Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Potrebna preporuka za "User friendly" DAW (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33450)

jox 30-03-2010 04:59 PM

Potrebna preporuka za "User friendly" DAW

Poz svima...

Tati muzicaru sam ispunio zelju i sklopio sistem sa kojim moze da snima sebe i svoje drustvo.
PC, EMU0202-USB, Mic & Pojačalce + Zvučnici = Veselje za penzionere :)

Medjutim, problem nastaje u koriscenju softvera. :(
Imaju Adobe Audition i relativno precizna uputstva kako da ga koriste, medjutim, nikako ne ide.

Treba mi preporuka za program koji je bar za "klasu vise" user-friendly od Auditiona, sa kojim bi mogli da snimaju i da to posle lako mogu narezati na CD.

Znaci, nikakvi efekti (eventualno nesto sto bi radilo automatski, mada automatski => lose), nikakve munje, samo snimanje i rezanje.

Bilo kakva preporuka je vise nego dobrodosla.

euphoric 30-03-2010 07:39 PM

Re: Potrebna preporuka za "User friendly" DAW

Quote:

Originally Posted by jox (Post 275543)
Poz svima...

Tati muzicaru sam ispunio zelju i sklopio sistem sa kojim moze da snima sebe i svoje drustvo.
PC, EMU0202-USB, Mic & Pojačalce + Zvučnici = Veselje za penzionere :)

Medjutim, problem nastaje u koriscenju softvera. :(
Imaju Adobe Audition i relativno precizna uputstva kako da ga koriste, medjutim, nikako ne ide.

Treba mi preporuka za program koji je bar za "klasu vise" user-friendly od Auditiona, sa kojim bi mogli da snimaju i da to posle lako mogu narezati na CD.

Znaci, nikakvi efekti (eventualno nesto sto bi radilo automatski, mada automatski => lose), nikakve munje, samo snimanje i rezanje.

Bilo kakva preporuka je vise nego dobrodosla.

Mislim da je Presonus Studio One odgovor na tvoj quest :) .. Definitivno daw softver koga ceka svetla buducnost..Veoma mocan i izuzetno intuitivan i lak za koriscenje..Pravi daw software za muzicare a ne za "inzinjere" (nemojte shvatiti ovo pogresno, i ja sam inzenjer ali mi ne smeta Studio one workflow :) ) ..
Mozes probati demo pa vidi da li ti odgovara ..

Pozdrav .. :wink:

Pozdrav

alfom 30-03-2010 08:29 PM

Magix Samplitude svakako. Ni previ?e, ni premalo. Sasvim kako ti treba. Mada ne kontam ?ta fali Adobeu?

dejankuki 30-03-2010 08:44 PM

Cakewalkov Guitar track...

kejkz 31-03-2010 09:24 AM

...ja jos dodajem Mackie Tracktion, bilo koju verziju. Jeste da se program vise ne razvija, ali je sve na jednom ekranu i krajnje je jednostavno za snimanje i editing, a ima podrsku i za vst. Ili Mulab, mada on i nije toliko jednostavan.

jox 31-03-2010 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 275560)
Mada ne kontam ?ta fali Adobeu?

Apsolutno nista...
Ali se njegov interface pokazao kao nepremostiva prepreka za coveka od 65+ god.

Hvala na predlozima, probacu navedeno, pa javljam kad nesto instaliram...

All times are GMT +1. The time now is 10:39 PM.