Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Jedemo najmanje mesa u Evropi !!??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29858)

DaBear 11-10-2009 08:49 AM

Jedemo najmanje mesa u Evropi !!???

1 Attachment(s)
:shock::shock:

Jedemo najmanje mesa u Evropi
Autor: B. Krivokapić | Foto: Beta | 11.10.2009. - 00:01

Verovali ili ne, u zemlji roštilja i „jagnjećih brigada“ jede se najmanje mesa u Evropi. Prema anketi sprovedenoj u preko 97 odsto domaćinstava, svaki građanin Srbije tokom 2008. u proseku je pojeo 44 kilograma mesa i ribe, što je 7,4 odsto manje nego 2007. i skoro dvostruko manje od proseka zemalja EU koji iznosi 86 kilograma.

NEMOGU DA VERUJEM!!!! CIM NISAM TU, OPADNE POTROSNJA MESA,,,,:ups:

CEO CLANAK http://www.blic.rs/temadana.php?id=114937

disco violence 11-10-2009 09:13 AM

Re: Jedemo najmanje mesa u Evropi !!???

Nema se para za meso.

zmaj 11-10-2009 10:06 AM

A ni ono sto u Evropi zovu meso ne bih mogao da nazovem mesom... sta prosecan taj "evropljanin" jede od mesa, mi to dajemo kerovima... 8-)

silicon science 11-10-2009 10:07 AM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 258713)
Nema se para za meso.

Upravo to je problem...Jeo bi narod ne brini :mad::mad::mad:

dejankuki 11-10-2009 10:15 AM

97%... Moe msljnje: ovo je LAZ...

drugo, cesto se za "meso" smatra pecenje ili rostilj... a kobasice, salame, slanina, pastete, sarme ... i ostale mesne preadjevine, proizvodi i verzije, ipak ma koliko malo, jesu mesni proizvodi... a njih ne uzimamo kao "meso"

Ovo je narucena aKneta zarad nekih drugih ciljeva... mozda da se pospesi ona akcija, "strajkujem gladju za gladne..." :banghead: gluposti...

moje misljnje

lesha 11-10-2009 10:53 AM

to je po meni ok, ljudi ce biti manje agresivni.
ono sto je lose je sto smo 3. na svetu po broju umrlih od kardiovaskularnih bolesti posle rusije i ukrajine..

Quote:

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije dr Nevena Karanović je kazala da oko 57 odsto populacije u Srbiji umire od kardiovaskularnih bolesti zato što 38 odsto stanovništva konzumira duvan, 40 odsto ima povišen krvni pritisak, 17 odsto je gojazno, a 10,6 odsto ima šećernu bolest.
http://www.cafe.ba/lifestyle/9085_Sv...e-od-srca.html

"7" 11-10-2009 11:05 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 258711)
:shock::shock:

Jedemo najmanje mesa u Evropi
Autor: B. Krivokapić | Foto: Beta | 11.10.2009. - 00:01

Verovali ili ne, u zemlji ro?tilja i ?jagnjećih brigada? jede se najmanje mesa u Evropi. Prema anketi sprovedenoj u preko 97 odsto domaćinstava, svaki građanin Srbije tokom 2008. u proseku je pojeo 44 kilograma mesa i ribe, ?to je 7,4 odsto manje nego 2007. i skoro dvostruko manje od proseka zemalja EU koji iznosi 86 kilograma.

Ja nemam nista sa tim... moj doprinos je impozantan :D:grin:8-):wink: ... da nije to tromesecni izvestaj :confused::rolleyes:

silicon science 11-10-2009 11:33 AM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 258723)
Ja nemam nista sa tim... moj doprinos je impozantan :D:grin:8-):wink: ... da nije to tromesecni izvestaj :confused::rolleyes:

Bas to htedoh reci.... I iz protesta idem da pojedem gurmansku pljeskavicu od 400 grama :wink::wink:

shigumicu 11-10-2009 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by zmaj (Post 258715)
A ni ono sto u Evropi zovu meso ne bih mogao da nazovem mesom... sta prosecan taj "evropljanin" jede od mesa, mi to dajemo kerovima... 8-)

Nije bas tako. Na zalost tu ima dosta istine. Mi smo oduvek mislili kako se kod nas dobro (kvalitetno) jede, kako je nasa hrana zdrava, a na zapadu jedu smece. Bas je situacija obrnuta. U Francuskoj na primer nijedan farmer nesme da sam pravi otrov (specije) za prskanje biljaka od stetocina i za prehranjivanje, vec mu to u odredjenim ustanovama odrade strucnjaci da ne bi slucajno napravio pogresnu dozu. Takodje svako tretiranje biljaka bilo kakvim hemikalijama mora da se prijavi odredjenim institucijama koje to beleze i kazu kada je dosta. A kod nas....... svako prska sta hoce, kada hoce i koliko hoce. Niko to ne kontrolise i mozete zamisliti sta mi jedemo. Evo ja imam dosta poznanika koji se bave poljoprivredom i znam da su recimo krompir prskali i po 15 puta, jabuke takodje. Jedemo voce i povrce puno otrova, a izglede niko o tome ne misli. Ove godine su jednom velikom proizvodjacu jabuka iz ovih krajeva (Kac) Rusi vratili ogroman kontigent jabuka zbog ogromne kolicine pesticida u njima, a posle par dana su se te iste jabuke sa logoom tog proizvodjaca pojavile u nasim lokalnim prodavnicama.

Sa mesom je situacija bolja, ali kada vidim one prodavce na pijaci sto prodaju meso na +35...

disco violence 11-10-2009 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 258721)
to je po meni ok, ljudi ce biti manje agresivni.

Slazem se sa ovom konstatacijom i jos bi dodao ,ne da cemo biti manje agresivni nego necemo imati snage i volje za zivotom.

All times are GMT +1. The time now is 10:56 PM.