![]() |
Pare nisu problem......
Mozes li da napravis svoj zamisljeni set mikrofona u razlicitim budzetima...... studio koji se bavi snimanjem komercijalne pop/gitarske i sl. muzike (bez narodnjaka i velikih orkestara), ziv bubanj, perkusije, gitarska pojacala i sl.....
1. 1000e :( 2. 2500e 3. 7500e 4. bez limita Postoje li mikrofoni za koje mislis da mnogo vise vrede nego kostaju (ne racunamo klasike 57/421/441/re20)...... i obrnuto, sta je, po tebi, bacen novac Hvala!:) |
Re: Pare nisu problem......
Au!
Ajd da probam, mada si me zatekao... 1. 4XSM57, 2X onaj Behringer "mjerni" (da se sredit uz malo kopanja po elektronici, kapsula nije losa, a ni kuciste), polovan D112 ili Audix D6 2. Heil sound PR30 (nisam probao, ali sam cuo kako radi, dovoljno mi je), Amethyst, i ovo odozgo. 3. 2 Ametysta, Heil, 2 Earthworksa, jedna 57, Royer ili AEA i recimo 3X421. No limit? SVE ikad proizvedeno, po 2 komada, a ponesto i vise. :) Od mikrofona na Motoroli i iz starog bakelitnog telefona na koji se javlja Voja Brajovic u Otpisanima, do Elam 252. Mislim da taj Heil PR30 vrijedi vise nego sto kosta, planirao sam da ga kupim za sebe, a tu spadaju i Earthworks i Amethyst. Defninitivno su mi precijenjeni C12VR, noviji Neumanni (tlm i M) i sva kineska boranija koji obecavaju da imaju veze sa starim micovima, jer je za njih i 100e previse. |
super...... kad smo tu...... postoji li neka replika u47 (ne Kina) koja mislis da radi ok (naravno ne kao original), vec dobro, sam za sebe... a ne kosta kao pola bubrega
|
To bi vjerovatno pola interneta voljelo da zna :) , ali ne, mislim da nema. A i ne treba to jurit, kad budes imao kupices, dotad to je samo jedna nijansa okera u cijeloj paleti koju zasad nemas. Imas neku drugu, tu ne. Moze se i bez nje, a potpisujem da nece napravit ni pjesmu ni pjevaca.
|
?ta obično snima? mernim mikrofonom?
|
a
|
Quote:
Na koji mislis? |
Quote:
|
Quote:
Telefunken USA? Izbila je velika bruka kad se to pojavilo, ispostavilo se da se radi o najljucujoj Kini, pa su tek poslije toga poceli da prave kako treba, ali vise ih tesko nesto moze oprati. Potrazi po netu, pricalo se o tome. |
Quote:
http://www.telefunken-elektroakustik.com/products/mics/ |
All times are GMT +1. The time now is 07:35 AM. |