![]() |
Pitanje za Fl Studio
Zna li neko zasto ako eksportujem wav trake u 24 bita sa opcijom split mixer track svaka traka ima na primjer velicinu
100 megabajta koliko sadrzi i citava pjesma ako se eksportuje u 24 bita,znaci ako u nekoj traci ima odsvirano samo par nota ona isto ima velicinu od 100 mb? |
Re: Pitanje za Fl Studio
Zato sto Fruti, a i svaki drugi daw, izbacuje mixdown svake trake posebno u duzini cele pesme, nezavisno od toga koliko na njoj nota ima... digitalna "tisina" (nekompresovana) je iste velicine kao i digitalni zvuk :)
|
Hvala na odgovoru!:)
|
da ne otvaram posebnu temu za pitanje napisat cu ovdje... Da li mogu kako vise kanala ubaciti u jedan pa da radim neke promjene na cijeloj skupini kanala. Npr imam bubnjeve razdvojene, snare, kick i da to sve sumiram u jedan kanal i obradim. Ima onaj neki route to this track, ali kad to napravim onda mi routea te kanale u zasebni kanal(jedinstveni za sve kanale) i napravim neku promjenu (kompresiram npr) i meni se i dalje cuju oni kanali plus ovaj u kojem su svi sumirani..znaci na one moje kanale jos se i ovaj ukljuci i onda iam sve duplo i onda iz nekog razloga taj sumirani kanal kasni za ostatkom i to sve zvuci katastrofalno. Da li je onda moguce da se posalju pojedinacni kanali na jedan kanal ali da oni drugi ne rade(probo sam mutat druge ali onda ne radi ni sumirani kanal).
|
Quote:
Kad si usnimio sve te na jedan kanal, onda kad uradis mute na one individualne, svirace ti samo taj na koji si prebacio.. Mislim, ovo su osnovne stvari, prvi razred skole za snimanje..i to bi trebao da si savladao do sad..... Kao i u svemu, LOGICNO RAZMISLJANJE i eliminisanje jedne po jedne stvari MNOGO POMAZE!! SAmo treba malo vremena da se sve prodje...:rolleyes: |
iskreno ne znam jos zasto bi routao na dva :D (ako ti se da da navedes neki primjer bio bi zahvalan) a ovo sa snimanjem je logicno samo sam mislio da postoji neki jednostavniji nacin jer tako bi trebo ocito exportati odredjene kanale i onda uvest na drugi sto mi u neku ruku nije praktično
|
Evo da probam da ti objasnim..
Ako na primjer hoces da rutiras signal sa kanala 1 na kanal 2,prvo stanes misem na kanal 1 i onda na master kanalu ugasis narandzastu strelicu koja se nalazi pored fadera(znaci prekinuo si direktnu vezu sa masterom) pa zatim upalis istu takvu strelicu na kanalu 2(sada signal ide prvo na kanal 2 pa tek onda na master),tada ti je signal premoscen sa kanala 1 na kanal 2(sada ako oces da ugasis kanal 2 ,nece biti vise zvuka na masteru) i isto tako nastavis dalje ..stanes na kanal 3 ugasis vezu ka master kanalu i upalis vezu ka kanalu 2 i imas dva kanala rutirana na jedan i mozes zajedno da ih obradjujes.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:53 AM. |