Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   KRK RP5 ili Maudio BX5a Deluxe (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27846)

Midi 29-05-2009 04:11 PM

KRK RP5 ili Maudio BX5a Deluxe

Zanima me kupovina između ove deluxe imačice Maudio BX5a Deluxe i KRK RP5 monitora. Mozda neka druga preporuka u ovom cijenovnom rangu.

Puno vam hvala.

milos 29-05-2009 04:27 PM

Re: KRK RP5 ili Maudio BX5a Deluxe

Znam, smorice te savet ali stekaj barem za Adam A7 ili neki Dynaudio BM5 :D8-)
Dobrodosao:)

Danny Lou 29-05-2009 04:45 PM

treba uzeti u obzir da su adami SAMO 3 puta skuplji... :rolleyes:

Midi 29-05-2009 05:16 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 247212)
Znam, smorice te savet ali stekaj barem za Adam A7 ili neki Dynaudio BM5 :D8-)
Dobrodosao:)

Nisam ja bezveze uzeo ovu klasu monitora. Pod jedan, nemam prostoriju obrađenu za produkciju i ne mislim to raditi, tako da i imam adamice nebi puno koristile.

Pod dva imam monitorske slushalice i jos obichne zvuchnike za monitoring i mislim da je to za moje potrebe dovoljno za sada.

A pravi eq cu, kada ce biti potreban, raditi u studiju..

evo mojih radova:
www.myspace.com/cloudfactorybend
www.myspace.com/themidiouts

awacs 29-05-2009 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by Midi (Post 247210)
Zanima me kupovina između ove deluxe imačice Maudio BX5a Deluxe i KRK RP5 monitora.

1. Ne kupuj ni?ta ?to nisi čuo svojim u?ima.

2. Ako je moguće, kupuj samo ono ?to mo?e? da isproba? u svom radnom prostoru.

Pozdrav

Midi 29-05-2009 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 247222)
1. Ne kupuj ni?ta ?to nisi čuo svojim u?ima.

2. Ako je moguće, kupuj samo ono ?to mo?e? da isproba? u svom radnom prostoru.

Pozdrav

Cuo sam Maudio BX5a koji nisu deluxe verzija i RP8 kod frenda. Naravno da nemogu samo tako dofuravat doma i slushat kak zvuche. Da mogu nebi pitao vas za preporuku.

milos 29-05-2009 05:36 PM

Tu su se na forumu prodavale Rokit G5 nedavno ali Fischek je bio brzi ;)

awacs 29-05-2009 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by Midi (Post 247224)
Cuo sam Maudio BX5a koji nisu deluxe verzija i RP8 kod frenda. Naravno da nemogu samo tako dofuravat doma i slushat kak zvuche. Da mogu nebi pitao vas za preporuku.

Hajde da preformuli?em savet: ako već ne mo?e? da poslu?a? zvučnike u svom prostoru, ono bar nemoj NIKADA da kupuje? zvučnike koje nisi čuo svojim u?ima. Valjda je sada jasnije ?ta sam hteo da ka?em. Ako neće brijeg Jankecu, Jankec mo?e brijegu :wink:

Mali hint koji se tiče dileme "M-Audio ili KRK": BX5 (a, deLuxe, kako god) imaju bass reflex pozadi, kod KRK-a je bass reflex spreda. Imaj taj podatak u vidu pri izboru, ne bi valjalo da zvučnici sa bass reflexom koji je pozadi stoje bli?e od ~1m od zida.

Pozdrav

yoloko 29-05-2009 07:59 PM

a da uzmes 1 zvucnik???

Midi 29-05-2009 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 247241)
Hajde da preformuli?em savet: ako već ne mo?e? da poslu?a? zvučnike u svom prostoru, ono bar nemoj NIKADA da kupuje? zvučnike koje nisi čuo svojim u?ima. Valjda je sada jasnije ?ta sam hteo da ka?em. Ako neće brijeg Jankecu, Jankec mo?e brijegu :wink:

Mali hint koji se tiče dileme "M-Audio ili KRK": BX5 (a, deLuxe, kako god) imaju bass reflex pozadi, kod KRK-a je bass reflex spreda. Imaj taj podatak u vidu pri izboru, ne bi valjalo da zvučnici sa bass reflexom koji je pozadi stoje bli?e od ~1m od zida.

Pozdrav

dali se to onda drugachije manifestira dok slusham? dali prednji bass reflex umara ushi vihse?

All times are GMT +1. The time now is 09:41 PM.