![]() |
Cubase5 + Vst on Win 7 x64 - short overview
ovo je za ljude poput mene koji se tesko odrichu starih konja koji pobjedjuju... :truba: ko se necka da predje na cubase 5 sa sx3 ili sx2 ili sx ili sa win xp sp3 ili 64-bit na win 7 (kao ja sto sam se neckao) neka procita ovaj post...
puf! radi kao sat! :) :mase: konfiguracija je slijedeca: laptop hp, intel i7 720m, 6gb ram, 500gb hdd 7200 + focusrite pro 24 dsp... iznenadjen sam kako fino i glatko radi. cak sam importovao i video. tu je malo stekalo ali vjerujem da ce u nuendu raditi kud i kamo bolje sa videom. sve ali sve sto ste kunuli trojku sto nema, ima na 5-ici. zar to nije divno znati da nema vise nikakvih ogranicenja, da je sve fino postavljeno kako treba i gdje treba... lose automatizacije, nepotrebni kanali, naknadni klikovi, okolni putevi... sve je to proslost. cak mogu da krenem da tvrdim da ova konfiguracija radi skoro (negdje cak i brze!!!:jupi:) nego prosla DESKTOP konfiguracija na kojoj sam radio (core2quad extreme q8800, 4gb rama, raptor 160gb 10,000, win xp sp3 daw edition, m-audio ultra 8r...). sto se tice plugin-a ucitavaju se sumanutom brzinom, kao i svi prosli projekti. nazalost neki plugin-ovi ne rade ali sta je tu je, imaju drugi koji rade :) focusrite je isto dobar, nakon downgrade-a na legacy driver-e (i kupovine express card firewire sa texas instruments chip-om) sve radi da kucnem. tesko se moze opteretiti, juce sam cisto radi probe radio miks. pa sigurno sam stavio jedno 15-ak focusrite eq i jedno 10-ak focusrite compressor-a i nije preslo 30% daaaaaaamn! :shock: eto koga zanima jos nesto vezano za win 7 x64 uskoro cu poceti full raditi pa mogu prenijeti jos utisaka... a sad odoh na kafu :cool4: |
Re: Cubase5 + Vst on Win 7 x64 - short overview
Jel' mozes da napises sta radi, a sta ne? Meni fali rama u xp, hocu da predjem na 7.
|
ako ti fali rama, onda prvo nadogradi ram, pa se tek onda prebaci na sedmicu, jede rame sa sve njenim efektima, ali lepo izgleda pa bi bilo steta da se gase efekti :)
|
Nije mi problem da kupim ram, nije skup.
|
abysnth5, kontakt4, moog2,nexus2, stylus,omnisphere, tirlogy ne znam za ostale. imam jos nekoliko pa cu prijaviti... svi "vodeni" ne rade....
|
Quote:
|
Quote:
|
Probao pre par meseci...
sve radi sem Hypersonic 2, altiverb 6 baguje.....,iii.....neki stari plugovi neće |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:35 AM. |