![]() |
Vase misljenje o konfiguraciji ?
CPU: Intel Core2Duo E8400, 3.00GHz, Box, dualcore---------------------------------------Cena: 13.690 din.
CPU Cooler: ThermalTake Sonic Tower, Silent rev.2/ CL-P0323--------------------------Cena: 2.570 din. MB: GigaByte GA-EP45-UD3--------------------------------------------------------------------------Cena: 9.300 din. RAM: 2 x 2GB DDR2 OCZ 1200MHz BLADE, Low Voltage, OCZ2B1200LV4GK--Cena: 7.160 din. GPU: Asus EAH4350 Silent/DI/512MD2------------------------------------------------------------Cena: 2.990 din. NAPAJANJE: OCZ 500W PC Power&Cooling Silencer EPS/PFC------------------------Cena: 6.310 din HDD:640GB WD 6401AALS Black, 32 MB Cache, 7200 RPM-----Cena: 6.090 din. X 3=18270.din Kuciste: CoolerMaster Centurion 590----------------------------------------------------------------Cena: 6.840 din. UKUPNO: 67130 din.=721.eura Dajte neka vasa zapazanja u vezi gore navedenih komponenti. Sta bi promenili, dodali i slicno ? |
Re: Vase misljenje o konfiguraciji ?
bolje 4 gb ram na 800 mhz za te pare
bolje vishe nego brze pogotovo sto je razlika u brzini mala |
Quote:
I nije bolje vi?e nego br?e. :) |
bolje je vishe nego brze ako se bira izmedju ta dva
u pravu si ne videh da uzima 4 gb ostarilo se :) |
Jedino sto bih ja promenio je napajanje i uzeo bih recimo OCZ 600w - za svaki slucaj :wink:.
|
Quote:
Inače nije bolje vi?e nego br?e ako bira? između ta dva, RAM uvek mo?e? da dokupi?... ;) |
@shigumicu
Mozda si u pravu, model OCZ 600W PC Power&Cooling Silencer EPS/PFC bi bio sasvim o.k. i skupjli je samo oko 1000.dinara. Da li jos neko ima neni komentar za predlozenu konfiguraciju ? |
Ok je konfa, samo, moj prijedlog je da ustedis na napajanju (uzmi AXP 500W posto vidim da ti je vecina stvari iz Altija - win win) i kupis sebi Antec P182-P183 kuciste (jeste da ces morati doplatiti, ali to CM590 kuciste je toliko suplje i zvecavo da bez dodatne obrade nije za namjenu koju ocekujes).
|
Posto, obzirom na grafiku koju si uzeo, pretpostavljam da se na masini neces igrati, vec ce ti sluziti za DAW, ja bih licno radije uzeo:
- Umesto E8400 Q8200. Ustedis oko 1000din, a uz malo overkloka dobijes duplo jaci procesor. - CPU Cooler: OCZ Vendetta 2, skuplji svega 100din od TT-a, a dosta bolji -Umesto GA-EP45-UD3 uzmes GA-EP43-DS3, ustedis citavih 2700din, a razliku neces primetiti. - RAM: Realno, overkill. Ja bih radije uzeo 2x2GB 1066 kit ili Kingston HyperX ili Patriot za 5.5 - 5.8k i ustedis jos minimum 1400din - Napajanje je odlicno, sto bi reko Cola, "nista ja tu nebi dir'o" Ukupno ustedis 5000din i potrosis ih na nesto svrsishodnije, npr. na kuciste sto rece Diviner i eventualno na jos bolji/tisi kuler. |
Eto, i Mancha dade dobar prijedlog...
Pa se ti nadji negdje izmedju i dobro... |
All times are GMT +1. The time now is 02:16 PM. |