![]() |
RME vs DIGI?
Koji interface je bolji, RME FIREFACE 800 ili DIGIDESIGN 003RACK+?
Volio bih imat opciju za pro?irit kanale da mogu mixat van programa u nekoj diitalnoj mixeti (eventualno), mada to nije nu?no.. Koji je od njih bolji za to, konverteri, preampi, općenito... I da li postoji neka treća opcija u tom rangu? Thanx!! |
Re: RME vs DIGI?
Oba imaju prednosti i mane. Za ff800 znam da mogu da se vezu tri komada i onda kad se sve sabere imaju negde oko 168 kanala ( ako se ne varam). Za digi ne znam da li moze da se poveze vise komada, ali ako hoces da radis sa PT-om onda je on bolji :) Uzmi u obzir iskustva vise ljudi i kad sve saberes i oduzmes dobices sta ti treba :)
|
Quote:
Inače, radim u CUBASE 5, ali nije lo?e ni imat obe opcije iako nisam nikad u PT radio, a od atarija sam na cubaseu mada znam za spiku da je PT kao bolji bla bla... Svaki cigo svoga koonja hvali :-) hehe.. |
Digi 003 je jedino bolji ako zelis da koristis ProToolse, ovako je prilicno ogranicen svojim CoreAudio/ASIO driverima koji su daleko losiji od Firefacea. To takodje treba imati u vidu (pored samog hardvera).
|
heh, ja big najradje koristio ff800 za usnimavanje, a PT za mix! To bi bila opaka kombinacija!
...i tata bi sine...:D Ali evo,PT M-Box micro je oko 200e... Na stranu to, ff800 je bolja karta... |
Quote:
http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_800.php |
Kako se pravilno kaze, Irak, ili Iran...
Ako se budes tripovao oko konvertera daleko ces da doguras, sve do Rumskog pa onda nazad i to sve pesice, a kilometraza je velika... Isto ce ti biti i ako se budes tripovao i oko drajvera, mozes da verujes u jedno, ili drugo, generalno bolje sedi, sviraj i stvaraj, obe sprave rade u smislu funkcionisanja... Ako se budes tripovao oko mixanja OTB, samo se tripuj, bar ce ti zivot proci u testiranju i isprobavanju, ako ti je to vec lepse od muziciranja... Uzmi ono sto ti se uzima u startu i neces pogresiti, razlike su takve i tolike da su odavno premasene ljudskim faktorom, zapravo tvojim znanjem, ili neznanjem, tako da ces gubiti vreme pitajuci sta je bolje, jer boljeg nema, vec samo goreg, a to je vec neka druga filozofija... Uvali se u stolicu i sviraj... |
"boli me dupe za irak i iran, oni se kokaju a ja sam miran" citat-
(bora čorba priča gluposti) Pitam zato jer sam se već jednom zaje** sa project mixom, već drugi put rikava (firewire čip najvjerovatnije) a prvi put mi majstor nije znao reć ?ta je riknuo pa je promijenio čitavu digitalnu ploču i sad mi ovaj drugi ka?e vjerovatno je firewire čip i to nije problem toliki, ali brate dva put u par mjeseci. propalo mi par finih projekata u to vrijeme... |
Digi 003 rack je odlicna karta.Imam istu!Imas i ProTools a besprekorno radi i Nuendo ili Cubase.Moj drugar ima FF800 i Nuendo radi extra na njoj (nista bolje i stabilnije od 003)ali nema ProToolsa.Kvalitet zvuka jedne i druge?Razlika je totalno zanemarljiva!Poslusaj savet KRAVADINKE.Pozdrav
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:25 AM. |