Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Kako vezbati i svirati na sceni uz matricu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30084)

djbogdan 26-10-2009 11:30 AM

Kako vezbati i svirati na sceni uz matricu?

Postovanje i pozdrav svima! Evo jednog mozda lakog pitanja, ali za one koji ulaze tek u to, kao sto sam ja, ipak je potreban savet. Evo o cemu se radi, imam bend, sviramo simfo metal, ali nismo jos uvek svirali sa matricom u pozadini, znaci klasicna fora, kao Nightwish, i slicni bendovi. Dakle potrebna mi je pomoc, kako to funkcionise? Sviramo i autorske pesme i obrade ali radi upotpunjavanja zvuka i stvaranja atmmosfere je potrebna orkestracija u pozadini, ili hor ili neki drugi efekti koje klavijaturista ne moze fizicki da izvede. Kako to spremiti, vezbati i sto je najvaznije izvesti na sceni? Hvala svima koji ce mi svojim odgovorima pomoci! Pozdrav!

p.s. kada kazem matrica, ne mislim na playbek, vec cisto na "simfonijsku muzicku podlogu".

awacs 27-10-2009 07:37 PM

Re: Kako vezbati i svirati na sceni uz matricu?

Quote:

Originally Posted by djbogdan (Post 260454)
p.s. kada kazem matrica, ne mislim na playbek, vec cisto na "simfonijsku muzicku podlogu".

A sa čega biste pu?tali matricu (CD/MP3 player, laptop...)?

Pozdrav,

Vasa

Bockie 27-10-2009 08:33 PM

Hm... Ne rece sta sviras... ...No:

Kada sam radio live bend "Madame piano & Teodulija" ,gitarista je nosio laptop sa Nuendom, i cele projekte otvarao i pustao,pa na 2 kanala ide ono sto ide na ozvucenje,a na druga dva ide ono sto je slusao bubnjar...

Bubnjar je doduse imao mali mixercic za mixanje odnosa monitoringa i klika...

Ima sad tih USB kartica sa 4 i vise izlaza,mada kontam da je dovoljno 4 - tipa M-audio fast track pro ili sl...

Arthur 27-10-2009 10:29 PM

trenutno radim sa bendom Svi Na Pod i studijski i live, i princip je da Pera sa laptopom i m-audiophilom FW koji ima 4 izlazna kanala šalje stereo mix iz abletone live-a u razglas, a po drugom paru šalje bubnjaru u slušalice klik i matrice. I ovo funkcioniše besprekorno (doduše, potrebno je imati kvalitetnog bubnjara za to!)

djbogdan 29-10-2009 04:26 PM

Hvala svima na odgovorima, poceo sam da mrckam malo hehe, ali jos tumaram...Dakle, evo malo vise detalja, imam laptop, karticu Line 6 Toneport UX2 koja ima na sebi sledece izlaze; phones, analog out L & R, Stereo Monitor In. Upravo u Cubase-u pokusavam nesto da napravim, ali mi ne ide bas dobro..Zato ste vi tu, moji dobri drugari da mi pomognete hehe :D
Ako imate neki predlog sto se softvera tice za miksovanje i raspodelu zvuka matrice i takta recite mi. Pokusavam u Cubase-u sledece: da na slusalicama imam takt i matricu a na zvucnicima samo matricu. Gde, sta i u cemu gresim...kako da podesim..pomagajte ljudi ;) :banghead: Hvala puno svima! Poz!

awacs 29-10-2009 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by djbogdan (Post 260875)
Pokusavam u Cubase-u sledece: da na slusalicama imam takt i matricu a na zvucnicima samo matricu. Gde, sta i u cemu gresim...kako da podesim..pomagajte ljudi ;) :banghead: Hvala puno svima! Poz!

Na?alost, ne mo?e :cry: Jedino da pristanete na mono matricu, pa na jedan kanal matrica, a na drugi kanal click.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 29-10-2009 05:44 PM

potrebna ti je zvučna kartica koja ima više od 2 izlazna kanala. M-audiophile Firewire ti je neki prvi prihvatljivi izbor za to što želiš.

silzg 02-11-2009 07:19 AM

Pitanje: Za?to se bubnjaru ?alje i matrica pored klika?
Mislim, matricu ionako već ima preko razglasa!?

All times are GMT +1. The time now is 03:44 PM.