![]() |
strange buzz ...
pozdrav !
ovako , kada radim u fl-u , onda kada stavljam vise zvukova zajedno , i posebno sada u legacy cellu , cuje se neko zujanje ko kada se nabije muzika na slabe zvucnike , smanjio sam Khz i onda je bilo malo bolje . zanima me koja komponenta treba na kompjutoru da se zvuk popravi ... |
Re: strange buzz ...
Quote:
Meni sve ovo smrdi na softwerski problem .... ili si ga jednostavno prekrcao soundovima ...8-) |
Quote:
zvucna je realtek ac97 ... ili je to software ? neznam gdje da pogledam to samo zelim to rjesit pa da nastavim s poslom ;) |
Quote:
Provjeri da svi soundovi koje koristi? su u istom kHz-u i bit-u, jer mo?da tu dolazi do nekakvih konflikata (npr. jedan sample u 44.1 kHz i 16 bit, dok drugi 48 k ili vi?e sa 24 bit i sl.). A mo?da jednostavno prenabije? određeni trenutak sa previ?e sampleova, pa dolazi do krčanja (zujanja, ?to god). Da li kada stisne? stop play u FL-u, se čuje i dalje zujanje (tj. da li samo zuji kad pusti? play ili stalno?!)? |
Quote:
here is the upload to demonstrate ... hear that on the beginning ? on the legacy cell part http://www.youtube.com/watch?v=akLh-b0zybA |
mozda si samo prepucao signale, poskidaj na svim kanalima po 6dB, pa javi sta se desava.
|
Probaj da instaliras Asio4all drajvere ako vec nisi i povecaj buffer. Meni ovo lici na preopterecenje procesora.
|
Quote:
|
|
All times are GMT +1. The time now is 01:39 PM. |