Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   pa2x problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28650)

anderson 26-07-2009 01:59 AM

pa2x problem

Imama pa 2x na kom je od skoro poceo da se javlja problem pri podizanju sistema.
Naime, prijavljuje da hard disk ne postoji (device not found), da bi se posle 4-5 restartovanja normalno podigao.
Da li je neko imao slican problem, cisto da olaksam sebi pre nego sto odem u servis?

Hvala

Hladan_kao_Led 26-07-2009 02:46 PM

Re: pa2x problem

Jedino što možeš pokušati je da formatiraš klavijaturu i učitaš ponovo OS i resurse...

anderson 27-07-2009 12:03 AM

hvala, ali vec sam pokusao.

Hladan_kao_Led 27-07-2009 01:07 AM

Onda majstor...

akordeonista 31-07-2009 07:11 PM

Jesi li siguran da si dobro ucitao sistem nanovo? Ne mislim da ti nemas pojma ili si lud i sl. vec pitam iz sopstvenog iskustva!
Naime, meni se slicna stvar desila sa Pa1X Pro, i to odmah na pocetku (kad sam je tek kupio i nisam puno toga znao o njoj)!
Evo i o cemu se radilo: probudim se ja... bice da je bilo pet, mozda pola sest, a vise od ses` nije bilo! Probudim se ja... i krenem da ucitavam Korgove ritmove koje sam imao (od Pa80, I30 i sl.) u klavijaturu. Najednom... uvati me neka zgaravica!!! Salim se, naravno! Desilo mi se to da na User Stylovima nije uopste pokazivalo ritmove na User 1 banci (samo Empty, kao da je nema). Nisam mogao nista da ucitam na tu banku, dakle, kao da je nema.
E sad, meni su rekli ucitaj sistem ponovo i bice sve u redu ali malo morgen! Ucitao i nista!!! Nazovem servis Sky Music-a, oni mi kazu donesite klavijaturu da pogledamo. Odnesem kod njih, narednih 5 dana sam se vozao iz Rume do BG-a zato sto ni oni nisu znali sta se desava! Niti su znali da otklone kvar! Meni su, naravno, prezentovali kao da sve znaju i kao da ce svakog trenutka zavrsiti posao ali eto, bas kad im najmanje fali njima se zavrsava radni dan i moraju da idu kuci a ja sam morao ponovo da dolazim sutra posto sutra sigurno zavrsavaju!
Zapravo, posle pet dana zezanja, poslali su mail Korg-u u Italiju pa su im ovi odgovorili da treba da ucitaju ne samo sistem vec i "Musical Resources" koje, kao i operativni sistem, takodje mozes skinuti sa oficijalnog sajta KorgPa.com!
Naravno, ucitavali smo to zajedno tamo kod njih i oni su mi za to naplatili oko 50 eura!
Pricam ti ovo da ne bi prosao kao i ja, jer to bi mogao svako sam da uradi!
Dakle, zakljucak cele price je: PROBAJ DA UCITAS i OS i "Musical Resources"! Mozda onda sve proradi kako treba!

Pozdrav i izvinite na smaranju!

anderson 01-08-2009 11:46 PM

Nije nikakvo smaranje, naprotiv. Niko od nas ovde ne zna koliko onaj drugi koji pise zna, tj.da li je pocetnik, ili iskusni korisnik neke klavijature, tako da ne mislim da je smaranje.
Isto to mi je odmah palo na pamet, ponovo sam ucitao i OS i resurse, ali bez rezultata. Klavijaturase ponasa kao da gubi komunikaciju sa HD-om. Nekad ucita sve sa diska, nekad ne. Kako mi vise nista nije padalo na pamet, danas sam odneo klavijaturu u Sky servis, rukovodeci se logikom da sto je pre odnesem, pre ce poceti da je rade. Prosto, treba mi instrument sto pre. Pre pa2 sam imao pa80 i svesno sam isao na to da kupim najbolju spravu, jer je sve vec ubaceno od prosirenja i ipak je u aluminijumskom kucistu. Cak je i komunikacija sa periferijama kvlaitetnija nego na pa800. Iako zaista pazim instrumente, evo desio se ovaj problem, a pre toga su mu pregorele 2 led diode.
Napisacu sta je bilo u Sky-u.

akordeonista 02-08-2009 10:37 PM

Inace, to je jako dobra sprava, ima odlicne dirke i ukupan kvalitet izrade! Zao mi je sto ti se desilo da dobijes bas uredjaj sa defektom! Najbolje bi bilo da je, ako ikako postoji ta mogucnost, zamenis za novu! Ne znam da li u Sky-u daju takvu varijantu uopste.
Pisi, bas me interesuje sta je bilo!

anderson 05-08-2009 12:43 AM

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 251916)
Inace, to je jako dobra sprava, ima odlicne dirke i ukupan kvalitet izrade!

Sprava je stvarno odlicna,
metalno kuciste, dirke RETKO dobre za aranzer. Kad sam je kupovao razmisljao sam o Tyros2 koji je tad bio aktuelan, najvise su me odvratile dirke. Sto se tice zamene. da jesam je kupio u Sky-ju, ali je istekao garantni rok.
On topic, zove me juce drugar (ima pa800), pocelo da mu se javlja distorziranje i izoblicavanje Waveform-ova pri svirci. Dam mu broj Sky servisa, oni mu kazu da im je to poznat problem na pa 800. Ne zelim da zvuci ka oblacenje mog omiljenog proizvodjaca, ali bas mi je bilo iznenadjenje. Verujem da je ipak nesto ne tako strasno u pitanju. :confused:

Hladan_kao_Led 05-08-2009 09:06 AM

Nije strašno...ram memorija mu je otišla,i košta ne toliko puno (da sad ne nagadjam,oko par desetina eura),poznat problem kod PA800...kod pa2x još nije zabeležen takav slučaj,nema razloga za brigu

anderson 27-08-2009 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by Hladan_kao_Led (Post 252108)
ram memorija mu je otišla

:)

Nije cak ni RAM!
Bio je hladan lem u pitanju. U Sky-u su je, iskren da budem, jako brzo popravili i sada sve radi kako treba. Ono sto me je naknadno iznerviralo je sto gornju plocu nisu vratili sasvim precizno, tako da sada svi tasteri nemaju istu osetljivost. Kad sam ih povzao telefonom, dobio sam odgovor da se na to nisam zalio kada sam im ostavio klavijaturu. Ide septembar, pa sada stvarno nemam vremena da se zanimam time, ali cu im ponovo odneti klavijaturu da mi to nameste. Npr. LIFT taster radi samo ako se pritisne pod odredjenim uglom (iako ga skoro uopste ne koristim, nervira me takva aljkavost)!

All times are GMT +1. The time now is 05:29 PM.