Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   iLok problem... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32485)

Igor 21-01-2010 12:06 PM

iLok problem...

Instalirah Waves Complete 7 + iLok + Driver Setup, ali kada pokrenem bilo koji sample-editor javi mi: "iLok has no been detected on your computer".
Da li je i neko od vas imao ovaj problem i kako ga je re?io?

P.S.

Naravno, molim odgovore na p.m.

Igor 21-01-2010 06:30 PM

Re: iLok problem...

Drugim rečima, za?to ne vidi iLok, ako je instaliran?
Kako je navedeno u uputstvu, prethodno sam deinstalirao sve ostale Waves-e, pobrisao iz reg. baze, probao obe kombinacije (iLok pa driver, driver pa iLok) ali uvek isto...

...no iLok has been detected...

Zna li neko proceduru?

DaBear 21-01-2010 07:53 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 269801)
Drugim rečima, za?to ne vidi iLok, ako je instaliran?
Kako je navedeno u uputstvu, prethodno sam deinstalirao sve ostale Waves-e, pobrisao iz reg. baze, probao obe kombinacije (iLok pa driver, driver pa iLok) ali uvek isto...

...no iLok has been detected...

Zna li neko proceduru?

imao sam ja skoro isti problm.
iLok nije bas postojana napravica - ako se mnogo vadi / stavlja...izdrka se brzo (kontakt) i onda se nevidi.
Ja sam primetio da kad ga malo povucem na gore (dok je u USB portu ) onda radi (?!)
Resenje - kupio sam jos jeda iLok, ulogovao se i dok sam ja drzao (pod uglom) moj iLok - koga je komp video...prebacili smo sve licence na drugi iLok. Ukocila mi se ruka, nisam smeo da disem dok smo to radil da se slucajno iLok ne pomeri i ne izgubi...
Onda sam uzeo USB hub, naboo ga u njega i stavio u USB pot...i NE VADIM GA UOPSTE vise!
Momci pored mene su zamenili vec 7 iLok-ova u zadnjih godinu dana...

Igor 22-01-2010 12:47 AM

Da, DaBear, shvatam i, malo me je sramota ?to ti to moram reći, ali...
Ja se jeb..am sa narodnim iLok-om :ups:
Zato sam i rekao ljudima da mi se javljaju na pm, ako su nekako uspeli da instaliraju "vazdu?asti" Waves v7...
A konkretno, snimam neke kilometarske tekstove (već sam pominjao) za TV, pa bi mi mo?da Vocal Rider mogao pomoći oko automatizacije na koju uvek izgubim oko dva tri dragocena sata, ?to mi ubije kreativni elan za dalju produkciju...
A Waves Vocal Rider postoji samo u v7 kompletu, mada na njihovom sajtu pi?ekako je taj plugin deo i Mercury Bundle-a, međutim, kada sam taj isti, jelte...:ups:...sa Interneta i instalir'o, VR-dera nije bilo...

alen 22-01-2010 08:28 AM

Vazdusasti mercury pack je stara verzija bez svih tih novijih plugova koje su izbacili.nove verzije nema,bar za sada :(

DaBear 22-01-2010 08:30 AM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 269827)
Da, DaBear, shvatam i, malo me je sramota ?to ti to moram reći, ali...
Ja se jeb..am sa narodnim iLok-om :ups:
Zato sam i rekao ljudima da mi se javljaju na pm, ako su nekako uspeli da instaliraju "vazdu?asti" Waves v7...
A konkretno, snimam neke kilometarske tekstove (već sam pominjao) za TV, pa bi mi mo?da Vocal Rider mogao pomoći oko automatizacije na koju uvek izgubim oko dva tri dragocena sata, ?to mi ubije kreativni elan za dalju produkciju...
A Waves Vocal Rider postoji samo u v7 kompletu, mada na njihovom sajtu pi?ekako je taj plugin deo i Mercury Bundle-a, međutim, kada sam taj isti, jelte...:ups:...sa Interneta i instalir'o, VR-dera nije bilo...

a ja jos pomislio.."vidi ima i kod nas iLok usera!!" he he ..
- drugo, Waves stalno nadopunjuje bundles...kako izadje neki plug, oni ga dodaju.
Tako da ako imas neki bundle od pre par meseci (pre nego je izasao Rider) onda ga nema !

Igor 22-01-2010 09:05 AM

Da, pa ni?ta...
Čekamo i... ...ko i pre...
Automatizuemo ručno! :grin:

puRe 22-01-2010 11:34 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 269840)
- drugo, Waves stalno nadopunjuje bundles...kako izadje neki plug, oni ga dodaju.
Tako da ako imas neki bundle od pre par meseci (pre nego je izasao Rider) onda ga nema !

Ima, ima :)

Moram da priznam da nisam imao problema sa iLokom, koristio sam godinu-dve sa laptopom (sto znaci svaki dan ukljucivanje/iskljucivanje), i dalje radi kako treba mada ga sad drzim u USB hub-u...

dandi 08-05-2010 09:23 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 269840)

Ali zato deru sa WUP-om, opasni su

All times are GMT +1. The time now is 12:17 AM.