![]() |
win7 i veliki fajlov
kad npr. ocu da prekopiram s hard diska na eksterni hard disk windows mi ne dozvoljava da to uradim jer je .iso fajl veci od 4 gb :shock: to se isto desava kad ocu i sa c: da prebacim na d: ista stvar. kako da iskljucim tu zastitu ako je moguce? hvala...
|
Re: win7 i veliki fajlov
Jel su ti diskovi ntfs?
|
win32 fajl sistem (koji je verovatno na eksternom disku) ne dozvoljava tolike fajlove.
U takvim situacijama ja to razdelim winrarom na manje delove (bez kompresije) pa prekopiram na eksterni. Win32 se koristi na eksternim diskovima zato sto ih lako cita i Windows i OSX i Linux.... ali to izaziva ovakva ogranicenja. pozdrav bogi |
Mislis FAT32 ? :)
Najbolje mu je da prebaci sve podatke sa eksternog, i isti isformatira (prebrise) sa NTFS fajl sistemom. Ako nema previse podataka za prebacivanje, naravno. |
Quote:
Da... ako je na eksternom disku isformatiran NTFS fajl sistem, onda ne mora da se zeza sa winrar (ili cime drugim) pozdrav bogi |
eksterni je fat32 na kompu je ntfs al problem isti imam i kad ocu s c na d da prebacim taj fajl ne dozvoljava mi i ako je u pitanju isti hard u kompu,znaci ne pricam o eksternom,jednostavno kao da windows ima neku blokadu za fajlove vece od 4 gb.
u pitanju su vst-ovi koji su izdeljeni na rarove i ocu jednostavno jednom da ih otpakujem i da mi stoje kao jedan .iso fajl a ne svaki put kad treba da se instaliraju moram da ih otpakivam i trosim dosta vremena... znaci koliko shvatam na fat32 nije moguce drzati fajlove vece od 4 gb? |
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 03:59 PM. |