Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   MIDI & kljava problem..pomoch! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28111)

idvi 18-06-2009 03:07 PM

MIDI & kljava problem..pomoch!

Ubijam se već danima i sad mi tek ništa nije jasno.
Otvaram midi file u Cubase SX i on je u jednoj traci i lepo svira :grin:
E onda ga "razbijem" po kanalima (dissolve) i kad ga playam on ništa... šuti.
Indikatori po kanalu poskakuju... provjerio sam sve u device setup>midi i sve je ok(jer nebi prvobitno svirao).
Najčudnije je da kad izbrišem taj file i upucam drugi on isto ne radi..tek kod restarta SX-a sve proradi ali opet samo do dissolve poteza i onda sve u krug.
U trnutku kad on ne radi (u SX-u) pokrenem taj isti file preko winampa i on najnormalnije radi kao i u Sonaru i u Cub4.
Cubase je povezan midi kablovinjem sa Ketronom..
Molm dal ima netko slićan problem..ta verzja SX (3.1.1.4)mi do sa bila najstabilnija.Poomoć:ups::da:

idvi 18-06-2009 05:43 PM

Re: MIDI & kljava problem..pomoch!

Nitko.???:banghead::banghead:

idvi 18-06-2009 09:29 PM

Rije?io... ignoreport i enableemulated
Iz dir Cubase>Midi port enabled>cut i paste u root dir. FIN:da:

slowstar 21-06-2009 10:51 PM

Ocigledno da nikada nisi koristio external MIDI module, a ni multi-port MIDI interface.
Sve je normalno, nije nikakav "bug" u pitanju.
Neverovatno koliko ljudi malo koriste pravu,svemogucu MIDI postavku.
Takodje primecujem da se masovno koristi samo kompjuter kao izvor zvuka, nisya spolja (sempler, sint, modul, drum box ITD)

idvi 22-06-2009 07:52 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 248925)
Ocigledno da nikada nisi koristio external MIDI module, a ni multi-port MIDI interface.
Sve je normalno, nije nikakav "bug" u pitanju.
Neverovatno koliko ljudi malo koriste pravu,svemogucu MIDI postavku.
Takodje primecujem da se masovno koristi samo kompjuter kao izvor zvuka, nisya spolja (sempler, sint, modul, drum box ITD)

Oprosti:banghead: ajd daj malo to razjasni sad si me izbedirao:confused:
Možda si krivo shvatio..ja ne koristim uopšte comp kao izvor zvuka(ako si to mislio) već vanjsku klavijaturu (Ketron) koja je povezana midi kablom.
A problem je da kad u Cubaseu otvorim jednu traku midi filea te ju "razdvojim" na instumente (Dissolve) meni kad playam više neide zvuk na vanjske klavijature tj.Ketron.Tj ništa se ne čuje (tj nije čulo) Ali kad kad sam taj file exportovao u mid i preslušao na primjer u Winamp ili Sonar on se čuje ..naravno preko mojih klavijatura.
E pošto sam bauljao danima došao sam do ideje da onaj file u Cubaseu prebacim u root dir Cubasea i sve je proradilo...e možda je sad razumljivije..:ups::)
Pozdrav:wink:

slowstar 22-06-2009 08:34 PM

Pa da, na to sam i mislio,
Verovatno su ti MIDI kanali kada si ih razdvojio sa jedne "trake" na vise njih, u kojima je svaka imala svoj MIDI kanal, bile delegirane na neki interni "port" (port je grupacija MIDI kanala od 1-16 koji idu na isti izlaz, to jest "port"), a taj ti je port po defaultu bio vezan na interni MIDI, koji nije radio. Cim si prebacio u WINAMP koji koristi interni, tj. kompjuterski general MIDI set, to je proradilo. Nema greske, samo treba CUBASE-u "objasniti" da posle
"Dissolve" delegira sve MIDI kanale na port 1, na kome ti je verovatno Ketron, hocu reci, nikakav bug, to je sve uobicajeno...
Pozdrav,
srecan rad!

P.S. ipak, ostajem pri tvrdnji, da sada uglavnom svi koriste komp, tj. DAW kao visekanalni magnetofon sa plug/inovima, a ne kao MIDI sequencer, gde si neopisivo "mocniji" i uticajniji na prirodu konacnog rezultata i zvuka, narocito ako imas izbor MIDI hardware sintova i semplera. Hocu da kazem, da u "skupim" projektima napolju, u USA i UK mnogi producenti koriste tzv "live MIDI" do samog kraja mixa, a audio kanale samo za zive instrumente i pevace. zato kazem MIDI je jos uvek vrlo mocan, samo treba imati dobar i brojan hardware...

All times are GMT +1. The time now is 10:15 AM.