Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Konverzija za razumnu cenu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29664)

Color 29-09-2009 12:09 PM

Konverzija za razumnu cenu

Pozdrav drustvo!

Nedavno sam uzeo MIDAS Venice 160 da ga koristim kao summing mixer. Vecinom radim u PT sa DIGI 002, pitanje je kako za razumne novce izvesti iz kompa 16 kanala :D Bilo bi lepo i vratiti ih nazad u komp ali recimo to nije primaro, za pocetak bi mi bilo dovoljno izvesti te kanale pa STEREO mix snimati na DAT ili stagod..

Svestan sam da u ovom slucaju vazi "koliko para toliko muzike", ali predpostavljam da postoji nesto sto je bolje od DIGIja a sto nije u ceni novog automobila (uzimajuci u obzir 16 vrhunskih DA konvertera) :)

Ima li nekih konstruktivnih predloga?

Kako biste vi resili ili vec imate resen ovakav setup?

Pozdrav...

spidermusic 29-09-2009 06:35 PM

Re: Konverzija za razumnu cenu

Ima raznih novih automobila, pa u skladu sa njihovim kvalitetom varira i cena. Tako je i sa konverterima.

Predlazem RME FF800 + RME ADI 8 ili dva RME FF800. Druga varijanta je LYNX Aurora16. Licno imam RME FF 800 + LYNX Aurora 8 i jako sam zadovoljan.

Veliki pozdrav i srecna potraga.

LACKY 30-09-2009 12:31 AM

A sta ti fali tom DIGI-ju, i preko optike ukljucis ADAT (par stoja)!

Color 30-09-2009 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 257459)
A sta ti fali tom DIGI-ju, i preko optike ukljucis ADAT (par stoja)!

I to je opcija... Imas ti neki setup slicno povezan? Koja dobra ADAT varijanta postoji u kombinaciji sa DIGIjem?

U principu, dosta bi mi bilo i 8 izlaza dobiti, posto DIGI vec ima 8, pa bih kombinovao...

Color 30-09-2009 09:34 AM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 257440)
Ima raznih novih automobila, pa u skladu sa njihovim kvalitetom varira i cena. Tako je i sa konverterima.

Predlazem RME FF800 + RME ADI 8 ili dva RME FF800. Druga varijanta je LYNX Aurora16. Licno imam RME FF 800 + LYNX Aurora 8 i jako sam zadovoljan.

Veliki pozdrav i srecna potraga.

Da da, jasno mi je to sve...samo trazim mantinele :-)

Razmisljao sam o ADI 8 ili Apogee Ensemble....i sve mi se cini da jeftinije tesko da cu naci nesto sto ce imati smisla...

pozzz

spidermusic 01-10-2009 05:20 PM

Mozes pokusati i sa nekim ADAT-om, kome je neispravna mehanika, a koji ce ti posluziti samo kao AD/DA konverter povezan preko optike na DIGI. Mogu se pronaci i ispravni i neispravni za relativno male novce.

Veliki pozz i srecno.

HeatMan 02-10-2009 05:42 AM

ja se izvinjavam shto upadam ovako...

@spider: koliko je osetna razlika izmedju aurore i ff800? kad cesh na kafu? :)

hvala

OFF 02-10-2009 07:54 AM

i ja moram da pitam..... postoji li adat koji moze da radi 24bit konverzju? Posto i meni treba nesto slicno a verujem da bih bio srecniji sa dobrim, starim ADATom nego Behringerom adda8000:(

Era 02-10-2009 09:22 AM

Evo jos jednog pitanja,da li Ensemble moze da radi kao Ad kovertor bez kompa (mac-a)?

All times are GMT +1. The time now is 12:57 PM.