Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dejan Vučković (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=131)
-   -   Pare nisu problem...... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31618)

OFF 13-12-2009 09:52 PM

Pare nisu problem......

Mozes li da napravis svoj zamisljeni set mikrofona u razlicitim budzetima...... studio koji se bavi snimanjem komercijalne pop/gitarske i sl. muzike (bez narodnjaka i velikih orkestara), ziv bubanj, perkusije, gitarska pojacala i sl.....

1. 1000e :(
2. 2500e
3. 7500e
4. bez limita

Postoje li mikrofoni za koje mislis da mnogo vise vrede nego kostaju (ne racunamo klasike 57/421/441/re20)...... i obrnuto, sta je, po tebi, bacen novac

Hvala!:)

dvuckovic 13-12-2009 10:17 PM

Re: Pare nisu problem......

Au!

Ajd da probam, mada si me zatekao...

1. 4XSM57, 2X onaj Behringer "mjerni" (da se sredit uz malo kopanja po elektronici, kapsula nije losa, a ni kuciste), polovan D112 ili Audix D6

2. Heil sound PR30 (nisam probao, ali sam cuo kako radi, dovoljno mi je), Amethyst, i ovo odozgo.

3. 2 Ametysta, Heil, 2 Earthworksa, jedna 57, Royer ili AEA i recimo 3X421.

No limit?

SVE ikad proizvedeno, po 2 komada, a ponesto i vise. :) Od mikrofona na Motoroli i iz starog bakelitnog telefona na koji se javlja Voja Brajovic u Otpisanima, do Elam 252.

Mislim da taj Heil PR30 vrijedi vise nego sto kosta, planirao sam da ga kupim za sebe, a tu spadaju i Earthworks i Amethyst.

Defninitivno su mi precijenjeni C12VR, noviji Neumanni (tlm i M) i sva kineska boranija koji obecavaju da imaju veze sa starim micovima, jer je za njih i 100e previse.

OFF 13-12-2009 10:26 PM

super...... kad smo tu...... postoji li neka replika u47 (ne Kina) koja mislis da radi ok (naravno ne kao original), vec dobro, sam za sebe... a ne kosta kao pola bubrega

dvuckovic 13-12-2009 10:39 PM

To bi vjerovatno pola interneta voljelo da zna :) , ali ne, mislim da nema. A i ne treba to jurit, kad budes imao kupices, dotad to je samo jedna nijansa okera u cijeloj paleti koju zasad nemas. Imas neku drugu, tu ne. Moze se i bez nje, a potpisujem da nece napravit ni pjesmu ni pjevaca.

analog 13-12-2009 10:53 PM

?ta obično snima? mernim mikrofonom?

redwater 13-12-2009 10:55 PM

a

dvuckovic 13-12-2009 10:58 PM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 266158)
Šta obično snimaš mernim mikrofonom?

Na koji mislis?

zlobisha 13-12-2009 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 266155)
super...... kad smo tu...... postoji li neka replika u47 (ne Kina) koja mislis da radi ok (naravno ne kao original), vec dobro, sam za sebe... a ne kosta kao pola bubrega

Koliko sam video, telefunken ima replike u47 i c12, ali... Ne verujem da se mnogo da u?tedeti na njima... :)

dvuckovic 13-12-2009 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 266169)
Koliko sam video, telefunken ima replike u47 i c12, ali... Ne verujem da se mnogo da uštedeti na njima... :)

Telefunken USA? Izbila je velika bruka kad se to pojavilo, ispostavilo se da se radi o najljucujoj Kini, pa su tek poslije toga poceli da prave kako treba, ali vise ih tesko nesto moze oprati. Potrazi po netu, pricalo se o tome.

zlobisha 14-12-2009 12:26 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 266172)
Telefunken USA? Izbila je velika bruka kad se to pojavilo, ispostavilo se da se radi o najljucujoj Kini, pa su tek poslije toga poceli da prave kako treba, ali vise ih tesko nesto moze oprati. Potrazi po netu, pricalo se o tome.

Pa, jeste ali zato mo?e? dobiti mikrofon u custom painted kući?tu... :P
http://www.telefunken-elektroakustik.com/products/mics/

All times are GMT +1. The time now is 07:35 AM.