![]() |
Avatar - Pro Tools - muzika - VIDEO
1 Attachment(s)
..kako su radili / mixali muziku za Avatar (P Tools IN THE BOX), itd....
http://www.digidesign.com/index.cfm?...9&itemid=40872 |
Re: Avatar - Pro Tools - muzika - VIDEO
Marketinsko sranje :rolleyes:, posebno mi se dopao deo gde baja kaze da svaki korisnik Mboxa koristi potpuno iste alate kao i on na HD... i verovatno iste pluginse :banghead:
|
na 2:00 mjaudio aksiom 49 - najbolja masterka :D:banghead::D
|
Quote:
Ti bi se zapanji da znas KOLIKO mnogo post pro studija i Londonu koristi MBox!! Za oko ?2,000 moze da se kupi mega Mac kompjuter (iMac 27") M Box Pro2 sa firewire, Digi Video pro opcija za sve video zajebancije i vise stereo kanala. Sa jakim kompjuterom, ukoliko ti ne treba vise od 70-80 kanal, sa ovim moze da se RADI SVE !!! Kod nas u studiju , jedan od likova sad koristi bas takav setup za neki Belgijski film. Audio i video sa istog kompjutera i sve lepo radi. A za mix, gde treba 300 - 400 kanala, lepo se sinhronizuje nekoliko PT sistema i boli glava! |
Dzabe im pricas ... ovde vladaju :banghead: Nuendomanijaci
|
Uz duzno postovanje Pecass, zbog cega smo manijaci sto koristimo Nuendo ili Cubase?
Zato sto ne padamo na gomilu marketinskih zvaka i prica, ili smo neprofesionalni i neozbiljni sto nemamo PT? :confused: Kako god, samo vi i dalje placajte DiGi i zivite u ubedjenju da je to najbolje na svetu :wink: |
Quote:
auu..kratak fitilj !! (kod nas je glavna fora, izgleda, "da se opires marketinskim forama", da te "sistem" ne prevari reklamom i uzme ti pare!) Pogresan stav momci....! Pogresan... Nije najbolje na svetu, ali su ga SVI prihvatili kao neki standard..pogotovu u filmskoj industriji ! Muzika, za licni setup i komponovanje...koriste svi ko sta stigne, ali za profesionalni mix, po studijima itd..opet skoro SVI koriste Pro Tools. Dodji u London ili LA, i sa znanjem Pro Toolsa ces moci da radis u SVAKOM studiju i sa svima....Nuendo - tesko bogami....!!! E..nemoj se vredjas , o'ma !! |
Bez da ulazim u raspravu, samo napominjem da znam i ja da gooomila filmadzija ,malih i srednjih produkcija ovde u Srbiji poseduje neki od Mbox-a,a najcesce taj pro...
|
Quote:
A i mi smo na svoj nacin:D Te nemoj se jidit tek tako al cim se pomene PRo od tools-a sve je to marketing, meni licno posle 5 komada je vrlo brz,operativan i nadasve jednostavan soft editor za posao,and by the way do sada sam uradio oko 20-ak poslova sa stranim rediteljima reklama-kod nas ciji je zahtev za audio editor bio PRO TOOLS (cak i Genelec monitori) da bi usao u postprodukciju sfx-a i muzike za finalni produkt - tolko8-) |
A koliko je nedostatak u LE-u to shto nema ADC?I da li je uopshte preteran,s obzirom da se sa UAD-om to prevazilazi?
Non-stop me kopka taj LE zbog sve vishe kontakta sa ljudima preko...a znam da je standard... |
All times are GMT +1. The time now is 11:42 AM. |