Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Big Sisters live@Brvnara-NS (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29219)

Bockie 03-09-2009 01:01 PM

Big Sisters live@Brvnara-NS

pozdrav svima,ovako:

30.08.09. - klub Brvanra u Petrovaradinu, Big Sisters docekale probrani krug prijatelja,a ja imao cast da snimim odlican koncert! Bese i neka kamerica tamo,pa ce verovatno da naprze i neki dvd ili ce da bude na U-tube...

Ovo je stvar "Roxanne",originalno izvedene od strane Stingove grupe Police,a u aranzmanu gore-pomenutih sestara i sjajno su otpevale,a momci odlicno odsvirali...
Postava je : Bubanj,gitara i klavijaturista svira i klavijature i bass rhodes istovremeno...! Opasna svirka...

Ja isprobao par mikrofona, AT4041 na dobosu i ATM450 na kontri i sad moram da ih kupim!:grin: Najprijatnije iznenadjenje je sE4400 (ono cudo sto izgleda kao 414-ica akg-ova) na "Acoustic"-u od bass rhodes-a koji je odradio fenomenalan posao i bass zvuci k'o kuca! Za vokale sam opet posao poverio proverenim Audiotehnikama 2010 koje predstavljaju "handheld" verziju 2020... Ostalo sam vec pisao na cemu radim,
mackie 1640,pro tools,uad,itd...

Poslusate slobodno...

Evo mp3-a ovde.

Aleksandar Filipovic 03-09-2009 05:56 PM

Re: Big Sisters live@Brvnara-NS

Bockie,fino si ti ovo snimio,bar koliko mogu da zakljucim slusajuci ovo na malim plastikanerima,ali svojim trudom nisi uspeo da sakrijes dve "decje bolesti" koje,nazalost, vladaju ovim nasim krajevima i polako poprimaju epske razmere.:mad:,a one su sledece:

1.NETACNE HARMONIJE.Najrasprostranjenija bolest klubskih svirki.Ako nesto i dobro pocne,pogresan akord te mora sacekati makar na kraju.
:banghead: Naravno, ni chika Andy Summers uopste nije naivan ko' sto neki misle.8-)

2.Stil pevanja poznatiji kao "J.....e keve" karakteristican za mlade nadobudne pevacice "velikih glasovnih mogucnosti".Naravno,unapred se izvinjavam devojci jer mozda to i nije njen manir,ali ovde zvuci tako.

Opet po ko zna koji put cemo doci do teme da li je vaznije kako,sa cim i na cemu se nesto snima od onog sta se snima.

P.S.Nisam "trovac" samo me je onaj Gm6 na krajevima fraza umesto vise nego karakteristicnog Gsus4/7 prosto naterao na reakciju.

disco violence 03-09-2009 05:57 PM

Evo ja cu prvi da prokomentarisem,ne znam sta mi se vise svidja produkcija ili svirka.Ova devojka ne da peva nego peva,obradili su je na svoj nacin,ali nisu preterali ,taman onako koliko treba.Pre nego sto sam poslusao pomislio sam evo jos jedne dosadne obrade u nizu,ali sam pogresio.Mislim da si izvukao maksimum iz snimka.
Cudi me da jos niko nije prokomentarisao?

awacs 03-09-2009 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by Aleksandar Filipovic (Post 254863)
samo me je onaj Gm6 na krajevima fraza umesto vise nego karakteristicnog Gsus4/7 prosto naterao na reakciju.

Jes' vala karakterističan akord. Meni jo? kvari utisak bubnjar koji na mahove ubrzava k'o da je popio gajbu piva pred svirku, pa ?uri u klonju.

Mada... ja sam inače alergičan na pomenuto pevačko je....e keve, ali ovo je prvi put da mi to ne smeta, čak naprotiv. Tako da (?to se mene tiče), ako izuzmemo Gm6 i nevolje sa tempom - meni super.

Pozdrav,

Vasa

Aleksandar Filipovic 03-09-2009 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 254866)
Jes' vala karakterističan akord. Meni jo? kvari utisak bubnjar koji na mahove ubrzava k'o da je popio gajbu piva pred svirku, pa ?uri u klonju.

Mada... ja sam inače alergičan na pomenuto pevačko je....e keve, ali ovo je prvi put da mi to ne smeta, čak naprotiv. Tako da (?to se mene tiče), ako izuzmemo Gm6 i nevolje sa tempom - meni super.

Pozdrav,

Vasa

Ajd' mozda sam malo preterao po pitanju pevanja,ali pogresni akordi me jednostavno fizicki bole,pa onda totalno pobesnim.:banghead::banghead::banghead:

Pozdrav.

sasaristic 03-09-2009 07:16 PM

Lepo zvuci...u stvari...odlicno.Cestitke za zvuk.

Bockie 03-09-2009 07:22 PM

http://co114w.col114.mail.live.com/a...83BBA0D9D60%7C

Svidela mi se ova fotka...:grin:

Hvala disco,sale...

Ma svestan sam svega sto se eventualno moze zameriti,ali verujte da je ovo top u odnosu na ono sve sto krlja po klubovima...!!!

Klavijaturista jednom rukom pici kurzweil-a,a drugom bass rhodes,bubnjar je dobar,ja i volim malo "setnje" to je ok, ipak nije dx7 nego ziv covek...:grin:
Bitan je groove...
Big Sisters,su ipak malo ozbiljnije zenske,ipak rade i sa brass orkestrom i na gomili drugih veoma ozbiljnih stvari... ..polako...

U krajnjem,ovo i nema pretenzije da bude neka mega-giga produkcijska gromada,vec opusten live snimak,sa interne zurke,cak je gitarosu bio rodjus u ponoc...
Poslusajte domace live-ove,videcete o cemu pricam... :rolleyes:

Hvala svima jos jednom...

Braca 03-09-2009 07:56 PM

Ovo je dobro! Svojevremeno sam snimao Pan Band iz NIs, sada nepostojeci, i zadatak je bio da to zvuci bas live, bez narocitih doterivanja. Meni takva svirka ima puno smisla, i treba uhvatiti ustvari atmosferu, a to je u tvom snimku dobro odrdjeno, usnimak mi je potpuno u redu, najvise mi se svidja drum

InsaneEyes 03-09-2009 08:04 PM

ajoj :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

:mase:

oces da me upoznash sa pevacicom? :D

me in love :kissing:

EDIT:

sve je dobro al jutarnjo-rapavi yebachki glas si joj izvukao za medalju :kissing:

InsaneEyes 03-09-2009 08:20 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 254866)
Meni jo? kvari utisak bubnjar koji na mahove ubrzava k'o da je popio gajbu piva pred svirku, pa ?uri u klonju.

Mada...

pored ovakvog voxorza ja ne primecujem bubanj kao ni g- 626 sto je post'o g-328 :mase:

jos na sluskama kad se opanji pa kad malo jos dodatno izdistorzira o Bozhe :shock:

All times are GMT +1. The time now is 02:40 PM.