![]() |
monitori do 3000 kn?
planiram uzeti monitore do 410 eura.Za home-made produkciju.Soba je 2x3,akustički nesređena,..a muzika koju radim je neka acoustic-electro-pop varijanta.
Dvoumim se između ova dva: Alesis M1active mK 2 i Yamaha HS 50M. Znam da je bio već negdje sličan topik,al neka,.. pa ako nije bed da mi netko usporedi ta dva monitora. Ili mi preporuči neku bolju varijantu.... |
Re: monitori do 3000 kn?
Quote:
Definitivno Yamaha, a s obzirom gdje radis jos i definitivnije! |
Potra?i polovne Yamaha MSP 5. Meni je to genialni mali zvučnik....
Pored ATC-ja imam dva para.... Pozdrav, Gregor |
Quote:
|
Quote:
odbojno to im je i najveca prednost... Kazes da im fali sub, pa 90% ljudi slusa muziku na zvucnicima kojima fali sub! A onih 10% ces rjesiti kupnjom subwoofera. |
Quote:
A ja mislio da sam umislio:D Kad bilo kome kazem da je ok, tj fino translatoran, iz potpuno ne-tretirne sobe gdje sam imao priliku da radim nesto na njima... Onako me blijedo pogleda:) I ranije sam negdje pisao o tome na forumu.. |
evo kupio Yamahe.
Nego imam jedan problem pa da ne otvaram novi topic.Naime tek počinjem raditi sa monitorima ,do sad su mi slu?ile slu?alice za sve - i snimanje i miksanje (neću reći mastering da ne serem previ?e). Uglavnom,..kad kliknem onaj gumbić za monitoring u cubaseu sve se lijepo čuje,..gitara mi je u?tekana u karticu i sve pet.Ali upalim monitoring za mikrofon i počnem pjevat u njega par sekunda se čuje,ali onda se vi?e ne čujem u monitorima.Nije stvar u kabelu od mikrofona a (99%) ni u mikrofonu.Znam da moram neku opciju podesit u programu. Ne znam ni kako da se sa monitora prebacujem na slu?alice. Početnik sam u radu sa monitorima pa imam zilijun pitanja...Od kud početi? I zanimaju me ?ta su to analogni i digitalni ulazi. ?to je to S/PDif? Koja je razlika između Balanced outputs i unbalanced outputs? Koristim externu zvučnu M-Audio Firewire solo. |
|
hm? ono ?ta ja čujem iz tih monitora i nije tako lo?e.
Al jo? kad bi netko odgovorio na pitanje iznad...:ups: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:16 PM. |