![]() |
HDD for audio
Sta milite o HDD WD Caviar Green Model: WD10EARS
1 TB, SATA 2, 64 MB Cache ? http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=763 Mozda imate neku drugu preporuku ? |
Re: HDD for audio
Kao skladisni disk da, ali kao sistemski je nesto sporiji (ipak je to green serija koja se vrti na manje rpm).
|
WD Black ?
|
@diviner
"koja se vrti na manje rpm" Na sajtu pise 7200 ne razumem. |
Izvinjevam se za gornji post, tacno je da se green serija vrti na 5400 rpm.
ovo je mozda o.k. WD Caviar Black Desktop Hard Drives 1 TB, SATA 3 Gb/s, 64 MB Cache, 7200 RPM. E sada , da li uzeti SATA 6 Gb/s (tj.SATA 3) ili SATA 3 Gb/s (SATA 2). Moja MB ne podrzava SATA3 (SATA 6 Gb/s) vec SATA 2 ali mozda kasnije posle neke nadogradnje bude korisno imati takav uredjaj. Da li postoji neka ne-kompatibilnost SATA 3 (SATA 6Gb/s) HDD sa MB koje imaju samo SATA2 ? |
Sadasnji HDDovi nemaju potrebe za SATA3 protokom. Niti ce imate neke koristi od njega kada budes presao na sata3 kontroler. Znaci sata2 i dalje, jer je provereno i radi...
|
Quote:
|
Ne bih se ja zaletao ni sa SSDom, posebno ne ovih jeftnijim varijantama (mi ih probavamo duze vreme za ruDAWe, u pocetku je bilo sve ok, ali se kroz izvesno vreme pokazu nedostaci u vidu usporenja rada). Sada testiramo ove bolje i skuplje (Patriot Torq), pa cemo javiti kako rade (treba za svaku stvar da prodje izvesno vreme, kako bismo znali koliko su pouzdane).
|
jeste testirali mozda intelove ssd diskove? oni nebi trebalo da imaju slicne probleme
|
mene takodje zanimaju ti intelovi diskovi za sistem
|
All times are GMT +1. The time now is 12:20 PM. |