situation." :) |
Quote:
Again, it is important to have a different type of absorber than the one used on front or sidewalls. Quote:
Quote:
kamene vune 10cm. Quote:
|
Prostor je mali i podvajaju se ti modovi...
To su samo gole osnove navedene a ne specifično rje?enje na tom linku! Ali po?to se ti modovi dupliraju neče? tek tako pretjerati!!! +Superchunkse u sve praktične kutove obavezno!!! |
Quote:
Mislim... koloracije prevelike zbog mnogo (istih?) apsorbera? Paaaa.... vece su koloracije zbog MALO apsorbera! :mrgreen: pozdrav bogi p.s. drugacije montiraj "isti" apsorber... nece vise isto raditi ;) |
malo sam pogledao njegove dizajne (Steven Kleina) i još jednom pročitao sve, mislim da misli na absorbere koji su tjunovani (resonatori; recimo slot tip), zato oprez da niso isti. Tu je oprez na mjestu.
|
Quote:
|
Sa pasivnimi ?irokopojasnimi absorberi ne mo?e? da napravi? ?tetu, jedino da previ?e ugluvi? a i to mo?e? popraviti dodavanjem/stavljanjem difuzora ili ostavljanjem refleksivnih povr?ina.
|
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 01:17 AM. |