![]() |
Kako vezbati i svirati na sceni uz matricu?
Postovanje i pozdrav svima! Evo jednog mozda lakog pitanja, ali za one koji ulaze tek u to, kao sto sam ja, ipak je potreban savet. Evo o cemu se radi, imam bend, sviramo simfo metal, ali nismo jos uvek svirali sa matricom u pozadini, znaci klasicna fora, kao Nightwish, i slicni bendovi. Dakle potrebna mi je pomoc, kako to funkcionise? Sviramo i autorske pesme i obrade ali radi upotpunjavanja zvuka i stvaranja atmmosfere je potrebna orkestracija u pozadini, ili hor ili neki drugi efekti koje klavijaturista ne moze fizicki da izvede. Kako to spremiti, vezbati i sto je najvaznije izvesti na sceni? Hvala svima koji ce mi svojim odgovorima pomoci! Pozdrav!
p.s. kada kazem matrica, ne mislim na playbek, vec cisto na "simfonijsku muzicku podlogu". |
Re: Kako vezbati i svirati na sceni uz matricu?
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Hm... Ne rece sta sviras... ...No:
Kada sam radio live bend "Madame piano & Teodulija" ,gitarista je nosio laptop sa Nuendom, i cele projekte otvarao i pustao,pa na 2 kanala ide ono sto ide na ozvucenje,a na druga dva ide ono sto je slusao bubnjar... Bubnjar je doduse imao mali mixercic za mixanje odnosa monitoringa i klika... Ima sad tih USB kartica sa 4 i vise izlaza,mada kontam da je dovoljno 4 - tipa M-audio fast track pro ili sl... |
trenutno radim sa bendom Svi Na Pod i studijski i live, i princip je da Pera sa laptopom i m-audiophilom FW koji ima 4 izlazna kanala šalje stereo mix iz abletone live-a u razglas, a po drugom paru šalje bubnjaru u slušalice klik i matrice. I ovo funkcioniše besprekorno (doduše, potrebno je imati kvalitetnog bubnjara za to!)
|
Hvala svima na odgovorima, poceo sam da mrckam malo hehe, ali jos tumaram...Dakle, evo malo vise detalja, imam laptop, karticu Line 6 Toneport UX2 koja ima na sebi sledece izlaze; phones, analog out L & R, Stereo Monitor In. Upravo u Cubase-u pokusavam nesto da napravim, ali mi ne ide bas dobro..Zato ste vi tu, moji dobri drugari da mi pomognete hehe :D
Ako imate neki predlog sto se softvera tice za miksovanje i raspodelu zvuka matrice i takta recite mi. Pokusavam u Cubase-u sledece: da na slusalicama imam takt i matricu a na zvucnicima samo matricu. Gde, sta i u cemu gresim...kako da podesim..pomagajte ljudi ;) :banghead: Hvala puno svima! Poz! |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
potrebna ti je zvučna kartica koja ima više od 2 izlazna kanala. M-audiophile Firewire ti je neki prvi prihvatljivi izbor za to što želiš.
|
Pitanje: Za?to se bubnjaru ?alje i matrica pored klika?
Mislim, matricu ionako već ima preko razglasa!? |
All times are GMT +1. The time now is 03:44 PM. |