![]() |
Snimanje gusala
Pozdrav svima. Ja sam novi pa sam malo izgubljen u broju silnih tema na forumu i vjerojatno ovom pitanju nije mjesto ovdje al eto, valjda će mi moderatori oprostit.
Inače mi radimo neke eksperimente s guslama pa tra?imo mikrofone koji bi najbolje odgovarali fiksnom ozvučavanju spomenutog instrumenta (bez skidanja mikrofona s tijela instrumenta). Ideja je da stavimo mikrofon u bubanj, tijelo instrumenta i da tu ostane. Sad bi molio za neke savjete koji mikrofone preporučujete jer osim kvalitete zvuka tra?imo mikrofon sa ?to manje mikrofoniranja. Hvala... |
Re: Snimanje gusala
|
Ako sam dobro vidio, ovo nam je preveliko jer ovdje ne radi o snimanju instrumenta nego fiksnom postavljanju mikrofona u tijelo.
Ustvari, bilo koji mikrofon bi funkcioniro, stvar je što mi tražimo mikrofon koji će pravit najmanje mikrofonije tijekom binske svirke. |
Nije preveliko, pogledaj malo bolje, ima i kracci model koji staje na violinu.
|
... a možeš i da satešeš veću (dužu) kobilicu za gusle.
Pozdrav, Vasa P.S. Poenta je u tome da se ne stavlja standardni mikrofon u telo. Dakle - ne mikrofon koji hvata vibracije vazduha, nego mikrofon koji hvata vibracije žice i samog tela (tj. kontaktni mikrofon). Nema standardnog mikrofona koji neće mikrofonirati ako je stavljen u telo, a obaška će zvučati grozno. |
Quote:
|
Quote:
A sad vidim, malo me slika zeznula. Jel imate ikakv uvid koliko ovo ko?ta uopće? |
Pa najbolje je da kupimo gusle, ugradimo ovo i da ti posaljemo. I jos 100 evra pride!
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:57 AM. |